Mammas dag

Detta året lyckades minsann Isak ta sig till affären och köpa mig en present :). Blev en sallads slunga (tror jag att det är iaf). Passande nu när jag ska bli så nyttig, nästan lika passande som pizzan jag nyss tryckte i mig ;) . Hela kostcirkeln i ett mål, speciellt eftersom jag sköljde ner det med cola. Ja, ni märker själva hur underbart bra det går för mig va? Men men, Rom byggdes inte på en dag och jag kommer börja träna. Det vet jag, men det ska vara när jag känner att jag kommer bruka allvar också annars what's the point? Har snart semester så då kan jag iaf inte skylla på tidsbrist, och när jag börjar jobba natt så får jag gott om tid. Får jag bara sova på jobbet så kan jag träna någon gång efter jag slutat på morgonen innan jag ska hämta Isak. På tal om det så överlevde jag gårdagen på jobb även om jag ett tag var helt säker på att jag skulle avlida. Detta var dock på grund av ett värre illamående anfall jag fick strax efter intagen lunch. Dumma mat!

Idag har jag haft en trevlig MeandI träff på förmiddagen med fin försäljning, sen var vi en runda hos Patriks farmor och fikade lite. Har städat lite här hemma i eftermiddags, försökte få upp vår cd hylla som rasade ner för drygt en månad sen men väggarna i denna jäkla lägenheten e ju rent värdelösa så det gick inte. Känner mig duktigt trött på denna jäkla lägenhet nu..... Vill bo större, eller iaf ha fler rum. Framförallt fler garderober :) .

Imorgon är det åter igen dags för öppet hus på församlingshemmet och sen har jag en MeAndI träff på kvällen. På tosdag och onsdag jobbar jag samt så ska Isak på 1½ års kontroll. Kollat lite i den där boken och en sak han tydligen bör kunna i denna åldern är klotter rita. Lite lustigt då jag inte tro Isak ens hållt i en penna. Så svaret på om han kan detta blir NEJ. Hoppas inte han blir sjuker efter sin spruta sen bara. Nåväl, då får Patrik bli hemma med honom. Men ändå jobbigt när de små är sjuka.

Stockholmsresan börjar närma sig, bara lite mer än 1 månad kvar innan jag och Isak åker. Jag längtar så mycket att jag redan börjat packa lite :) .


Ordet nej

Gud vad ordet NEJ jag framkalla känslor. Åtminstone för en liten gosse på 17 månader. Man blir förbannad eller helt otröslig när man inte får som man vill tydligen, hela världen går under. Dom fråga mig på dagis om han var lika mild och go hemma som där och jag svara NEJ! Här hemma har han humör :) . Men det ska dom få lov att ha dom små liven. Men ibland hade det varit skönt om humöret lugnat sig lite :) . Nu är han iaf uppe och går mer än han kryper. Och snart har han hela munnen full av tänder, där är 4 tänder som ännu inte är uppe och det är dom såkallade huggtänderna, men jag ser att iaf 2 är på väg nu varav en brutit igenom tandköttet lite.

Har hittat en sufflett till min nya sulky. Tycker ju den kanske är lite väl öppen och ikke ombonad så det kanske blir en sån. det tradiga är bara att jag gav ju 150:- för vagnen och suffletten är dubbelt så dyr som vagnen..... Men det blir ju billigt ändå. Men vi får se, kanske inte ens passar då min vagn är av äldre modell. Får in till babyproffsen en dag och kontrollera det hela.

Imorgon jobbar jag på Rusta, sen har jag 5 pass kvar där bara till semestern. Och ja, jag räknar redan dagarna. Jag känner mig inte motiverad på jobbet längre. Men vad ska jag göra istället? Om jag det visste!!

Skulle ju ha skaffat mig träningskort förra fredagen men ja, det har ju fortfarande inte h'änt. Är en typisk svensk som klagar mycket men gör lite åt saken. Dåligt och jag vet att jag inte kommer må bättre förrän jag själv tar tag i det men det tar emot. Mest för att jag vet att det är så satans tråkigt. Många säger att det blir roligt bara du märker att det ger resultat men nä, tyvärr. Det blir ändå inte roligt. Inte för mig, det funkar inte för mig. Jag tycker det är lika dötradigt ändå. Men jag ska ta tag i det. För jag ska inte se ut såhär. Ska se om jag kan få Elin att hjälpa mig lite ;) . Hon är jävligt duktig, jag hade ALDRIG orkat den utmaning hon gett sig på. Nyifkna? Läs då här: http://paraflaxdrinken.blogg.se/index.html

torsdag 26 maj

Härlig månad när man får lön från 4 ställen :) . Rusta, föräldrapenningen, Tomelilla kommun och MeAndI. Man skulle tro det blev en stor summa när man får lön från så många ställen men så är tyvärr inte fallet. Men kanske någon krona mer än vanligt.
Har en ledig dag idag, är skönt att ha sånna mitt i veckan. Sen jobbar jag imorgon och lördag på Rusta och har 2 MeAndI träffar på söndag. För nu har ju rean startat, hoppas dom finner mycket fint. Så jag kan avsluta säsongen bra liksom. Funderar på att bojkotta facebook och bloggläsning på söndag så man slipper läsa om alla som ska berätta hur underbara just deras sambo är som köpte dittan och dattan till dom för att det är mors dag.  Förra året blev jag superbesviken när jag inte fick något, det var ändå mitt första år som mamma och jag är sån som bryr mig om vilket. Detta året är jag inställd på att inget få och det känns okej. Min sambo är underbar på sina vis ändå <3 .  Som till exempel att han ska fixa med min bil så den går igenom ombesiktningen, så mycket pengar jag lär spara på att inte lämna in bil fan :) .  Igår direkt efter jag slutat jobba gav vi oss in till Biltema i Malmö för att handla saker till bilarna. Och sen fick jag som jag ville och det blev en snabb runda på Ikea. Passade på att äta där inne med. Sen handla jag hyllor till Isaks rum samt någon liten spegel och nått annat smått och gott. Jag fick plocka medans vi gick för stanna och titta var liksom lite out of question ;) .

Idag ska jag storhandla iaf. Också försöka få lite städat. Suck, denna eviga jävla städningen!!!

23 maj 2011

Efter en härlig helg är det åter måndag. Men måndagar är bra för då är jag ledig och vi ska till öppet hus. Är något trött för jag låg vaken länge och såg en film som berörde mig väldigt illa. Den var något rörig men jag ska försöka förklara kortfattat vad den handla om.
En flicka på 4 år försvinner då hennes mamma (som är pundare) lämnar henne ensam i 2 timmar). Hennes släkting anlitar privat detektiv för att finna flickan. Mamman beter sig mest dumt och verkar strunta blanka tusan i att hennes dotter är försvunnen till en början men visar sen en annan sida av sig. Något händer i filmen så att dom skriver av fallet som att flickan är död (blir förlångt om jag ska gå in på varför). Privat detektiven ger sig dock inte helt och i slutändan så visar det sig att mammans egen bror har varit med i kidnappningen av dottern av anledning att mamman struntar i sin dotter, lämnar henne vind för våg ensam och grejer. Dottern har fått komma till överste polischefen (som en gång i tiden förlorade sin dotter). Han bönar och ber att privat detektiven ska hålla tyst för flickan kommer få det bra hos dom och dom kommer ge henne tid och kärlek. Men detektiven följer reglerna och anmäler, flickan kommer hem till sin mamma. Några dagar senare tittar detektiven förbi och då är mamman i full gång och ska gå ut på dejt, även fast hon inte riktigt fixat någon barnvakt. Hon dricker sin öl och kollar in sig själv i spegeln. När hon ska gå säger hon hejdå till tösen men ingen puss och kram eller något sånt.

Jag grät rätt ofta i denna filmen. Men det som gjorde mig mest ledsen var hur mamman kunde bry sig så himla lite om sin dotter. Jag kan verkligen inte förstå det någonstans. Ens barn är ju ens allt, jag vill inte ens tänka på hur jag skulle reagera om Isak försvann men jag hade vänt upp och ner på allt för att finna honom vill jag lova.


Nåväl, nog om det. 
Igår var det Barnens Dag på Tosselilla. Eller ja, igår också för det var ju på lördagen med men då var vi inte där.  Vi körde redan vid halv 10 hemmifrån för att slippa hemska köer för det vill jag lova att där är många som varnat mig samt frågat varför jag åker dit där just nu när där kommer vara sååååååå himla mycket folk....  Jag hade fribiljetter.  När dom öppnade klockan 10 så var där en del folk i väntan att komma in men inga jätteköer. Vi stod först i kön så vi kom ju in snabbt iaf. Och även vid 12 tiden då där förmodligen var som mest folk så var där ingen trängsel någonstans, inga köer någonstans utan väldigt fritt. Jag tyckte vi valde en mycket bra dag att vara på Tosselilla jag. Vädret var också bra, varken för varmt eller kallt. Stör mig på att jag inte tog med badkläderna men jag var ju så avskräckt av att alla mena på att där skulle vara så fullt så jag kände att jag inte ville bada med Isak om där skulle vara så mycket folk. Det ångra jag verkligen för det hade varit skönt med ett litet dopp. Men det var lika trevligt för det. Inte jättemycket för lilla Isak att hitta på bara, alla karusellerna krävde en minimumlängd på 90 cm även om man åkte med en vuxen. Men han var nog nöjd ändå :) .

  Studsa på jättebollen med pappa var väldigt skoj!

 Sen mötte vi ett stort monster minsann. Men han verka snäll.

 Min nyklippta stora kille

 Söta Dora var på plats. (Jag såg förjävlig ut på detta fotot men de bjuder jag på)


  Ja se det där med att rida hästapålle ingick verkligen inte bland favoritsysslorna inte......

En härlig dag. Vi var där fram till haöv 3 sen åkte vi och fikade hos Patriks föräldrar. Väl hemma slockna Isak gott efter en dag med aktiviteter.

Nu blir det öppet hus!


Vad bråkar ni mest om??




Känns som man bråkar förmycket :) . Tror vårt vanligaste är vem som gör mest. Jag brukar få ett utbrott lite då och då för att jag känner att jag ALLTID är den som tvättar, städar, bäddar, diskar, lagar mat, går ut med sopor med mera. Och jag vet om att det är sant att det oftast är jag men faktiskt inte alltid även om jag känner det så. Jag tror vi har helt skilda ögon helt enkelt. Patrik kan sitta i röran och lugnt spela sitt tv spel. Jag får panik på röran och därför städar jag undan. De gånger här ser för jävligt ut hemma är de gångerna jag totalt vägrar t tag i det i väntan på att Patrik ska göra det. Och när det sen inte händer så får jag ett utbrott så är bråket igång :) .
Egentligen är det lite små larvigt att bråka om sånt men jag är faktiskt inte anställd som städerska så jag vill inte vara den som alltid ska hålla ordning och reda heller. Men det kvittar hur många ggr vi diskuterar det hela så slutar det ändå med att jag får göra det mesta i slutändan just för att det är jag som stör mig och inte trivs.

Vad bråkar ni andra mest om??

Äntligen

Solen är äntligen tillbaka. Och vilken härlig energi man får av solen. Och energi behöver vi alla och jag känner att jag behöver lite extra just nu. Att börja jobba känns tungt och inte jätteroligt. Diskuterade det med chefen i förrgår, hur han kände om han tyckte att butiksjobb är något för mig att ens satsa på. Han sa att du är varken 100% rätt eller 100% fel men att jag får känna efter själv om jag tycker det är roligt. Han tyckte jag skulle göra en för och emot lista och sen kunde vi diskutera det. Jag ser redan nu ganska många emot argument, men så behöver jag också tänka om och bli lite mer positiv. Om man är mer positiv så brukar allt kännas så mycket lättare. JAg är dessvärre ganska så negativ, vet inte varför egentligen men det är något som har smugit så på mig och vill stanna tydligen. Men bara jag kan bryta mönstret så jag ska försöka vara lite mer positiv. Och inte bara med jobbet utom med allt.

Har varit en riktigt härlig dag idag, hade klipptid halv 10. Jag tog topparna och klippte sne lugg igen och Isak fick sig en riktigt ordentlig klippning med väldigt kort hår. Kan vara skönt för honom nu i sommar tycker jag. Till hösten ska jag klippa av lite mer på håret efter att solen slitet ut det samt färga och slinga. Det var inte speciellt lönt att göra nu innan.  Sen tog hon mina ögonbryn. Helt perfekta blir dom efteråt. Hon både plockar, klipper och använder rakblad för de små fjunen så det blir riktigt bra! Trivs bra med min hårfrisörska =) .
Efter frissan var vi på Bullen & Bönan tillsammans med Linn och Miller. Jag tog som vanligt "Berra" (En jumbotoast med kyckling, creme cheese, rödlök) mycket mycket god var den och denna gång var där smak på den. Både Isak och Miller är tydligen utsvultna barn och berättade för oss ordentligt om vi dröjde med att bjuda dom på något. Vi satt och babbla ganska så länge, men det blev varmt som tusan när solen brännde på mina jeans. Jag var ju inte beredd på att det skulle va sån härlig sommarvärme ute så jag hade klätt på mig bra medans Linn kom där i MeAndI:s underbara knickers byxor. Sen tog vi oss en lång (väldigt lång) runda. Lite backar och sånt, försökte hålla tillbaka flåset lite för att inte bevisa hur grymt otränad jag är samt med urdålig kondis :P . Efter en tur på Ica var klockan redan halv 2 och hög tid att gå hem och ge mat.   Men det första jag gjorde när jag kom innanför dörren här hemma var att in i duschen och raka benen så att jag också kan ta på mig mina knickers :) . Hade lite tankar att vi skulle gå till farmor Ing-Britt och låna hennes gräsmatta men Isak berättade att han var trött så nu kommer han nog sova en timme. Solen ger visserligen energi men man känner sig rent slut i hela kroppen när man varit ute i solen förlänge med.

Ikväll ska vi äta lyxburgare med potatisgratäng från Ingelsta kalkon och sallad till det. Köpte hem lite Ramlösa men nya smaker som ska bli gott att testa. Imorgon är det jobb (vill inte jobba i detta fina vädret), bara 4 timmar iaf. Och på söndag ska vi tillsammans med tusentals andra till barnens dag på Tosselilla. Har fortfarande en biljett över som jag inte har någon nytta av, verkar inte finnas någon som vill ha den. Så antingen tar jag med den och gör någon främling i kön lycklig eller så kastar jag den.

Fredag den 13: de

Blev inte riktigt som planerat idag men får göra det bästa av det ändå.
Det blev iaf goda Bullen & bönan idag. Har verkligen fastnat för deras varma macka "Berra" , creme cheese, kyckling, tomat, rödlök. Fast den var lite granna smaklös idag, eller så är det jag som har fel på smaklökarna. Nåväl, det var gott ändå men brukar vara godare. Sen eftersom det är fredag och allt så unna jag mig Bullens egna Mocka kaffe. Hala glaset kaffe, resten vispgrädde, nötkross och noisett sås. Rena rama hälsokosten här  :P . Och även Isak fick lyx med pannkakor sylt och glass. Sen tog vi en tur till Ystad och Mekonomen att handla saker till Mustangen och hålla precis alla tummarna för att den ska funka sen. Isak sov i bilen sålänge.

Ställde mig på vågen i morse och jag har minsann gått ner 2 kilo bara på att börja jobba. Det är ju inte helt fy skam. 7 kilo totalt sen i december och ändå återstår 15 kilo. Och nu är jag trött på det, att bara ändra på kosten är väl bra men det krävs mer. Så jag ska bannemej köpa träningskort på Rehab huset och börja träna. Dötradigt, jag har gett det ett försök förr och avskydde det men vill man va fin får man lida pin heter det ju. Så nästa fredag ska jag ner och köpa ett träningskort efter att jag och Isak varit hos frisören och blivit fina i håret. Ska be om hjälp av en av deras tränare där att lägga upp ett tränings schema och det blir max 2 gånger i veckan. Allt är bättre än inget sägs det ju. Någon träningsnarkoman lär jag ju iaf aldrig bli....

Min sommar lär innehålla mer jobb än jag trodde förresten, chefen fråga mig igår om jag kunde tänka mig att hoppa in och jobba även under min tjänstledighet och jag sa ja. Efter att ha gått hemma såhär länge så behöver jag allt extra jag bara kan få. Tjänar jag tillräckligt bra så kanske jag kan unna oss en utlandsresa....


Sköna maj

Gud vilket underbart väder alltså. Är så glad att jag är ledig och kan njuta av det. Jag är ingen utemänniska dessvärre men jag ska försöka ändra på den biten och bli en ute människa. Idag har jag varit ute en del och njutit av det. Men visst saknar jag verkligen en gräsmatta just nu. Vår uteplats består av grus och hård mark utan minsta tillstymmelse till grönt och är dessutom oftast ockupperad av 3 bilar. Mindre snyggt :) . Och visst, vi har gräsmatta på andra sidan planket, en riktigt tradig sådan. Får nog sända ett mail till mina kära hyresvärdar och fråga dom om vi inte kunde få dit någonting. Typ en gunda och rutchkana eller någon.  Men i vilket fall som så saknar jag verkligen en trädgård just nu. Så Isak fått leka och undersöka och jag kunnat njuta i en solstol. Det är tur att mina föräldrar har en gräsmatta vi kan utnyttja, Patriks föräldrar har ett soldäck med pool samt att typ 70 meter från vår lägenhet bor Patriks farmor och dit är vi också välkomna att njuta av solen. Så jag kommer nog absolut att utnyttja dessa i sommar. När Isak har sovit klart så tror jag det blir en runda till just gammelfarmor och njuta i hennes trädgård. För sen jobbar jag onsdag, torsdag, fredag. Borde vara förbjudet att jobba när det är så fint väder :) . Och korkad e man väl också som väljer att börja jobba nu till sommaren. Fast väljer och väljer, mammadagarna räckte inte mera. Dessutom har jag bara 5 veckor kvar på Rusta nu sen har jag semester. Och efter semestern börjar mitt sommarvik som personlig assistent ända fram till september. Och eftersom jag då jobbar sovande natt så har jag hela dagen på mig att njuta av solen som jag hoppas kommer skina mycket i sommar. Har så många tankar, planer och ideér om vad som ska göras i sommar.  Det ska bli Tosselilla, Skånes djurpark, Stockholm, skogsvandringar också hoppas jag på någon liten semester resa för oss alla 3 med. Men vi har väldigt svårt för att komma fram till vad och var. Och förhoppningsvis mycket bad, förra året gillade Isak inte alls det så vi får se hur det går detta året.

Imorgon är det vårfest på Isaks dagis. Dom kommer ha en liten teater sen tipsrunda och därefter korvgrillning. Låter riktigt mys och jag hoppas vädret är på vår sida. Men efter vad jag läst så ska solen stanna. Det blir PAtrik som både lämnar och hämtar imorgon för jag jobbar 7-16. Så det blir bara snabbt hem om och sen till dagis. Och samma för Isaks del. Patrik hämtar honom ca 16.20 och sen ska vi vara tillbaka kl 17.

Vad har ni andra för roliga sommarplaner? Kanske nåra ideér på vad man kan göra, var man kan åka??

3 dagars inskolning

JAha, vad tyckte jag nu om detta med 3 dagars inskloning då?? Minns när jag hörde det första gången, då fick jag typ panik och tänkte bara "glöm att jag lämnar mitt barn efter bara 3 dagar". Jag var jätteskeptisk och mådde rätt dåligt över det hela. Inskolningssamtalet gick fint då Isak förvånade mig genom att ta sig ner på golvet och krypa ifrån oss. Det förvänta jag mig verkligen inte. Min första instinkt var att ta tillbaka honom men jag måste ju släppa lite så jag lät honom vara, en ur personalen höll lite koll medans vi fortsatte prata. Patrik var med på samtalet vilket kändes enormt skönt för mig.  Sen kom då tisdagen efter påsk och inskolningen började. Jag var med hela tiden från klockan 9 till 3. Lite smådrygt blev att ska jag erkänna att vara med hela tiden men det gick rätt fort. Hela tiden var det något som hände ju. Jag lärde känna till rutinerna, jag kan rabbla dom i sömnen. Jag träffade personalen mycket och lärde känna dom en del, jag kan många utav barnens namn på avdelningen och träffade en hel del personal från de andra avdelningarna med. Så jag vet hur en dag ser ut på dagis och Isak fick ha med mig hela tiden och känna att där var ingen fara. Till och med somna kunde han, de 2 första dagarna fick jag ta honom i famnen för att sova honom men 3:dje dagen så gick det utan.
Trots att jag varit med och sett hur bra allt gick var jag jätteledsen på torsdagskvällen för jag visste att jag dagen efter skulle lämna honom och köra därifrån. Men jag tror inte att det hade hjälpt för min del att ha längre inskolning, vi hade nog kunnat ha en månad inskolning och jag hade fortfarande varit ledsen när jag skulle lämna honom. Det är liksom min bebis och jag vill inte lämna ifrån honom.  Fredagen kom och jag lämande honom. Avskedet kändes lite jobbigt för personalen tog honom så fort och sen skulle vi bara pussa och säga hejdå inte mer och det tyckte jag var jobbigt för jag ville ju gosa lite. Men jag kan ändå förstå att det är nog det bästa ur Isaks perspektiv. Jag gick ut i bilen och grät hela vägen till ystad, var helt förstörd. Ändå gick hela dagen utan att jag ringde, kände att jag skulle låta bli. Hämtade honom sen halv 2 , då hade han nyss vaknat och var på strålande humör och självklart hade allt gått toppen.
Nu har jag lämnat honom ytterliggare 3 gånger och det har gått jättebra, i fredags ville Isak knappt ens pussa mig hejdå utan han spreta med både armar och ben och visa tydligt att han ville ner och leka. Kul han trvis på dagis men han kunde väl visa mig lite saknad :P .  Har lärt mig att jag får gosa med honom och pussa lite innan jag går in med honom för när jag kommer in får jag inte den tiden. Antingen vill Isak själv ner eller så tar personalen honom och det betyder att jag ska gå.
Så för barnet tror jag 3 dagars inskolning på detta vis är bra. Det enda jag kanske tycker är att man fått ha 4 dagar varav första dagen var ett morgonpass. Så man varit med om den rutinen också samt träffat den personalen lite och bekantat sig lite med Myrans avdelning där alla är morgon och sen eftermiddag. Och det kommer jag säga sen när vi har uppföljning om inskolningen.
Så nu återstår ett eldprov, att lämna den gången han blir ledsen. Hoppas det inte inträffar....


Sista dagen

Idag är officiellt min sista dag som mammaledig. Imorgon klockan 8.00 ska jag vara redo i arbetskläder att påbörja min vardag på Rusta igen. Förstår ni själva hur konstigt det känns? Visst, jag har hoppat in och jobbat lite på helgen men det är en helt annan sak. Nu ska jag vara ute i butiken och inte bara stå i tryggt förvar i kassan där jag kan allt. Nu ska jag springa runt på golvet och packa upp varor. Vilken träningsvärk jag kommer ha sen ;) . Och på nytt lära mig om hur man lägger beställningar, hur man skriver ut priser. Inte ens hur man läser mailen kan jag numera. Men det kan ju vara bra att få lite vardagsmotion om inte annat. Har ju fått bra arbetstider så jag klagar inte iaf.
Igår hoppade jag in och jobbade ett kort pass här i Tomelilla medans dom andra hade möte. Gick jättebra. Isak var på dagis 7-11 ca så det blev en sån där kort och lagom dag för honom. Blev lite ställd på morgonen när jag skulle lämna Isak för jag trodde det var Agneta som hade öppningen men det var Anders och Isak han blir ledsen när han kommer i famnen på främmande karlar av någon anledning. Så blev lite nervös men jag pussade Isak och sa att jag älskade honom och lämna sen över honom och gick. När jag hämtade så berätta dom att det hade gått bra iaf. Han hade blivit lite ledsen men Anders hade gått runt med honom och sen hade Isak velat ner på golvet och äta. Sen är det ju inte sålänge dom är på Myrans avdelning heller, bara fram till halv 8 sen går dom över till sin egna avdelning. Sen hade han blviit ledsen/arg när dom duka av frukosten :) . det är min pojke det :) . I övrigt hade det gått toppen. Det kunde en bekant till mig som skolar in sin dotter intyga :) . Känns extra skönt.

Vad som är riktigt skönt med att börja jobba är rutiner. Visst kunde man haft rutiner långt innan och lite har vi ju haft men det känns som att rutinerna kan bli bättre nu. Om vi bara håller dom det vill säga. Jag har ju då kommit med 2 jättebra ideér. Den ena var diska varannan gång och den andra var att den som inte ger Isak sin kvällsvälling ska städa undan i vardagsrummet. Tar liksom ingen tid alls att plocka ner Isaks saker i han låda men det är jävligt skönt att få undan för kvällen även fast det ser lika dant ut dagen efter. JAg har plcokat undan varje kväll Patrik gett Isak välling, samt de kvällarna jag själv gett välling. Så jag vet inte om det riktgit gick in i skallen på min kära sambo.... Samma med disken, det höll faktiskt minst 1 vecka. Men dn senaste veckan är det uteslutande jag som fått ta disken. att låta den stå i väntan på att Patrik ska ta det klarar jag inte. några ideer hur man ska kunna banka in det i huvudet eller jag ska behöva tjata som på en tonåring? :)
En annan rutin som känns som att vi nog ska lyckas med är matschemat. Gjort ett sånt för hela långa maj månad. Och jag har handlat hem så vi ska ha saker till maten med. Nästan all, vissa saker kan man inte handla så långt i förväg ju. Kan nog bli mer ekonomiskt på detta viset också. Framförallt kanske bra för vikten.....  Och ja, ja står fortfarande still för tillfället men ska ta tag i det igen. Känt mig dåligt motiverad bara.

Nu ska jag fortsätta njuta av min sista dag som mammaledig. Förmodligen genom att vika tvätt....


Ps. Räknas man som överambitiös när man till och med namnat strumporna inför dagis? ;)



1 maj välkommen

Tänk att jag faktiskt överlevde fredagen. Och jag ringde inte en enda gång till dagis heller. I och med han inte var ledsen när jag gick och jag visste dom mest skulle vara ute och fira valborg så kände jag att jag lät dom va. Skulle de vara något så ringer dom ju mig. Så när klockan var 13.30 så var jag på dagis igen. Då hade Isak nästan precis vaknat. Han verkade lite glad över att se mig iaf :) . Och allt hade såklart gått bra och Isak hade inte varit ledsen en endaste gång. Inte ens trillat och slagit sig :) . Imorgon är det dags igen, då lämnas han redan klockan 7 stackaren. Han är verkligen inte van vid sånna tidiga mornar så vi får väl se hur det går. Jag gruvar mig inför det (överraskande va) , mest för att det på morgonen är annan personal än den vi lärt känna samt annan avdelning. Det borde ingått i inskolningen att vara med om en morgon så han fått chansen att träffa dom lite med, för där är bara 3 olika personal på morgonen varav en är från fiskens avdelning. Så när vi har sånt efter samtal sen så ska jag framföra det. Tyvärr hjälper det ju inte oss dock....

Här är Isaks plats, han fick en söt liten vovve där. Idag är den såklart fylld med saker. Extrakläder och grejer i en påse också alltid regnställ och regnstövlar på plats. Också kom jag på att jag får namna strumporna :P , det hade jag inte tänkt på. Samt köpa ett par skor till så han kan ha ett par på dagis och ett par hemma.

Fredagskvällen bestod av mys och "så ska det låta" som Isak digga loss till ordentligt. Sen var det hög tid för killen att sova.  Igår var det valborg och på förmiddagen tog vi det bara lugnt. Jag fick för mig att ändra om på Isaks rum lite. Kan inte påstå att det blev till det bättre att sätta in en fotölj där men det får gå ändå. Tänkte att när han ska till dagis på morgonen så gör vi vuxna oss helt färdiga först och sen väcka Isak, sätta oss i fotöljen och ge lite välling och mysa någon minut innan det är dags att byta om och klä på och köra. 
Medans jag var i Isaks rum hade jag lite dålig koll på Isak och när jag tyckte att det blev lite för tyst så fick jag ju kolla vad han gjorde för Tyst innebär BUS



Nåväl, det var ju inte så himla farligt. Bara att stoppa i toastolen och spola.
Sen blev det en bilfärd till Spjudstorp för Patrik lyckades äntligen få igång Mustangen. Nu efter vintern så ville inte skiten starta och vi har inte vetat varför. Bytt ut både det ena och det andra och sen igår visade det sig att det enda felet som var hade varit glapp i en kontakt. Haha, som det kan bli.  Men nu körde vi iaf iväg för att låna ett garage så Patrik kan lackera om bilen.


Isak tog sig en riktig ordentlig vila igår (och hans mamma vilade också någon timme). Hela 4 timmar sov han. I vanliga fall skulle jag väckt honom innan men jag kände att han nog behövde det. Dels efter alla dagar på dagis och sen dels för jag visste att det skulle bli en något senare kväll eftersom vi skulle till ammma och pappa på valborgsfirande. Åt god kyckling med potatisgratäng. Sen klockan 8 så var vi i parken och lyssnade medans dom sjöng in våren.

Först satt Isak och diggade i vagnen men det tyckte jag ju var onödigt så tog upp honom och satte mig på knä i gräset så han fick stå och digga istället. Tror vi snodde lite uppmärksamhet från de sjungande damerna. Eller vi och vi, Isak såklart. Min nuna e inget att glo på :P .  4 låtar skrålade dom ut och sen hölls det ett tal om våren. Då fick Isak upp till pappa istället och jag fick försöka rätta ut mina ben. Man vet att man börjar bli gammal när man knappt kan resa sig upp efter att ha suttit på knä.....
Fick fina foton på Isak och Patrik iaf:







Älskar mina två fina pojkar <3


RSS 2.0