Inte flicka, inte pojke utan barn

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab

Läst igenom denna artikeln. Det handlar alltså om en förskola som inte säger orden han eller hon, dom använder hen. Dom har böcker om ensamstående eller samkönade familjer mestadels och sånt. Och där det är fullt naturligt att pojkarna går i kjol och klänning.

Alltså jag känner mig kluven, för visst, jag erkänner, där har funnits för stor skillnad på pojkar och töser som inte är nödvändig. Som att pojkar bara får massa bilar och töserna dockor. Och att blått är pojke och rosa är flicka. Jag är väl själv lite inne i det också. Och det stör inte mig ett enda dugg. Jag klädde Isak i blått och älskar fortfarande att göra det. Jag ville att man skulle kunna se att det var en son jag hade och inte en flicka. Precis som jag troligtvis klätt en tös i rosa för att jag inte velat folk skulle ta fel.  Fast vad gäller leksaker så hoppas jag verkligen inte att Isak kommer få någon mega bil intresse och ska ha hundratals bilar skräpande i hela lägenheten. Jag ser gärna att han leker med docka, håller på vid en leksaksspis och kanske leker teater och då klär ut sig till tös.  Men aldrig att jag skulle få för mig att sätta en klänning eller kjol på honom för att sen gå ut med honom. Det gör jag bara inte, där går min gräns. I min värld så är där en skillnad på pojke och flicka och jag tycker det är okej. Varför ska allting vara så himla lika hela tiden? Om det var meningen att vi alla skulle vara lika så hade inte Gud skapat en Adam och en Eva.
Jag menar inte att man ska behandlas olika, att killarna tvunget ska va tuffa och sånt. Men när man håller på och ska typ gömma könet för dom så är vi helt ute och yrar tror jag, tror barn blir mer förvirrade av sånt.

Vad tycker ni??

Kanske bör jag klä Isak såhär i fortsättningen :P


Underbara personer

Igårkväll hade vi planerat fest, vi mammor som brukar umgås. Vi blev ett gäng på 8 personer som träffades hemma hos Denise. Denise bjöd på jättegod mat bestående av potatisgratäng, rostbiff eller något annat kött (minns inte vad det var för jag höll mig till rostbiff), samt sallad och bröd till. Jag åt och åt och hade gärna ätit mer för det var så himla gott men min mage berättade att jag var mätt så jag fick ge mig :) . Och det börjades direkt med drickan till maten, och en himla massa snaps. Hur man pallar snapsa så mycket det fattar jag inte. Att man klarar det liksom, jag e ändå rätt känslig för att snapsa men man kan ju inte sitta där och mesa. Fast tillslut fick jag ändå säga nej, man får ju veta sina begränsningar lite. Jag tror inte att där var tyst i en endaste sekund under hela kvällen, vi hade fullt upp att prata. Det var lite graviditet, lite förlossning, lite om man ska skaffa fler och sen massa annat som inte rörde barn också. Gick varvet runt där man fick berätta hur man hade träffat sina killar och hur det var att sen berätta att man var gravid. Det var jätteskoj att lära känna folket lite bättre.
En supergod dessert fick vi också och sen chips. Men mest bestod kvällen av sprit, skratt och glada röster.
Jag kan säga att det var väldigt längesen jag hade så roligt, jag är så himla glad över att ha träffat så underbara personer. Jag hoppas verkligen att vi kommer fortsätta hålla kontakten och att vi har någon mer sånhär träff. Kanske i sommar så man kan vara ute och grilla. Ute hos Jenny till exempel så stör vi inga grannar. 

Tänk, när jag gick gravid kände jag mig lite ledsen över att där var så få jag visste skulle ha barn och trodde min tid som mammaledig skulle bli ensam. Sen träffar man ett sånt här underbart gäng. Då har man tur, jag känner mig lyckligt lottad. Ni är guld värda <3

Jag blir gråhårig

Förra veckan var ju Isak sjuk och jag var på tomelilla kliniken 3 ggr med honom i förra veckan. Första gången var på tisdagen efter hans krupp anfall, tyckte han andades konstigt och var slö och lite sånt. Dom lyssnade och kollade och han lät bra men var svullen i halsen dock ingen halsfluss så vi gick därifrån med utskrivit bricanyl. Som vi redan testat en gång och inte tyckte det gav något men vi skulle testa igen. Också skulle vi komma tillbaka om han fick feber.
På onsdags eftermiddagen hade han 39 graders feber och var hängig och hade hemsk hosta och andades ansträngt hela tiden. Så vi körde in. Den gången ville läkaren inte ens titta på honom utan vi fick prata med en sköterska som sen prata med läkaren och sen prata med oss. Då var det plötsligt inte så farligt med feber så jag skulle hem med honom igen och återkomma om det blev värre.
På torsdagen fick Isak 40 graders feber på kvällen men jag stanna hemma för jag kände att dom gör ändå ingenting. Febern gick inte ner mycket trots panodil och ipren så på fredagen ringde jag in igen och fick en tid. Denna gång tog dom åter igen halsprov men även ett blodprov. Blodprovet visa på en ganska ordentlig höjning av bakterier i kroppen så nu fick vi kåvepenin utskrivet för att motverka att han skulle få lunginflammation. VARFÖR TOGS INTE DETTA TESTET PÅ TISDAGEN????
Helgen var okej, när söndagen kom var han så gott som frisk igen. Förutom hosta. Och hostan blev värre och värre och när han natten till onsdagen knappt lät oss sova någonting så gick jag till läkaren igen för att få något mot hans hosta för bricanylen hjälper inget. Dom tog igen blodprov och bakteriehalten var kraftigt sänkt så antibiotikan hade ju hjälpt. Men hon ville inte ge mig något för hostan för han hade ju bricanyl. MEN DEN HJÄLPER JU INTE HAR JAG SAGT!!  Hon sa att så små kunde inte få annat för hostan, allt sånt var från 2 år. Skitsnack sa jag, jag har kompisar som fått annat. Vad har dom fått? Jag vet inte exakt men mollipect och ventoline vet jag.  Ja, då fick jag inte mollipect eftersom Isak har slem hosta och det bara skulle öka slemmet. Och ventoline sa hon var samma sak som bricanyl. Om det nu är samma sak, hur fan kan det då komma sig att vissa ska ta både bricanyl och ventoline??  Tillslut skulle hon gå och kolla upp det och när hon kom tillbaka så sa hon att det fanns ett recept till oss på apoteket nu.
Kommer ner till apoteket och ska hämta ut och gissa vad? Hon hade skrivit ut QUILLA SIMPLEX. En receptfri hostmedicin som kostar 20:- mer när man betalar den via recept som den gör när man köper den receptfri. Hur jävla inkompitent får man lov att bli? Om ja kommer dit och berättar att det varit jobbigt med hostan och så, fattar hon inte själv då att jag redan har provat receptfria medel innan jag kommer till läkaren? vem fan går till läkaren för att få recept på ett receptfritt läkemedel?  Alltså jag e så satans förbannad på dom så jag vet inte vad, jag vill bara gå ner där och skälla ut dom enligt noter. berätta för dom hur jävla idiotiska och inkompetenta jag anser dom vara.  En sak är säkert, det är Nova kliniken som gäller för oss från och med nu. Dom kan fan inte vara sämre iaf, detta är ju sjukt.

. VAD MOLLIPECT ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR

Läkemedelsgrupp

Mollipect innehåller bromhexin och efedrin. Bromhexin anses göra slemmet i luftvägarna mer tunnflytande. Det kan underlätta upphostning av slem. Efedrin vidgar luftrören och verkar avsvällande på slemhinnorna.

Vad används MOLLIPECT för?

Mollipect används vid hosta med segt slem och samtidigt behov av luftrörsvidgande effekt.



Låter verkligen som att det är det jag borde fått. Men nänä, det fick jag inte.

Bråda dagar

Har haft en del att göra nu runt säsongstarten, mycket att läsa så man känner att man har koll på vad man pratar om. Haft två mycket trevliga träffar. Men hjälp, har inte ens hunnit prova kläderna på sonen än. Där är ju lite i kollektionen som passar så det får jag testa imorgon :) . Vet ju en del plagg som ska flytta hem till oss iaf.

one folkcar  sporty tee  sweatjacket  basic longsleeve  jeansshorts

sporty sweatpants   overall with turtle at back 

där blir säkert mera men detta rent spontant iaf. Också knickers till mig själv såklart =) .

Vill du handla?? Gå in på hemsidan  http://www.meandi.se  så finns mer info om hur du går tillväga!

IDAG!!

Är lite som julafton minsann :) . Det pirrar i magen, man har lite förväntningar och man är lite nervös. Skillnaden från julafton är att jag redan öppnat alla paketen :) .  Idag är det säsongs start för MeAndI. Från klockan 12 idag kommer man kunna se alla kläder på våran hemsida http://www.meandi.se . Kläder som är så sjukt fina, jag är helt såld. Just nu så lever jag verkligen MeAndI. Av mina 15 timmars vakna tid per dygn så tror jag inte det går en endaste timme utan att mina tankar går till MeAndI. Tankar som rör både hur fina kläderna är, hur jag ska lägga upp mitt arbete och var jag ska hitta värdinnor. För man vill ju verkligen göra bra ifrån sig, både för min egen del och från företagets sida såklart. Ikväll har jag min första träff, känns bra att starta direkt. Henne har jag varit hos innan så det blir min tredje träff hos henne så det känns jättebra att börja min säsong där. Hon är hög gravid vid detta laget så jag har en extra gåva till henne, vår svamp body från i höstas ska hon få utav mig. Den är hon värd, hon har så mysiga och trevliga träffar. Sen imorgon har jag en träff och på söndag en. Skulle haft en på lördag men den blev tyvärr inställd, eller framskjuten är mer rätt ord.
Här kommer en liten förhandstitt från mig



Spana in alla härliga färger liksom. Snacka om att det är vår!!

Är du intresserad av att ha en träff? Gå då in på hemsidan http://www.meandi.se och anmäl ditt intresse. Som värdinna får du alltid något extra :)

Funny bunny

SKOLA:
Var du duktig i skolan? - Sådär
Hade du bra betyg? -  Hade medelbra betyg
Har du fått göra om ett prov någongång? - Ja
Har du fått ett bra resultat på ett prov? - Ja
Skötte du dej i skolan? - Någorlunda
Har du tuggat tuggummi under skoltid? - Ja
Hade du m
obilen på lektionstid? - På gymnasiet, innan dess fanns inte mobilen :)
Fick du skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? - Nä

FAMILJ:

Hur många är ni i er familj? - Min sambo, sonen Isak
Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Nej
Trivdes du hemma? - Ibland, ibland inte
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - När jag var väldigt liten ska jag tydligen ha varit på väg till pappas jobb för mamma och syrran va dumma
Har skrikit och slagit din mamma? - Skrikit men aldrig slagit
Har fått en rejäl utskällning på sistone? - Nej
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - Inte som jag känner till
Vem betyder mest för dej i din familj? - Isak utan tvekan
Du älskar din familj oavsett vad som händer? - Ja

VÄNNER:

Du har vänner? - Ja
Du brukar vara med? - Mest mammavännerna
Vem/vilka var du med sist? - Mammorna på babymusiken
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Älskar och älskar men dom får se ut hur dom vill
Är det okej att ha kill-kompisar? - Ja självklart
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? - Kanske :) 
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - Troligtvis men då var dom inte värda min vänskap  

FJORTIS:
Du sminkar dej varje dag? - Nej
Putar med läpparna på kort? - Nej
Tar kort på dina bröst? - Nej
Använder foundation på läpparna? - Nej
Super dej packad varje helg? - Nej
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? - Visst plattar jag håret ibland. Vad menas med fjortis frisyr?
Ditt hår e knallblont? - Nej

KRIMINELLT
:

Är det okej att vara kriminell? - Vissa saker har förmildrande anledningar 
Vill du bli kriminell? -  Nej, verkligen inte
Varför gör du sånt här? - ?!
Vad är inte okej med att vara kriminell? - Det drabbar andra negativt
Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? - Knappast
Har du suttit i fängelset? -  Nej 
Vill du hamna i fängelset? - Om jag förlorar allt och lever på gatan så hade jag nog föredragit fängelset.

DÅLIGA TIDER:
Vart på dåligt humör den senaste tiden? - Ja
När drack/smakade du senast alkohol? - Nyår
När grät du senast? - I söndags skulle jag tro
Du har gråtit över en kille? - Ja  
Vem bråkade du senast med? - Patrik. Tack vare vissa idioter

Frossa i kläder

Det ska jag göra idag. Har fått veta att MeAndI kollektionen ligger och väntar på mig. Jag har redan sett kläderna på en fil och jag blev rent förälskad. Förra våren var ju min första säsong. Då tyckte jag om det absolut mesta ur kollektionen, kanske att jag tyckte mammakläderna inte va min stil men i övrigt fräcka fina kläder. I höstas när jag var på kick off och fick se höstkollektionen så blev jag inte det minsta imponerad. Där var få saker som jag tyckte var wow. Men efterhand som jag visade dessa kläder och såg dom själv flera gånger om så fick jag nya favoriter hela tiden. Dessa här blev mina absoluta favoriter tillslut:


Vad man inte ser är att på mössan han har på sig så är där samma t-rex tryck som på tröjan. Dessa kläder är dock storlek 86/92 så det dröjer lite innan dom kommer sitta bra. Till hösten kanske :) .
Men men, tillbaka till det jag skulle komma till. Jag gillade alltså förra vårens kläder skitmycket, lärde mig att älska höstens kläder och trodde därför att det inte skulle bli bättre än såhär till denna säsongen. Men det blev det, där är så himla mycket som jag känner att jag vill köpa. Framförallt kläderna till vuxna är bedårande.  Det kommer bli underbart att få packa upp kläderna ikväll, är glad jag har träff redan på onsdag då säsongen startar igång så man får fart med detsamma. Och hoppas jag ska lyckas få till många fler träffar!!


Måtte de snart vara över

Jag känner mig rent färdig nu, på gränsen till utmattad. Sen i måndags har nätterna varit katastrof. Och visst, jag vet att många mammor lever med detta länge att nätterna är jobbiga men dom är vana vid det, jag är van vid att min gosse sover minst 12 timmar i sträck. Nu har man fått vara vaken större delen av natten och inte nog med att man är vaken utan man känner stor oro och förtvivlan och vet inte riktigt vad man ska göra. Jag ligger och lyssnar så att han andas, jag går runt och bär och vyssar och tröstar, ger dricka och försöker göra vad jag tror är bäst för honom. Efter onsdagens besök hos läkaren var natten pest med en son som var vaken mellan 3-6 och sen upp igen vid 7,30. Den morgonen verka han iaf piggare och hans feber var nere på 37.5 så det är ju inte någon feber direkt. Var en runda på Boan med en kollega och sånt. Tog tempen igen vid 15 tiden och även då var den 37.5.  Efter maten kändes han riktigt varm och han var ledsen och hängig, det var då bara lite mer än 2 timmar sen jag tagit tempen sist men termometern visa på 40 grader. Får man panik eller vad? Så jag ringde sjukvårdsupplysningen men även dom precis som all annan sjukvård säger att man inte ska oroa sig. Min unge är inte sig själv, han har hög feber och verkar inte må bra och jag ska inte oroa mig. Har du några barn själv hade jag lust att fråga. Så det var att försöka ge vätska, mat är bara att glömma, om han får i sig en halv flaska välling så får man vara nöjd med det. Men vätska så fort och ofta jag bara kunde få honom att ta en slurk. Denna natten blev ännu hemskare, tempen låg hela tiden över 39 grader och han var allmänt eländig.  Tog med mig honom ut från sovrummet och lade honom i vagnen och mig själv i soffan för att inte störa Patrik som vi tydligen hade gjort natten innan. I snitt var 20 min fick jag sätta mig och trösta Isak för han blev ledsen. När Patrik gick upp vid 7 tiden så hade jag fortfarande inte sovit en blund, vi flytta då in i sängen och jag fick iaf 1 timmes sömn.  Febern fortsatte och när den låg på 40.3 ringde jag tomelilla kliniken igen och fick komma in. Dom tog igen halsprov men denna gång även blodprov. Visa sig att Isak har höjd bakteriehalt i kroppen, samt att hans lungor rosslar och hans hosta låter inget vidare så nu fick vi pencillin så han inte skulle utveckla lunginflammation. Varför tog dom inte blodprov redan i tisdags??  Kvällen fortsatte i hög feber men försökte ge honom så mycket vätska jag kunde förmå honom att dricka. Inatt när han vakna var tempen 39.9 så  återigen febernedsättande, dricka, baddande av panna och vyssning. Men lite bättre sömn har jag ändå fått.

Nu är det helg och alltså skulle Patrik ha varit hemma och kunnat ta Isak så jag skulle kunna få sova. det är ju inte bara att man fått dålig nattsömn, att gå och ha hand om honom hela tiden är påfrestande också. Men Patrik körde tidigt imorse iväg till bilmässan i Göteborg och kommer inte hem förrän sent ikväll. Alltså kunde han inte ta Isak inatt för han skulle upp.  Jag tror verkligen inte han förstår hur jobbigt det är. Jag hade ALDRIG åkt iväg sådär medans Isak är sjuker, inte en chans. Samtidigt skulle det inte falla mig in att säga åt honom att han inte får åka, det är ju upp till honom. Jag sa igår att jag önskade han skulle stanna hemma men det gav inget gensvar. Så jag får ännu en dag ta Isak helt ensam. Visst, jag skulle kunna ringa efter min mamma men jag vet att hon har annat att göra och jag vill inte hon ska strunta i det bara för att hjälpa mig. Det var faktiskt inte min mamma jag skaffade barn tillsammans med.

 


Att älska sitt barn

Vissa älskar sitt barn så fort det får se det för första gången, för andra tar det lite längre tid. Den som inte känner att det älskar sitt barn sådär på direkten verkar alltid få sjukt dåligt samvete, att älska sitt barn sådär med detsamma är tydligen något som SKA ske och sker det inte så skulle man vara en dålig mamma. Men hur många personer älskar vi direkt vid första mötet? Oftast behöver man bygga upp det. Och även om man inte älskar sitt barn vid första anblicken så brukar man för det mesta ändå känna en viss ömhet för det och vilja det väl. Och det är väl huvudsaken? Den får alla grundläggande behov inklusive kärlek, man kan ge kärlek utan att den behöver vara så stark som att älska.
Sen finns det ju förlossningsdeppression med, är inte så insatt i det alls. Men oftast har man då svårt att känna någon kärlek till barnet.  Även om barnet är extra krävande kan en förälder ha svårt att känna att det älskar sitt barn. Om förlossningen varit skitjobbig och sen fortsätter det med krångel med amning, kanske kolik, en unge som aldrig är nöjd. Är det egentligen så konstigt om man då inte finner de där riktiga älska känslorna?

Jag pratade lite med Patrik om det igår, frågade om han älskade Isak så fort han fick se honom och han svarade ja. Sen berätta jag lite smått om mina tankar för han undrade varför jag undrade. Patrik trodde att det var vanligare att mammornas kärlek dröjde. Han menade att pappakänslorna kommer ju först när barnet väl är ute. Men den ekvationen får jag inte riktigt ihopa, för vi mammor borde ju ha ett förskott på 9 månader att utveckla en relation.  När jag såg Isak första gången så kände inte jag de där överväldigande känslorna att gud vad jag älskar honom. Jag tyckte han var söt och jättefin och jag ömmade för det lilla knytet. Men inga andra känslor, jag var förvisso ganska så borta. Efterhand som dagen gick så kom lite folk och hälsade på och jag som trodde jag skulle tycka det var jobbigt när någon annan höll mitt barn kände mig reltativt likgiltig till det. På kvällen gick dom iväg för att ge honom pencillin och då kände jag oro och mådde dåligt över att jag hörde mitt barn var ledsen.  Men den där riktigt gastkramande kärleken kom inte förrän på natten. Isak låg konstant i min famn och så även på natten, hade inte hjärta att lägga honom i den där kuvösliknande saken där dom annars kan sova. Och det var då jag låg och tittade på honom som om det vore första gången jag såg honom. Jag räknade fingrar och tår och smekte honom i kalufsen och pussade på honom. Då kom den stora kärleken!

Oavsett om man älskar sitt barn direkt eller inte så kan man lugna sig med att man kommer göera det en dag. Barnet kommer lära dig att älska det.

Älskade du ditt barn direkt??


slut som människa

Jag känner mig rent slut som människa. Jag är inte van att inte få sova om nätterna och speciellt nu sen Isak fick eget rum för 2 veckor sen så vart ju sömnen så mycket bättre. Men efter hans krupp igårnatt så sover han inne hos oss. Dock i egen säng denna natten. Och där blev ju inte alls mycket sömn för mig för han rör sig och har sig och jag vaknar. OCh jag lyssnade jättemycket på hans andning. Han vakna ingen gång och var ledsen för han inte fick luft iaf, men vaknade vid typ 4 och verkade helt pigg. Kan lova er att jag inte var det.
När Patrik stack till jobbet vid 7 så ville Isak inte sova mera men jag lade honom hos mig och efter ett tag somna han om också vakna vi 9.30 . Inte riktigt så länge jag tänkt vi skulle ligga och dra oss men skönt var det.  Jag tycker verkligen hans andning låter skithemskt och vill egentligen bara åka in med honom igen. Men hon lyssnade på hjärta och lungor igår och det lät fint så jag antar det inte ändrats. Dessutom verkar det inte bekomma Isak något nämnvärt. Han är ju skithes när han försöker snacka men i övrigt så är han relativt som vanligt, kanske något lugnare bara. Igårkväll hade han 38.6 graders feber nu imorse var det nere på 38.1 . Får hålla lite koll så den inte stiger.
Och jag går och dras med min hals. Har haft ont i den i 2½ vecka nu. Härligt härligt. Halsfluss är det ju inte så jag får ingen pencillin. Jag har provat panodil som inte hjälper nämnvärt och får bara tas i 7 dagar. Jag prova ibumetin, som man bara får lov att ta 5 dagar i följd. Jag har provat mockualgin som jag fått rekommenderat, ger ingenting och igår prova jag syx (stavning?) och det hjälpte nada. härligt. så den enda tablett som hjälpt mig är ibumetin, men den får jag egentligen inte ta fler dagar. Men ärligt talat så skiter jag stort stycke i deras rekommendationer för jag pallar inte gå och ha ont i min hals. Kan dom inte ge mig något annat som hjälper så får jag ju knapra ibumetin helt enkelt fastän jag redan tagit det flera dagar över rekommenderat. Till mitt försvar tar jag bara 2 om dagen. En på morgonen och en på kvällen. Just nu kör jag dubbelt så en panodil och en ibumetin. Har lite lust att ta kökskniven och skära av mig mandlarna, men det kommer jag aldrig göra så ni kan va lugna.

Idag ska vi ut en runda med vagnen och se vad lite frisk luft kan göra för underverk. Blir väl en tur in om på Boan, kanske köpa eller iaf kolla tyg

Läkarbesök

Natten var inget rolig. Isak somna i min famn vid 21 tiden ca. Han hade fått bricanyl innan vällingen för hans andning lät lite si och sådär. Han var hes och rosslig i sin hals och kan ju inte direkt harkla sig eller hosta upp slemmet. La honom i sängen sen iaf. Klockan kan väl ha varit runt 12 inatt när jag hörde att han var ledsen, jag låg fortfarande vaken då och det var nog tur för man hörde honom rätt svagt hes som han var. Då hade han som alltid blivit täppt i näsan och fick nu varken ordentligt med luft via munnen eller näsan. Och det lät hemskt. Har ni fått andnöd någon gång? Så ni knappt får någon luft utan det piper och låter hemskt?? så lät det iaf, vi var sekunder från att ta bilen in till akuten och mina tårar bara rann samtidigt som jag försökte lugna och trösta Isak. Men trots jag kände mig halvt panikslagen så var jag väldigt lugn, och mitt i allt kommer jagpå den goda idén att ge dricka. Och det hjälpte, då blev det lättare. Han lät fortfarande när han andades med munnen men det gick lättare märktes. Så sen kunde vi koncentrera oss på att få näsan fri att andas genom. Resten av natten fick han spendera hos oss och det var ingen rolig natt. Flera gånger vaknade han av att det var lite jobbigt, dock inte så allvarligt som första gången. Det är skitjobbigt att han alltid blir täppt i näsan om nätterna.
Imorse ringde jag och prata med bvc sköterskan vad hon trodde och tyckte och vi fick då en tid till läkare och passade då på att fixa en tid till mig själv också eftersom jag haft problem till och från med halsen samt att jag misstänkte att jag på nytt behöver astma medicin. Hade det typ när jag gick på mellanstadiet.

Hos läkaren lyssnade hon och hon tykte det lät bra på både hjärta och lungor, öronen såg fina ut men i halsen var han lite tjock. Sen kollade hon mig och tyckte min hals var jättetjock. Eller mandlarna troligtvis. Så det blev halsprov på oss. Jag förklarade hur natten varit och hon kände sig ganska så säker på att det var falsk krupp.

Krupp, tidigare kallad falsk krupp, beskriver ett tillstånd som kännetecknas av skällande hosta, heshet och andnöd med väsande inandning. Det beror på en inflammation i luftvägarna som orsakar en svullnad i slemhinnan nedanför stämbanden. Inflammationen orsakas vanligen av olika förkylningsvirus.

Symtom vid krupp

Det börjar ofta med några dagars lätta förkylningssymtom som snuva, hosta och lätt feber.
Kruppattacken kommer ofta på natten när barnet har sovit några timmar. Barnet vaknar med typiska symtom för krupp:

  • andningsbesvär som andnöd, andfåddhet. Det kan höras ett väsande ljud, så kallade stridor, vid inandning
  • heshet och skällande hosta
  • att ha svårt att andas skapar ångest hos barnet och det börjar då ofta gråta.

Det beskriver väldigt tydligt Isaks problem. Vi fick utskrivet bricanyl igen och med något ökad dos. Istället för vid behov ska det nu tas 3 ggr dagligen i 2 veckors tid.
För mig blev det också bricanyl, hon trodde jag hade förkylningsastma vilket var vanligt om man haft astma förr. Så jag fick inhalerings bricanyl till mig själv.
Halsprovet visade inte på halsfluss så tyvärr ingen antibiotika. Lite jobbigt!

Ja, det är vår underbara dag hittills. Den började ju helt underbart så vi får se hur den slutar.


måndag 17 januari 2011

Efter en lugn helt sätter vardagen igång. Och fy kattsiken vad jag var trött igår. Och dagen inann dess och dagens innan dess och ja, jag är konstant trött. Det tillhör en småbarnsmamma sägs det men jag tror där är något annat, känns inte normalt att va såhär trött, jag är liksom jobbigt trött. Vet inte om där är vitaminbrist eller något. Det är säkert lätt att kolla upp hos doktorn, men jag har problem att gå till läkaren om jag inte verkligen är sjuk. så vi får se vad som händer, fram till dess får jag väl fortsätta att vara trött.

Idag startade barnverksamheten upp på nytt. Klockan 9.15 var vi i tomelilla kyrka för en vardagsgudtjänst och sen var det fika i församlingshemmet. Mycket trevligt och jag fick prata lite med Birgitta, föreståndaren för dagiset Igelkotten. Vi har ju sökt plats i första hand på nyckelpigan och i andra på Igelkotten så jag ville kolla upp hurvida chanserna ser ut att få plats. Jag börjar mer och mer hoppas på Igelkotten då man på ett annat vis lärt känna folk därifrån och jag tycker dom är helt underbara och känner mig trygg i att Isak skulle kunna lämnas hos dom. Dock kvarstår Nyckelpigan som första valet eftersom Patrik helst vill där. Igelkotten har lite kyrklig inriktning och det är ju inte direkt vad Patrik står för. Dock är det inte värre än att dom har andakt, ber bordsbön och firar sin dopdag. Vi får se var vi hamnar helt enkelt men jag känner mig relativt positiv till att det nog blir något av våra två val iaf.

Om en timmes tid är det dags för nästa aktivitet: Babymusik. Ska bli kul att sjunga lite igen men det är tyvärr lite av ett gympapass också och det orkar jag egentligen inte men det får gå ändå. Egentligen är det jättebra med lite kombinerat skoj och gympa men just idag tar det verkligen emot, min kropp vill inte alls. Men men, vad den vill och vad den ska är två vilt skilda saker. 

I övrigt ser vi ut att ha en lugn vecka framför oss, inte en endaste liten sak inplanerat, bara lite saker som borde göras och lite man vill. Som att in till Ystad och lämna tillbaka stolen till Jysk som inte var bra samt handla. Osse hälsa på sarah, var flera veckor sen nu ju. Och sen till helgen när Patrik är iväg så ska jag nog hem till mamma också ska vi sy kläder :) .  Snor faktiskt den idén från en av mammorna i gruppen. Hon hade sytt byxor och tröja själv till sin son och det var jättefint. Och det borde ju faktiskt inte vara så svårt. Inte byxor iaf. Inte för att jag tror det blir världens finaste byxor direkt men dugliga för dagis iaf. Fast vi kan bara köpa tyget i helgen kom jag på, inte börja sy. För jag var och beställde sånna där mått saker idag och det skulle ta ca 1 vecka innan det kom så det har nog inte kommit innan helgen då. Lite typiskt ju.

Hade egentligen inget mer intressant än så att berätta. Gud vilken tråkig blogg, inte konstigt att kommentarerna är få


Dumma hosta!!

Jag tror jag håller på att bli knäpp på min hosta. JAg har ju varit lite hostig till och från ett tag men det har inte varit  så himla farligt, lite dricka så slutar det. Men igår gav den sig inte och då speciellt när jag ville sova. Jag bara hosta och hosta och hosta, hostade flera gånger så jag klöktes. Fick enormt ont i halsen av det och jag var så trött. När jag legat och försökt sova i 2½ timme men ej kunnat pga hostan så gjorde jag något förbjudet. Jag tog medicin som inte är utskriven till mig själv.  När Isak var lite hostig så fick jag bricanyl till honom för doktorn ville inte jag skulle ge hostmediin. Och på etiketten står det att det kan hjälpa mot hosta och hur mycket en vuxen ska ta. Så jag tog utav det och vilken befrielse, sen kunde jag sova.  Om det är samma visa ikväll så kommer jag ta av den igen. (Isak är bra igen så han behöver den inte)
Det är hopplöst med hosta, för behöver man hosta så går det liksom inte att ignorera det. Svinjobbigt!

Idag ska vi snart bege oss till Ystad för att hämta upp vårt köksbord 



Också ska jag hämta upp gardiner som jag vann från tradera också:

Tuffa gardiner till barnrummet. Kort auktion!! 40:-

Och sen ytterliggare en sväng bort till brandsta utanför Sjöbo och köpa leksaker som jag hittade på blocket. så det blir lite turer idag minsann. Sen vet jag inte vad som händer till kvällen.

allmänt ointressant blogg idag. Vad ska ni göra idag?

Dagens familjelivproblem

Familjeliv är underbart :P . Här kommer dagens familjeproblem från http://www.familjeliv.se

Min 7 åringa dotter driver mig till vansinne med sina idéer kring kläder. Det är fel på ALLT! Det kliar, är för stort, för litet, för långt, för kort. Fel på byxor, på mössa, på vantar, på overall, på halsduk. Varje morgon har vi diskussioner kring detta. Jag tycker hon är för liten för att själv välja kläder, hon ska helt enkelt ta på sig det jag lägger fram kvällen innan. Detta har pågått under flera månader.

Nu har bägaren runnit över för mig. I morse TOTALvägrade hon ta på ett par byxor hon använt flera gånger tidigare. De  var helt plötsligt "obekväma".  Jag bad då henne själv välja kläder så att hon kunde komma iväg till skolan. Men inget passade damen. Hon ligger därför här hemma nu i bara trosor, jag fick ringa och säga att hon stannar hemma. Jag kan ju inte tvinga på henne kläder.

Konsekvensen av detta blir ett inställt barnkalas.Hon skulle dela ut inbjudningar idag i skolan. Hon verkar inte bry sig nämnvärt. Alla "hot" rinner av henne som vatten på en gås.

Vad gör man??



Mina egna tankar:
Troligtvis behöver damen mera kläder kanske och få bestämma vad som ska inhandlas. Låta barnet vara med och bestämma kläder kvällen innan så kanske man slipper ta fighten på morgonen. Och jo, du är vuxen hon är barnet du kan tvinga henne att klä på sig. Eller låt henne åka till förskolan i sina trosor bara :) . Det kanske får fart på henne, om inte så packa iaf med kläder om hon kommer på bättre tankar när hon väl är på plats.
Konsekvensen med barnkalaset känns jäkligt orealistiskt.

Vad tycker ni? Hur hade ni gjort??

Hela tråden med svar finns att läsa här  http://www.familjeliv.se/Forum-3-170/m56691977.html


Hur mycket behöver man egentligen??

Det är svårt detta med kläder, hur mycket kläder behöver man i just denna storleken liksom? Ja, de beror ju på hur fort han växer och hur pass ofta man vill tvätta. Kommer ihåg inför att man skulle få bebis, då rådde ALLA (okej, nästan alla då) en att inte köpa förmycket 50, dom kommer växa ifrån det på 2 veckor. Well, det tog 2 veckor innan Isak passade i storlek 50 och sen kunde han ha storlek 50 i minst 2 månader. Storlek 56 däremot växte han ifrån på 1.5 månader. 62 hade han länge, från maj till juli iaf och sen 68 i max 2 månader. 74 hade han i ca 3 månader och nu har han haft storlek 80 sen början av december fast även en del 74 hängde med ett bra tag men nu är alla 74 undanlagda. 80 passar honom bra och jag skulle gissa att han kan ha storlek 80 i minst 1 månad, kanske 2 månader till. Alltså tills mars om han inte tar något skutt. Men om han nu börjar med storlek 86 i mars, hur länge kommer han då använda det? Önskar jag hade ett facit. Vissa barn kan ha storlek 86 i 1 år och över medans andra har det någon månad bara. Det som står i kläderna är att det ska passa i ca ½ år. Så om vi nu antar att Isak kan ha storlek 86 i 6 månader, då blir det kanske från ca mars månad till september månad. Räcker då dessa kläder eller bör jag handla mer och vad bör jag då shoppa?

 

 
 


Alltså.
10 par byxor ( 6 mjuka byxor och 4 par jeans. Jeansen kan han börja använda redan nu om jag vill för dom kan man spänna in och vika upp)
8 långärmade bodies
1 kortärmad bodie
7 långärmade tunna tröjor
2 t-tröjor
2 kortärmade pikétröjor
2 skjortor

Vad behöver jag mera?? Mera t-tröjor ser jag direkt att det hade nog inte varit fel. Sen har han ju pyjamasar också typ 3 eller 4 stycken. Plus att jag har ju nästan lika många kläder i storlek 86/92, tror jag har mer kortärmat där. Sen ytterkläder och sånt väntar jag med tills det är tid att handla det och provar vilken storlek som blir bäst, det köper jag inte i förhand. Och jag har tvättmaskin hemma så jag kan ju tvätta en del.
Men ni som nu har något äldre barn och kanske minns, hur länge hade barnet storlek 86 och behöver jag mera kläder än detta? Gissar alltså att han kommer ha storlek 86 mellan mars till september och han börjar dagis i maj.


Var shoppar ni helst kläder?

Det är ju ingen hemlighet att jag själv är en sucker för kläder från MeAndI. Konstigt vore det väl annars eftersom jag valt sälja deras kläder :) . Men jag gillar h&m kläderna väldigt mycket också. Ullared tycker jag om att shoppa på, men det är ju för där är billigt. Skulle aldrig åkt upp och shoppa där om där vore samma priser som i vilken annan butik som. Deras barnklädesutbud känns okej, beror ju lite på om man har tur eller otur i valet om när man åker upp där. Men man får ju vara beredd att det kan hända man får vad man betalar för.

Min senaste shopping skedde på h&m shop online. Jag är inte mycket för att gå i affärer så jag älskar detta med att shoppa via nätet, det är helt underbart. Och när det gäller att shoppa på nätet så är det h&m som går flitigast. Lindex har några enstaka kläder jag kan gilla men med ett eller två klädesplagg käns inte frakten motiverande så jag hoppar över det istället, deras REA är mycket sämre än h&m dessutom. Sen har vi ju Ellos, Halens och dom med, men där har jag inte funnit mycket av intresse, känner att vill jag ha något av det dom har så kan jag gå ner till Bo Ohlsson och handla något liknande för samma summa utan frakt. Dom har liksom inget som sticker ut.
Polarn och pyret som många gillar har jag faktiskt aldrig köpt ett endaste klädesplagg från. Jag tycker inte dom ser speciellt speciella ut. Det är lite randigt jaha liksom. Fast det kommer kanske sen när Isak blir lite äldre och behöver mera kvalité på just ytterkläder.

Innan Isak kom till världen hade jag aldrig varit på något klädparty, aldrig någonson. Var min idé kom ifrån att jag skulle börja sälja vet jag inte riktigt. Men det var typ att jag kände att jag ville göra något annat än bara gå hemma och vara mamma, Patrik har ju jobb mån-fre 7-16 så jag kände att tiden fanns till det. Jag funderade först på hobby men sånt kostar ju och sen växte idén om att sälja just barnkläder. Jag satte mig då och sökte på google efter olika homepartys för barnkläder och fastnade direkt för MeAndI. Visst fanns där andra som verkade söta men vad jag kunde se då så kunde deras kläder köpas i vilken butik som i stort sett, för 1 år sen verkade MeAndI mycket mer unikt än deras. (Idag vet jag inte för jag har inte kollat så mycket)
Så jag ansökte och någon ringde upp och sen hade jag en träff hemma för att se om det fortfarande kunde vara något för mig och sen var jag en i MeAndI familjen :) .
Nu börjar snart vårsäsongen och jag är så nyfiken på vad som ska komma i vår, har inte alls sett kläderna bortsett från någon enstaka tjuvkik på något. Mitt favoritplagg hittills är denna:
 vår fina grod dress från våren 2010 =) .


Säsongen kör igång 26 januari, om ni är intresserade att ha träff eller bli värdinna så finns kontaktsida på http://www.meandi.se



Var brukar ni shoppa? Vilken tycker ni är den bästa butiken och varför? Kanske kan få några tips på nya butiker/websiter =)


Vanlig vardagsblogg

Då var det onsdag och vad har man gjort de närmaste dagarna? Weell, väldigt lite får jag ärligt säga. Har blivit lite förmycket datasittande, fastna vid ny blogg men det tar en evighet om man ska läsa den från början till slut så får dela upp det. I måndags var vi bara inomhus. Kände mig inte alls pigg. Men igår tog vi oss ut en tur. Först gick vi över till Tusse med en liten present nu inför förlossning (som sker om ca 11 veckor plus minus nånting kanske) och sen gick vi till Lidl. Kom fram till varför jag alltid tar bilen, är tusan så mycket smidigare. Att gå med vagn och försöka ha en korg blir både bökigt och väldigt tungt. Det går och jag har fått bra tips om hur man annars kan göra men ärligt, jag ska erkänna en sak: Bilen är lättare och smidigare och det är inte så tungt. Och den största boen i det hela: JAG ÄR FÖR LAT! Jag erkänner det, jag är lat. Jag tycker det är svindrygt att konka på en himla massa grejer när jag så enkelt kan ta det med bilen istället. Jag gör hellre 50 sit ups på kvällen än går och handlar med vagnen och då ska ni veta att jag hatar sit ups :) .
Ska jag shoppa kläder däremot så går vagnen finfint, kläder väger inte så mycket. Och jag har inga problem med att ta tåget eller bussen in för att shoppa kläder heller, det tycker jag inte e så bökigt eller jobbigt. det är just kånkandet av matvaror som jag tycker är tungt och besvärligt.
Iaf, efter min shopping igår så kom pappa hit en runda med mat från "Lilla köket" som vi mumsade på. Sen bestod kvällsmaten av Spaghetti med köttfärssås. Jag åt väldigt lite för vid det laget var jag inte alls hungrig eftersom jag ätit lunch. Jag brukar äta två mål om dagen bara så min mage blev nog lite chockad. I övrigt så städade jag mest undan igår.

Idag ska jag få lite trevligt sällskap i form av mammor. Facebook är bra =) . Jag skrev in en allmän fråga på min status om någon ville komma hit och leka lite med oss och sen fick dom som ville svara på det. Helt toppen, ingen speciellt tillfrågad, ingen glömd. Vi blir 6 stycken idag om jag räknat rätt. Ska bjuda på tomatsoppa och jag tror jag ska kunna hitta något tilltugg till den. Sen fruktsallad. Jag tänkte egentligen bjuda på fastlagsbulle men tydligen har alla gett i nyårslöfte att dom ska vara nyttiga så därför får det bli fruktsallad istället. Se hur många som INTE tar grädde till den ;) .
Ska bli så skönt att ha hit folk, Isak har varit så himla gnällig så jag vet inte vad. Kanske vill någon byta barn med mig lite :) . Fast det hade nog bara varit skönt ett väldigt litet tag sen hade man velat ha tillbaka sin undering igen och lovat att man aldrig mer skulle önska bort honom. Typ tills nästa gång tålamodet tryter :) .













Klädsnobb

Innan Isak kom till världen så shoppade jag massor på tradera. Kände att varför ska vi ha nytt för? Man hinner ju knappt använda kläderna och det gör väl ingetom dom är lite tvättblekta eller dylikt. Så mycket shopping på tradera och blocket. Kläder på tradera och sen babysitter, gåstol, barnvagn och sånt på blocket. Bilbarnstolen, skötbordet och en del kläder handla jag helt nytt.
Idag är Isak strax över året och idag har jag svårt att hitta saker på tradera. Då ska det vara i totalt nyskick. För jag använder det inte. Vi fick massvis med kläder från Patriks syskon som deras pågar haft, men det mesta där är aldrig använt, det har legat som reservkläder utifall att jag inte skulle hinna tvätta men jag har hunnit tvätta och favoritkläderna har gått åt mest. Att köpa något begagnat är som att slänga pengarna i sjön för mig för jag använder det i stort sett inte såvida det inte ser helt nytt ut. Vet inte varför jag blviit sån klädsnobb, eller snobb är jag ju inte för det måste ju inte va värsta dyra märkeskläderna men just att det ska vara nytt eller i absolut nyskick. Kanske tänker annorlunda när han börjar dagis och ändå kommer skitta ner sig mer än han gör i dagsläget :) .
Idag skulle jag iaf aldrig köpt en begagnad barnvagn, men jag trodde att en ny barnvagn alltid gick på minst 5000 spänn, hade jag kollat lite istället för att inbilla mig så hade jag sett med egna ögon att jag kunnat få en fin carena vagn med liggdel för drygt 2000:- .


Hur känner ni andra? Tradera/blocket hiss eller diss. Köper eller säljer ni mest där?

Varför Isak?

Ja, var fick jag egentligen namnet Isak ifrån? Det är liksom inget namn som dykt upp i mitt huvud förr. Well, för det första har jag ju alltid varit så himla garanterad över att när jag blir gravid så blir det en tös så det där med pojknamn har legat lite i skymundan. Jonathan var en stark kandidat ett tag. Men tjejnamn var så självklart. Antingen Emma Nathalie eller Emma Olivia, med tilltalsnamn Nathalie eller Olivia. Namnet Emma är ett av de finaste tjejnmanen jag vet. Men samtidigt är det så extremt vanligt så jag vill inte ha det som tilltalsnamn utan gärna som andranamn.
Nu visste vi ju ganska så tidigt att det var en pojke tack vare ultraljudet. Jag satt med kalendern och gick igenom varenda namn och sen skrev vi ner dom vi gillade och tillslut hade vi en lista med 5 namn. Liam, Leo, Nathaniel, Oliver och Isak varav snabbt 2 namn ströks igen. Jag strök Liam och Patrik Strök Nathaniel. Sen efter ett tag strök vi Leo också och kvar hade vi Oliver och Isak. Jag gillade Isak lite mer och Patrik gillade Oliver lite bättre. Så det var lite av en slump de där med Isak, det är inget namn jag direkt tänkt på innan men det kom upp nu. Och jag är ju lite biblisk av mig och jag är stolt över att vår son har ett bibliskt namn. Jakob var ett namn jag gärna ville men sambon slog ner det direkt eftersom han har kusiner som heter det.
När Isak väl fötts och Patrik kom ner med honom till mig på op så frågade jag faktiskt honom ifall det var en Isak eller en Oliver och Patrik svarade själv att det var en Isak så då var de det =) . Även fast Oliver också är fint och skulle passat honom, alla namn klär väl en skönhet? :)

Isaks andranamn var det inte vi som kom på dock, det var min mamma. Jag tyckte det var lite småsvårt att hitta namn som passade till Isak. Men mamma kom med förslaget Valentin. Isak Valentin. Och det tyckte jag lät jättefint tillsammans plus att jag tycker namnet Valentin är fint. Men inte nog med att det är fint, min morfar hette visst det. Det hade jag ingen aning om, jag kände bara till hans tilltalsnamn som är Erik.
Isak betyder - Han som skrattar
Valentin betyder - Stark eller frisk


Hur kom ni fram till namn på era små?


Outfit

GÅRDAGENS OUTFIT


Mössa: MeAndI
Tröja: MeAndI
Byxor: MeAndI
Strumpor: MeAndI

DAGENS OUTFIT



Tröja: Ge-Kås
Byxor: MeAndI
Strumpor: MeAndI


Rökning och graviditet/mammaskap

Jag skriver inte detta för att kritisera eller hoppa på någon. Jag skriver efter vad jag tycker och anser och respekterar om ni är av annan åsikt!


Att röka under graviditeten är dåligt. Vi vet nog alla att riskerna för fostret och komplikationer blir större än om man inte röker. Vi vet detta, den infon har vi fått, trots det röker folk under graviditeten. Och jag kan faktiskt förstå att det nog är väldigt svårt att sluta för vissa. Jag tror visst dom älskar sina foster ändå fastän dom inte klarar av att sluta. Jag hoppas verkligen dom gör sitt bästa och att dom drar ner på sin rökning. Jag kan verkligen inte förstå den som ställer sig demostrativt med sin gravida mage och drar flera bloss och typ känner sig stolt som står för att hon röker under sin graviditet. Är det någon man borde skämmas över så tillhör väl ändå rökning under graviditet. Jag har som sagt en viss förståelse, men inte för den som stolt visar upp att hon röker, inte ens försöker sluta eller dra ner på rökningen eller som kommer med dumma kommentarer som "många friska barn föds av räkare eller folk rökte på 70 talet men de flesta barnen blev normala ändå". Det där är bara korkade uttalanden, man VET med fakta att rökning ökar riskerna för ditt foster och där är mycket puckat man gjorde förr i tiden som vi lärt oss från idag.

Som sagt, jag kan köpa att man inte klarar sluta röka under en graviditet utan att anse att dom inte borde få lov att ha barn. MEN, när barnet är ute, LÅT DET DÅ SLIPPA FÖRPESTA SINA LUNGOR. Rök inte när du är ute och drar vagnen eller på en uteplats med barnvagnen bredvid dig. Rök inte inomhus, stäng framförallt inte in dig själv och dina barn i bilen och rök där. Ta ditt ansvar som vuxen människa och skydda ditt barn. Och amma inte när du röker. Visst att amning är det bästa för ditt barn men kan du inte sluta röka så ge ersättning istället.

Detta var mina tankar kring det hela. Dela gärna med er om era, även om dom kanske inte är likvärdiga med mina.


Design

Fått min blogg designad av Caroline Dahlberg  http://silence.bloggplatsen.se/  .
Hon är jätteduktig eller vad tycker ni??

Akut kejsarsnitt

Alla kejsarsnitt som görs efter att en förlossning har startat av sig själv kallas akuta. Att de är akuta behöver inte betyda att de är mycket brådskande.

Många av mina vänner känner till att jag födde med akut kejsarsnitt och de flesta också varför men kanske inte alla mina bloggläsare. Här kommer därför en förklaring till detta.

Bakrundshistoria: I slutet av graviditeten visa jag fler och fler tecken till havandeskapsförgiftning, låg dock på gränsen att slippa bli inlagd. Jag kände mig inte speciellt dålig så rådet alla gav att ta det lugnt lyssna jag inte jättenoga på.

Den 26 december hade jag sovit en hel natt utan att vakna av kissnödighet, ett helt under. Jag var uppe tidigt den dagen för att hinna med Elgigantens stora rea där jag skulle handla kamera och skrivare. På väg hem därifrån börjar jag känna av magen men tror det är för jag inte ätit. Vid ca 11 börjar mina sammandragningar, och där är liksom inget slut på dom, magen är konstant jättespänd och det gör ont. Mesta delen av dagen spenderar jag i sängen där jag vrider mig fram och tillbaka samtidigt som jag läser en bra bok (14 år till salu). Försöker vila mellan varven och lite då och då får jag lägga ifrån mig boken för att koncentrera mig på andningen. Framåt kvällen har jag min systerdotter Tuwa på besök. Vi äter hamburgare med bröd och sen ser vi på film (Cars) men jag kommer inte alls till ro. Jag försöker sitta upp, stå upp, ligga ner, upp och gå men kvittar vad jag gör så är det ändå inte bekvämt. Passar på att packa min bb väska som ännu inte varit gjort. När min mamma hämtar Tuwa vid 20 tiden är jag nästintill förtvivlad över att det gör ont och inte slutar. Meningen var först att jag skulle följa med dom hem och bada i deras badkar men jag känner att det kommer jag inte palla, jag kan inte vara stilla. Så när mamma gått med Tuwa så ställer jag mig i duschen och spolar skållhett vatten över mage och rygg. Trots att magen är spränghård så är det ryggen som är värst. Står kanske i 30 min i duschen, känner inte att det hjälper något vidare. Sen fortsätter kvällen på samma vis och jag får ingen ro, går tillslut och lägger mig och läser ny bok och försöker sen sova. Framåt 23 tiden börjar jag känna smärta i övre delen av magen och jag vet att nu borde jag ringa in till förlossningen för det innebär ytterliggare ett tecken för havandeskapsförgiftning. Men jag kände bara suck inför det för jag visste att dom bara skulle kolla och sen skicka hem mig igen. Så jag låg kvar i sängen och hoppades på att det skulle försvinna. Vid 24 tiden går Patrik och lägger sig och i samband med det stiger jag upp och ringer in till förlossningen och berättar om läget och som jag visste så ville dom att vi skulle komma in för kontroll. Så Patrik får upp med sig igen och vi tar med våran bb väska. Bebisväskan får stanna hemma för jag ska ju inte ha bebis idag ändå minns jag att jag säger.
Vägen in till bb är hal, vintern har slagit till i Skåne och det är lite smått räligt att köra. Vi får gå in bakvägen för framhållet håller stängt. Vi blir mötta i korridoren av barnmorska Sandra Martin och jag kommer direkt in på rum 1. På bb råder tystnad och det är lugnt och skönt. Jag blir kopplad till en massa aparater och det tas prover. Vet inte ens hälften av proverna dom tar. Hon berättar för mig att det inte är sammandragningar jag har utan värkar och jag får veta att jag är öppen 3 cm. Det sa mig ingenting, jag fattade noll utan vänta bara på att dom skulle skicka hem mig. Patrik tittade på klockan och konstatera att vi nog inte skulle vara hemma före klockan 3 och han var glad att det var helg så han inte skulle jobba sen. Jag gick på toa flera gånger, mådde jätteilla så allt jag ätit den dagen kom upp, minns att jag konstaterade att där fanns badkar och hoppades att jag skulle få detta bb rum när det var dags för mig att föda. Efter provsvar med mera kommer bm in och säger att dom tänker sätta en elektrod på barnets huvud för att enklare kunna följa hjärtrytmen (Isaks hjärta slog jättefort) och att dom samtidigt tänkte ta hål på på mina hinnor. Jag som var trögare än någonsin och inte fattade något i detta läget frågade om det inte skulle innebära att vattnet kommer gå. Min bm verka lite förvånad över frågan men sa ja. "Men då startar ni väl förlossningen" utbrister jag. "Ja, men din förlossning har redan börjat" säger bm. Jag är fortfarande ganska trög och kan inte förstå så jag måste fråga mera "Menar du att jag kommer ha mitt barn hos mig inom ett dygn?" , Ja, det kommer ni ha.  Klockan var kanske 3 på natten vid det laget och jag och Patrik var bara chockade, vi skulle ju inte ha barn förrän januari 2010 så detta var vi inte alls beredda på.
Fy fan vad jag tyckte det gjorde ont när dom tog hål på hinnorna. Dom verkade lite förvånade över att jag tyckte det gjorde så himla ont, de flesta brukar tydligen inte tycka det men jag tyckte det var hemskt. Och när vattnet väl gått så kände jag verkligen av värkarna.  Min bm kommer senare in med en kvinnlig läkare och förklarar för mig att mina värden är väldigt dåliga och bebisens hjärtrytm oroande hög så dom rekommenderar mig ett kejsarsnitt, och undrar hur jag ställer mig till det. Well, Ystad bb är ju inte direkt kända för att rekommendera ett kejsarsnitt och man går inte emot en sån rekommendation, inte jag iaf. Så dom kopplar in kateter (sjukt obehagligt) och sätter även en kanyl i handen på mig (AJ) och sen inväntar vi klartecken från op. Bm frågar om vi har kamera med oss och tänk, det hade vi ju faktiskt. Den packade jag ner i vår väska som vi ju faktiskt hade med oss. Så Patrik fick skynda sig ut och hämta den. Sen åker jag då ner till op och tvingas där över från min sköna säng till en hård brits i 90 graders vinkel. Min rygg höll på att mörda mig vid detta laget så detta var ju rena döden att behöva ligga så. Minns jag var kvidig och hade fullt med tårar i ögonen. Får ligga så ett tag i väntan på narkosläkaren. Jag tror att han nog blivit inringd från sin sömn. Det var en jäkligt sur gubbe som kom in och skulle sätta beövningen. JAg fick ligga på sidan och skulle krypa ihop så gott jag kunde, och detta med ett värkarbete, en mage som sprängde, en rygg som höll på att mörda mig och rädsla. Vet inte om någon av er har fått ryggbedövning någon gång eller sett den där underbara nålen någon gång. Jag tittade aldrig på den men Patrik har visat mig på ett ungefär så inte konstigt det gjorde så in i h*lvete ont. Surgubben lyckades dessutom inte och efter 4 försök (dom får egentligen inte sticka fler gånger än 3) så ber jag för mitt liv i stort sätt varefter gubbj*veln säger: Vi får söva istället för hon klarar ju inte av detta. Undrar vem det är som inte klarar sitt jobb liksom, men speciellt kaxig kan jag ju inte påstå att jag var. Jag minns mest rädsla och att jag var ledsen.
Vid ryggbedövning är mamman vaken och bedövad från bröstkorgen till tårna. Pappan/partnern får vara med när mamman har ryggbedövning. Barnmorskan ger barnet till föräldrarna direkt efter födseln. Om mamman är nedsövd får ingen anhörig vara med under operationen.
Patrik fick med andra ord inte lov att vara med utan fick gå ut. Så där ligger jag, omringad av en hel bunke med främlingar. Jag minns att jag brister ut i gråt samtidigt som dom lägger en mask över mitt huvud och sprutar in narkos i kanylen som sitter i min hand. Jag minns att jag räknar men minns inte hur långt jag hinner innan jag somnar.
Från det att ryggbedövningen eller narkosen börjat verka tar det några minuter till dess barnet är fött.
I operationssalen finns alltid en förlossningsläkare som genomför operationen, en barnmorska som tar hand om barnet, en narkosläkare som ansvarar för bedövningen eller narkosen, en narkossköterska, en operationssköterska och en undersköterska. Vid akuta och omedelbara kejsarsnitt finns även en barnläkare med.

Jag insåg aldrig själv hur illa det egentligen stod till med mig, jag tyckte jag mådde ganska så bra. Men detta kejsarsnittet gjordes mest för min skull. Isak hade en liten infektion när han föddes, ett förhöjt CRP och fick antibiotika. Också var han liten eftersom han är förtidigt född men utöver det så mådde han bra.

Tankar nu efteråt: Två dagar efter kejsarsnittet hade vi samtal med vår bm för att ta upp frågor eller annat men jag kände inte att jag hade några speciella. Jag var bara så lycklig med min son så jag struntade i hur han kommit till världen, nu hade jag honom hos mig iaf. Tankarna kom senare. När jag träffade andra mammor som fått barn den "riktiga" vägen. Och visst, det är säkert pest och pina och skitjobbigt. Men dom fick iaf sina barn till sig sen, dom slapp vakna upp i ett rum med en främling och inte veta något om barnet. Hur mår det, hur ser det ut med mera.  Jag har också idag många idéer på hur man kunde gjort istället. Typ om jag fått ryggbedövningen medans jag låg i den sköna sängen och sen över till britsen, om jag fått stå upp istället och få den, om Patrik hållt om mig medans jag fick den. Om jag fått andas lite i lustgasmasken kanske jag kunnat slappna av på annat vis, eller gett mig någon spruta så att mina värkar stannade av innan dom gav mig ryggbedövningen.  Men så är det väl alltid, lätt att vara efterklok.

Så gick det till när min son kom till världen. Här är han ca 2 timmar gammal och jag får träffa honom för första gången:







 


Spegeln ljuger

Jag mår dåligt av att se mig själv på foto. Jag försöker unvika att vara med på foton men då vänner tar foton vill jag inte vara löjlig och säga "ta inga på mig" men faktum är att jag avskyr det. Jag avskyr att se mig själv på foton och skäms när dom publicerar bilderna. För dom berättar den sanning som vågen också påstår. Att jag har lagt på mig något enormt mycket. Min spegel visar inte samma sak som fotona, min spegel ljuger. Förmodligen en sån "happy" spegel.
Jag önskar verkligen man bara kunde ta ett piller istället för att äta mat. Ärligt. För den mat jag gillar den är inte nyttig. Så är det bara. Jag har försökt och visst finns där vissa få rätter som väl inte är så grymt onyttiga som duger men dom är inte så många. Jag testade "Linas matkasse"  och det är total katastrof, hälften av sakerna i recepten faller inte alls i smaken. Jag tillagar det ändå för att ge det en chans men inte heller min sambo tycker att det är något vidare så.....  Visst, jag kan laga nyttig mat och sen tvinga mig själv att äta det fastän det växer som mossa i munnen på mig, men mat ska väl vara en njutning? Åtminstone har jag hört folk påstå det. Alltså vore det bättre med en tablett för min del.
Träning är inte heller världens enklaste. För visst tusan är det enklare att ge sig fan på det ifall man hittar någon träningsform som man faktiskt trivs med? Jag har provat Friskis&Svettis och det är inget för mig. Jag gav spinning en chans och jag tyckte att det var mördande tråkigt. Simning tycker jag är okej men simhallen här är stängd på obestämd framtid. Och ta promenader med vagnen känns inte så motiverande just nu när dom inte kan skotta ordentligt.
Skulle testa Zumba med en kompis men det har blivit inställt två ggr nu. Tror jag ska köpa det själv. Vill ändå träna ihop med henne men jag vill inte vara beroende av någon annan på det viset att om hon ej kan så blir där inget tränat alls.

Ni andra, hur tränar ni? Har ni några bra tips om mat för en superkräsen människa?

Hej

Mitt namn är Jessica. Jag är 28 år gammal och bor i Tomelilla.
Jag är född och uppväxt i Tomelilla och bott här i nästan hela mitt liv.
Sen 1 år tillbaka ungefär så är jag mamma till vår underbara son Isak. Han var inte planerad och fastän jag och Patrik nyss träffats så tvekade vi inte att behålla. Isak föddes via akutkejsarsnitt på Ystad BB den 27 december.
Vi bor i en trea tillsammans men katten Poison och kaninen Playan.
Jag går mammaledig till maj månad och sen återgår jag till mitt jobb som butiksbiträde. Som extrajobb är jag säljare för MeAndI:s underbara kläder
Jag är en hönsmamma med lite förmycket hull på kroppen. Jag bloggar om allt möjligt, från min vardag med Isak till diskussioner om diverse saker. Har innan valt att ha låst blogg men ska nu ge mig på en öppen blogg. Kommentarer är väldigt välkomna, men jag publicerar INGA anonyma inlägg.

Hoppas bloggen ska vara rolig och intressant läsning!

RSS 2.0