Sista dagen

Idag är officiellt min sista dag som mammaledig. Imorgon klockan 8.00 ska jag vara redo i arbetskläder att påbörja min vardag på Rusta igen. Förstår ni själva hur konstigt det känns? Visst, jag har hoppat in och jobbat lite på helgen men det är en helt annan sak. Nu ska jag vara ute i butiken och inte bara stå i tryggt förvar i kassan där jag kan allt. Nu ska jag springa runt på golvet och packa upp varor. Vilken träningsvärk jag kommer ha sen ;) . Och på nytt lära mig om hur man lägger beställningar, hur man skriver ut priser. Inte ens hur man läser mailen kan jag numera. Men det kan ju vara bra att få lite vardagsmotion om inte annat. Har ju fått bra arbetstider så jag klagar inte iaf.
Igår hoppade jag in och jobbade ett kort pass här i Tomelilla medans dom andra hade möte. Gick jättebra. Isak var på dagis 7-11 ca så det blev en sån där kort och lagom dag för honom. Blev lite ställd på morgonen när jag skulle lämna Isak för jag trodde det var Agneta som hade öppningen men det var Anders och Isak han blir ledsen när han kommer i famnen på främmande karlar av någon anledning. Så blev lite nervös men jag pussade Isak och sa att jag älskade honom och lämna sen över honom och gick. När jag hämtade så berätta dom att det hade gått bra iaf. Han hade blivit lite ledsen men Anders hade gått runt med honom och sen hade Isak velat ner på golvet och äta. Sen är det ju inte sålänge dom är på Myrans avdelning heller, bara fram till halv 8 sen går dom över till sin egna avdelning. Sen hade han blviit ledsen/arg när dom duka av frukosten :) . det är min pojke det :) . I övrigt hade det gått toppen. Det kunde en bekant till mig som skolar in sin dotter intyga :) . Känns extra skönt.

Vad som är riktigt skönt med att börja jobba är rutiner. Visst kunde man haft rutiner långt innan och lite har vi ju haft men det känns som att rutinerna kan bli bättre nu. Om vi bara håller dom det vill säga. Jag har ju då kommit med 2 jättebra ideér. Den ena var diska varannan gång och den andra var att den som inte ger Isak sin kvällsvälling ska städa undan i vardagsrummet. Tar liksom ingen tid alls att plocka ner Isaks saker i han låda men det är jävligt skönt att få undan för kvällen även fast det ser lika dant ut dagen efter. JAg har plcokat undan varje kväll Patrik gett Isak välling, samt de kvällarna jag själv gett välling. Så jag vet inte om det riktgit gick in i skallen på min kära sambo.... Samma med disken, det höll faktiskt minst 1 vecka. Men dn senaste veckan är det uteslutande jag som fått ta disken. att låta den stå i väntan på att Patrik ska ta det klarar jag inte. några ideer hur man ska kunna banka in det i huvudet eller jag ska behöva tjata som på en tonåring? :)
En annan rutin som känns som att vi nog ska lyckas med är matschemat. Gjort ett sånt för hela långa maj månad. Och jag har handlat hem så vi ska ha saker till maten med. Nästan all, vissa saker kan man inte handla så långt i förväg ju. Kan nog bli mer ekonomiskt på detta viset också. Framförallt kanske bra för vikten.....  Och ja, ja står fortfarande still för tillfället men ska ta tag i det igen. Känt mig dåligt motiverad bara.

Nu ska jag fortsätta njuta av min sista dag som mammaledig. Förmodligen genom att vika tvätt....


Ps. Räknas man som överambitiös när man till och med namnat strumporna inför dagis? ;)



Kommentarer
Postat av: emma

Ska ni köpa sittvagn till Isak? TYpo en brio eller emmaljunga scooter? Eller han ska ha kvar sin vagn som han haft sen han va bebis ett tag till?

Kram

2011-05-03 @ 13:09:46
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: emma

Hur funkar de för isak på dagis nu då? Trivs han?

2011-05-04 @ 21:58:31
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: Lisa - Mamma till Alice <3

Hej hej! =0)



Allt bra?

2011-05-05 @ 13:29:49
URL: http://thecharmedone.blogg.se/
Postat av: Lisa - Mamma till Alice <3

Glömde ju skriva tack för gratulationen efter Alice födelse, hehe. ;0)



Det gick bra under förlossningen!

2011-05-05 @ 13:33:07
URL: http://thecharmedone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0