Bowling + god mat

Jepp, nu har jag syndat och det var gott :) . Men inte godare än vad det varit om jag inte gått på diet. Blev ordentligt med mat, snålade inte med det utan åt mig ordentligt mätt och en slurk cola slank ner. Sen bowling ovanpå det. Jag vann första rundan men sen gick det sämre. Patrik blev totalt vinnare.
Nu har Patrik kört hem mamma och pappa. Dom var så gulliga och lämnade ostbågar, men dom får Patrik äta upp. Bara för jag syndat med mat så behöver jag inte överdriva det med ostbågar också. Dessutom är jag faktiskt inte sugen så det är inte svårt att låta bli.
Nu blir min diet utökad till nästa helg, ren noka diet plus zumba dansning så jag kan betala tillbaka på mitt kalorikonto med lite ränta. Vill man gå ner i vikt så får man ju anstränga sig :) . Och jag gör det med gott hopp och gott humör.
Nu blir det snart sängen, imorgon är det simning och sen MeAndI träff gånger 2. Härligt!!

Gjorde slut med sonen, inte föräldrarna

Var så enormt trött på mitt hår idag, topparna va så extremt slitna och Isak hade lugg ner till näsan stackaren. Och min hårfrisörska ha jag inte fått tag på trots jag ringt fler ggr och talat in på telefonsvarare 2 ggr. Vet hon inte jobbar dagligen men ibland och hon säger själv man ska tala in så ringer hon upp men nu orka jag inte vänta längre. Så jag ringde Kerstin. Underbara Kerstin, mitt ex mamma. Många tycker det är konstigt att jag åker ut och träffar dom nu när det är slut mellan mig och Christian och jag är ihop med Patrik. För min del faller det sig ganska så naturligt och det hade kännts mycket konstigare att INTE hälsa på dom.  För jag älskar dom, så starka är mina känslor för dessa underbara personer att jag faktiskt älskar dom. Både Kerstin och Gert och lillebror Håkan. Dom betyder så himla mycket för mig och bara för att jag och Christian inte kunde hålla ihop så betyder dom inte mindre för mig. Dom är superviktiga för mig och jag hoppas för alltid kunna ha en viss kontakt med dom. Och håret blev fint :) .

Ikväll ska Isak bli passad av mina föräldrar, dom kommer hit och passar här för det tyckte dom var lättast. Så slipper vi väcka Isak och klä honom och dra ut honom i bilen sen ikväll. Vi ska tillsammans med Marie till Suxxesshallen i Tomelilla och först äta black & white buffé (fläskfilé, oxfilé, såser, potatisgratäng, grönsaker) och sen bowla.  Egentligen är detta mot mina egna regler då jag skulle köra ren kur i 2 veckor men jag får helt enkelt fuska idag och sen på det igen imorgon. Ikväll ska jag äta. Inte vräka i mig förståss men jag ska äta tills jag känner mig mätt och ha trevligt. Om det sen visar sig på vågen på onsdag så får jag ta det helt enkelt. Jag känner inte att jag misslyckas bara för jag unnar mig en kväll :) .
Från onsdag är det dags att lägga till frukost på dieten och det ska bli gott för det är lite enformigt med detta pulver :) .

...


Magvärk på schemat

Tydligen står det magvärk på dagens schema, det var inget jag visste i förväg men blev väl medveten om det så fort jag vaknade. Och det gör liksom inte lite ont heller. Drygt drygare drygast.

Igår hade jag mammorna på besök, visade upp lite barnleksaker som dom kunde shoppa till rabatterat pris och fikade. Jag hade bakat muffins. Hoppas dom var goda. I vanliga fall brukar jag alltid smaka innan jag bjuder men det kunde jag inte direkt göra denna gången. Men dom sa det var gott så jag får lita på dom.  Det värsta med att ha folk hemma och bjuda på fika är all disk. Skulle man inte kunna be alla gästerna diska efter sig?? haha! Tror ni jag fått många gäster då? ;)  Känns inte så va.....
På kvällskvisten begav vi oss iväg till Patriks föräldrar. Varken jag eller Isak har ju träffat dom på över 3 veckor. Dom fisarna har ju varit i Thailand, jag är inte alls avis eller något. Egentligen inte, jag vill inte till Thailand. Men lite avis på utlandsvistelse med sol, mat och brunbrända.  Sen hemma igen försökte jag klura ut vilken mat jag kan börja äta sen och hur mycket kcal det innehåller och det var inte det enklaste faktiskt.

Idag är där ingenting planerat alls. Förutom måsten som diska. Känns som en riktigt tråkig dag. Får kanske kolla med någon om dom är sugna på att hitta på något men min mage avskräcker mig litegrann ifrån det.
Många mammor håller på eller ska alldeles snart inskola sina barn. Vi har iaf 2 inskolningar nu, Saga och Dennis. Och på måndag börjar både Arvid och Nellie sina inskolningar. Det går fort nu. Sen är det nog i slutet av mars som Albin och Malwina ska inskolas. Sen är det bara ytterliggare 1 futtig månad tills det är Isaks tur. Jag vill inte   :( . Är inte redo att släppa honom ifrån mig. Tänk om dagarna bara räckt så jag fått gå hemma över sommaren också, så skönt det vore. Som Leia och Lo ska få göra. Men men, nu är det som det är så får göra det bästa av det helt enkelt.

Imorgon är det lördag och inga planer på någonting alls. Så man får helt enkelt se vad den dagen ger. Söndagen händer desstu mer. Först till badhuset med Isak på småbarnsplask mellan 10.30-11. Sen MeAndI träff i Ystad kl 13.30 så det blir snabbt hem om, hämta saker och tillbaka till Ystad :) . Sen klockan 16.30 ska jag vara tillbaka i Tomelilla för att ha en träff till. Så det kommer bli en söndag med fullt upp men roligt ska det bli. Är alltid kul att sälja våra fantastiskt fina kläder. Speciellt vid bra försäljningsresultat så man känner att man gjort ett bra jobb :)

 Här har vi hela kollektionen.


Nu är det snart dags för dagens första shake. Hur nu det ska gå när jag har ont i magen. Mår förvisso inte illa så det ska nog gå. Oooo, igårkväll var jag såååå himla sugen på lättsaltade OLW chips. Inte så att jag hade tankar på att bryta dieten men oj vad gott det hade varit. I övrigt så kan jag säga att jag nog kan rekommendera dieten, det är inte så himla svårt. Bara man tar sig igenom de första skitjobbiga dagarna så är det lugnt sen. Jag har inga större problem med att sitta där med mina shakes medans andra mumsar mat. Visst tycker jag att det ser jättegott ut och önskar jag kunde unna mig med. Men det är ju detta unnandet som har lett till att jag ser ut som jag gör. Så jag överlever och tycker inte speciellt synd om mig själv :) .
Men jag måste än en gång tacka alla ni som skriver och peppar och berättar att jag är duktig. Det är så himla härligt att höra. Vem kan få nog av komplimanger???

 


Skulle kunna ha klädloppis

Gick igenom Isaks garderob idag och vi hade ju verkligen kunnat ha barnloppis redan innan han ens hunnit använda kläderna. Gud vad mycket vi har. Kan det va mitt fel tro?? Sorterade upp dom idag i två högar: dagiskläder och inte dagiskläder. Vill ju att han ska ha vissa kläder till lite finare.
Här är resultatet:

 En bunke dagiskläder. Långärmade tunna tröjor. De 5 översta är långärmade bodies.

 Dagiskläder,  T-tröjor samt 2 kortärmade bodies. Finn 1 fel ;) .

 Dagisbyxor


 Inte dagisbyxor

 Finns där någon som kan gissa var dessa kommer ifrån?? ;) . INTE dagiskläder

 Och dessa inte heller dagiskläder.

Kom fram till att jag kanske behöver ett par finare byxor samt att jag fattas shorts. Får be mamma sy upp ett x antal shorts till Isak.

Fler än jag som har överdrivet mycket kläder till sina barn? Detta är alltså storlek 86 vissa men mest dubbelstorlek 86/92

Tips och tankar

Det här med vikt nedgång är verkligen rena rama matematiken. Kalorier in vs kalorier ut. Med hjälp av en viss formel har jag räknat ut mitt BMR (fråga mig inte vad det betyder men med hjälp av detta så vet jag hur mycket kcal jag behöver få i mig för att hålla vikten)
BMR = 655 + ( 9.6 x vikt ) + ( 1.8 x längd ) - ( 4.7 x ålder )
DVS, om du väger 100 kg, är 175 cm lång och 35 år gammal så är det:  655+960+315-164,5 = 1765,5 kcal
Vill man gå ner så gäller det att ligga under detta. Sen rör vi oss lite och är man normalt aktiv, dvs inte helt stilla sittande men inte heller gymnast, så gör du av med ca 4000 kcal om dagen.

Jag försöker tänka som så att jag har 1600:- som blir insatta på mitt konto varje dag. Och helst vill jag ha pengar över när dagen är slut. Och övertrakasserar jag så blir jag skyldig banken, det är aldrig bra, där tillkommer alltid en massa avgifter och ränta på det (viktuppgång och mer fett).

Vi säger att det är fredag och jag vet att ikväll så blir det pizza. En pizza kostar mig mellan 1500 till 3000 kcal. Med andra ord vet jag att jag kommer övertrakkassera kontot, men för att det inte ska bli för dyrt så får det bli noka till frukost och lunch

Så e min tanke iaf och hoppas det ska funka bra för mig

Ny vecka, dag 8

Gjorde en liten mätning igår också och där hade försvunnit några centimeter minsann. I övrigt så unna jag mig frukost igår. 2 knäckemackor med kalkon på samt 2 kokta ägg och 1 glas vatten. Gott. Sen Noka på lunchen och en 100 grams chokladkaka på kvällen :P . Och det ska jag säga att även om det var gott så var det inte SÅÅ gott som man skulle kunna tro. Så nu känns det ännu lättare att klara veckan jag har framför mig. Enbart Noka produkter fram tills nästa onsdag.

Idag skulle vi eg hem till Johanna men den stackaren har fått migrän. Så nu vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Ingen som har några bra ideer? Känns så tradigt att bara sitta hemma och glo.

Dagen D

Idag är det vägning på nytt, nu har jag överlevt en vecka nästan uteslutande på Noka produkter. Tillkommit någon enstaka frukt och grönsak bara. Och flera liter vatten, man känner sig gravid på nytt så som man springer och kissar. Nä, vad visade nu vågen då? Minus 2.5 kilo. Är jag nöjd? Nja, det var väl okej resultat men jag hade väl ändå hoppats på ett bättre med tanke på vad man får utstå :) . Det som skrämmer mig lite är att dom säger man går ner mest första veckan. Går jag bara ner 1 kilo nu till nästa vecka så känns det inte värt det liksom. Jag kör ju denna diet för att droppa i vikt fort men 1 kilo i veckan klarar man lätt med andra metoder. Men jag ska inte måla fan på väggen, jag kanske gått ner 2.5 kilo till nästa tisdag ju.

Idag skulle jag egentligen ha åkt till Ikea med Ann-Sophie och våra barn. Men hade en ledsen kille som väckte mig vid 3.30 inatt och då var han jättevarm och tempen visade på 39,2 grader. Så redan där var det ju kört. Fattar inte hur ungen ändå kan va så pass pigg när han har sån feber, en annan hade ju legat däckad. Fick sitta uppe med honom i 1½ timme innan det passade honom att somna om och ändå ville han upp igen vid 8 tiden. Då kändes han inte alls lika varm, och tempen visa på 37.9 grader och han är som han alltid är. Men har dom haft feber så säger dom att man ska hålla dom hemma i ett dygn så det känns ju inte schysst att dra honom till Ikea då. Men det är satans typiskt. Jag gillar inte ens att gå på Ikea men nu hade jag bestämt att jag skulle dit och gjort en lista på saker till Isaks rum. Och då blir han dålig. Så himla typiskt.

Detta var planerat att inhandlas:MAMMUT Avlastningsbord blå Bredd: 48 cm Djup: 39 cm Höjd: 39 cm   2 st mammut barnstol

MAMMUT Avlastningsbord blå Bredd: 48 cm Djup: 39 cm Höjd: 39 cm  1 st mammut avlastningsbord

MAMMUT Vägghylla blå Bredd: 33 cm Djup: 21 cm Höjd: 33 cm Max. belastning: 7 kg  2 st mammut vägghylla

KUSINER Väggförvaring blå Bredd: 60 cm Höjd: 45 cm  1 st kusiner väggförvaring

KUSINER Låda blå/grön, röd Längd: 26 cm Bredd: 18 cm Höjd: 18 cm Antal i förpackning: 3 styck  3 pack lådor.
Också en vägghylla att sätta dom lådorna på.


Tack

Jag vill tacka alla er som stöttar mig och hejjar på mig. Ni anar inte vilken motivation ni ger mig. Det är jätteskönt!

Tyvärr finns det ju dessa bittra människor som klankar på en istället. Menar att där finns andra sätt. vet ni, jag vet om att där finns andra sätt. Men detta är mitt sätt som jag tänker pröva och hade ni varit mina riktiga vänner så hade ni stöttat mig oavsett att ni var av annan åsikt.

Dag 7, en vecka kvar

tänka sig, imorgon är det 1 vecka sen jag tog den första shaken. Sån besvikelse, jag tog blåbär då för det lät så gott men den var så vidrig att jag hällde ut den i vasken. Så blandade jag choklad istället. Inte gott men det gick. Nu har jag kommit fram till att min favoritblandning är 2 mått vanilj och 1 mått choklad. Jag vill inte påstå att jag tycker det är jättegott men det är fullt drickbart. Jag sätter sugröret ganska så långt bak i munnen och suger det i mig därifrån. Det känns bra att ha klarat det såhär långt och jag tror att vecka nummer 2 blir mindre tuff. Sen håller jag tummarna väldigt hårt för att vågen ska visa resultat imorgon. För om den inte visar något bra så blir jag deppig, ska man plåga sig själv på detta viset så ska det också visa resultat.  Det ska bli väldans gott med frukost sen kan jag lova. Hur länge med bara frukost vet jag inte, jag ändrar ju mina egna "regler" lite då och då. Har man aldrig gjort sånt här innan är det lite småsvårt att lägga upp det på ett bra vis. Men som jag tänker just idag så ska jag börja med rukost då nästan tisdag som jag redan listat ut vilka frukostar som är bra och har ett bra kcal intag som gör att jag blir mätt samtidigit som jag har en klar chans att gå ner i vikt. Allt är matematik, kalorier in vs kalorier ut. Med min vikt, min ålder och min längd har jag med hjälp av Elin räknat ut att jag ska äta ca 1600 kcal om dagen om jag hade velat hålla vikten. Nu ska jag gå ner så bör hålla mig under. I dagslägen ligger jag bra mycket under, har inte superkoll på vad min drink innehåller men det är iaf under det dära, jag ger mig på en gissning på 300 kcal kanske. Så om jag då äter ca 300 kcal till frukost, sen shake på 300 kcal till lunch så har jag iaf 600 kcal att lägga på middagen och ligger då 400 kcal under vad jag skulle ligga på för att hålla vikten. Kommer bli lite jobbigt att behöva räkna på varje middag men det är ju bara i början sen lär man sig ju.
Läste nu att en Noka portion ger ca 200 kcal.

Prata lite med sambon om detta igår och han liksom många andra "tror inte på pulverdieter". Man går upp allt igen. Men det är som jag skrivit tidigare, om jag slutar med detta och återgår till att äta som jag gjort så klart jag kommer gå upp igen, det fattar jag med.
En annan sak var att det enda som funkar är bra mat och att röra sig.  Men det är också min mening. Men innan jag tar tag i detta så behöver jag rasa i vikt för annars finner jag ingen ork.

någon som har recept på bra hälsosam mat får gärna ge mig dessa. Tyvärr är jag superkräsen men kan kanske ändra dom lite så att dom duger även åt mig.

Dag 6

Jäkla tjatande eller hur ;) . Men idag känns det lugnt. Hela dagen igår gick jättefint och jag hade ingen huvudvärk. Igår kändes det inte så himla motigt (även om Jennys kladdkaka såg väldigt inbjudande ut). Min nya inställning är mycket tack vare Elin som påminde mig om att ifall jag bara fokuserar på hur jobbigt det är så kommer det också bli väldigt jobbigt. Och att jag faktiskt klarade fredagen utan godis styrkte mig med.  Just nu är det inte godis jag längtar efter utan kors i taket så längta jag efter mat. Och det måste inte vara en pizza eller annat fett (fast jag ska erkänna att jag enda sen jag började varit sugen på en cheeseburgare på mc donalds) utan helt vanlig mat. Ska snart sätta mig och göra matlistor över okej mat att käka på kvällen. Min frukost är ju redan planerad och jag längtar efter den verkligen.
På tisdag är det dags att väga sig. För att hålla min motivation och mitt nya positiva jag uppe så måste den visa mig bra resultat. Ska jag svälta mig själv (det gör jag inte, bara som det känns) så ska det bannemej visa på bra resultat också.

Annars då? Var på en trevlig MeAndI träff hos Jenny igår, det är kul med sånna bra och trevliga träffar. Sen på kvällen var vi hos Christian där pojkarna förfestade. Jag begav mig hemåt vid 21.30 tiden ungefär, då hade Isak somnat så tyvärr väckte jag honom när overallen skulle på men det kan inte hjälpas. Idag är det jobb som gäller för mig. Rusta 10.30-15. Får bli kassan hela tiden för mig för jag hittar ju verkligen ingenting där nu sen vi byggt om. Där ser helt annorlunda ut verkligen. Sen vet jag inte vad som händer mot kvällen till. Vi prata något om att ev se en film men vi får se vad som blir av det.

Idag är det 2 år sen jag och Patrik träffades för första gången. Vilken känsla det var <3

  foto taget 2009-09-23

Dag 5. Känns som jag vunnit en liten seger

Känns verkligen som att jag vann en liten seger igår. Jag överlevde liksom, jag klarade av att inte äta någon mat eller något godis. Trots kroppen skrek efter godis och mitt huvud värkte och hade sig så gav jag mig fan på de och det gick. Jag är trött, matt och lite grinig om dagarna men jag överlever. Och idag känner jag mig lättare (inte viktmässigt kanske men). Igår när sambon drog för att handla godis så tittade jag på chipsen och tänkte "Jag skulle ju kunna ta lite, Patrik skulle aldrig märka och ingen skulle få veta" . Men jag bantar ju faktiskt för min egen skull, inte för alla andras.

En helt 100% ren kur är det egentligen inte. I en ren kur är det typ shakes, deras nudlar eller deras soppor och vatten man ska ta. Jag äter lite frukt om dagen (typ 1 frukt) och i nudlarna så blandar jag i broccoli. Igår när det var fredag så unna jag mig även sallad av ½ gurka, 1 tomat och ½ litet paket keso vitlöksmak. Det sistnämnda är dock enbart till fredagsmyset.

Funderar på om jag ska börja på viktväktarna eller viktklubb.se eller något sen när jag börjar äta både frukost och kvällsmat. För när det gäller frukosten så är det lätt, där vet jag exakt vad jag kan äta. Värre med kvällsmaten, man vet väl på ett ungefär vad som är illa men ändå inte helt. Får kolla upp kcal innehållet samt veta vad jag bör äta för att gå ner eller hålla vikt. Också bestämma mig för vad jag ska börja träna. Lutar åt Zumba.

Ska snart ta dagens första shake. Det tar ite emot, min mage är inte alls intresserad av att få en mjölbomb på morgonen.

Dag 4

Dom säger att det är svårast i början men när menar dom att de ska bli enklare då?  Idag är ju helt hemskt. Serverade baconlindad fläskfilé med klyftpotatis, bearnesås och stekta champinjoner till mannen. Det luktade ljuvligt, jag hade dock inte kunnat äta det själv då jag inte tål bacon. Och nu är det snart kväll, fredagkväll. Och sambon ska äta godis. Han var så himla söt, han sa att han var sugen men att det inte kändes schysst mot mig att sitta och äta godis. Blev glad åt hans omtänksamhet och ja, det kommer vara grymt jobbigt för mig. MEN, det är JAG, inte han som bantar. Han ska inte behöva avstå saker för det. Men som sagt urgulligt att han tänkte så ändå.

10 dagar kvar. Ibland känner jag att äsch, 10 dagar går fort så det e lugnt. I andra stunder (som just nu) fattar jag inte hur jag ska kunna stå ut. Min kropp vill ha god mat och framförallt så vill den ha godis. Det var länge sen det gick 4 dagar utan att jag åt godis. Det enda jag unnar mig utöver Noka dieten är frukt. Och nu ikväll istället för godis ska jag äta gurka/tomat sallad med lite keso vitlök smak. Men det är mitt fredagsgodis så sen blir det inget mer sånt förrän nästa fredag. Lite impad av mig själv är jag ändå.

I helgen blir det MeAndI träff hos Jenny imorgon. Och Isak får följa med för Patrik behöver fixa lite med mustangen. Den ska vara glänsande och fin till Cruisingen. Sen på söndag blir det Patrik som får bada med Isak för jag ska jobba lite på Rusta. Ska faktiskt bli rätt kul. Tur jag ska stå i kassan dock för jag kommer ju inte hitta någonting nu när vi har byggt om typ hela butiken.
På söndag är det dessutom 2 år sen jag träffade Patrik för första gången. Love at first sight! <3

Dag 3

Idag har jag lust att hälla ut pulvret i toaletten och vräka i mig mat, chips och allt onyttigt. Jag orkar inte, jag känner mig så jävla låg. Har ont i huvudet och mår illa samt är konstant trött. Jag är en idiot eg som tar mig för sånt här vid denna tiden på året. Jag vet om att jag alltid blir deppig på våren. Åååååå, jag orkar inte!!!
Men mitt i allt detta gnällandet så SKA jag klara det. Jag har två saker som hindrar mig från att strunta i det. Det ena är att titta på fotona tagna i måndagskväll. Det andra är för att jag vet där finns folk som skulle gotta sig väl åt mitt misslyckande. Båda dom är en redig motivation.
Så därför får chipsen ligga kvar på hyllan och skratta åt mig helt enkelt. Snart blir det en vanilj/choklad shake med lite kaffe i. I eftermiddag är det babymusik och då bjuds det på frukt så då får jag tugga lite iaf. Ladda om och kör hårt, 11 dagar kvar.

  Maj 2009. 12 kilo lättare än idag

Dag 2

Känns lite olustigt att det REDAN är så jobbigt. Hur i helskottans ska jag överlvea i 2 veckor?? Men samtidigt så kommer jag klara det. Klart jag gör. Det gäller 2 veckor ju. Har gjort en liten ändring i planeringen så efter 2 veckors ren kur så ska jag börja äta frukost, inte kvällsmat som var tanken från början. Jag längtar efter frukosten, dagdrömmer om den. Mums!  Imorse tog jag vaniljshake med jordgubbar i den. Jag vill inte påstå att det heller var gott men godare. Man lär sig lite knep, ikväll ska jag prova hälla i kaffe.
Dagen idag har på något vis rört sig framåt, trots en väldigt dryg morgon med en unge som inte skulle sova och som inte något alls passade för. Bara gnäll gnäll gnäll och lite mera gnäll. Men vi kom iväg till Öppet hus och efter att hela morgonen vägrat låta mig gå en meter utan honom så kröp han nu iväg och lekte, gud så skönt.   Det värsta med öppet hus var fikan. Jag tog inte med mig min shake för jag känner inte alls för att blanda det på öppet hus och leka märkvärdig. Så jag knapra någon bit gurka medans jag mata Isak med macka. Aldrig förr har väl en macka sett så lockande ut som just idag.
När jag kom hem kokade jag vatten till mina Noka nudlar och så glad jag blev, nudlarna smakade gott. Vilken befrielse.

Ska snart iväg på MeAndI träff nu. Ska dricka lite mera vatten innan dess. Vem vet, kanske lär mig gilla vatten tillslut.

Dag 2 snart slut!!

Går bra, eller??

Har snart överlevt min första dag på dieten. Och det gick ju bra... Eller??
Well, imorse så hade jag som sagt lite problem med shaksen. Blåbär åkte rakt ut i vasken medans choklad var okej men inget min mage ville ha och definitivt inte klockan 9 på morgonen. Men det är bara att svälja och se glad ut. sen har jag förberett en kanna med vatten i kylen och innan dagen är slut så ska den vara tom. Man ska dricka 2 liter utöver dessa shakes. Synd det inte är 2 liter cola man ska dricka för det hade slunkit ner lätt, vatten är jag inte lika förtjust i. Har smaksatt med lite citron dock. Har druckit 1 liter hittills bara så det är bara att på det, blir många toabesök. 
Vid klockan 10 idag så mötte jag upp Kristina, Jenny och Denise på fiket. Där satt dom med sina goda beställningar och jag med min kopp kaffe. Jennys mat såg absolut godast ut mest för jag vet hur gott det är. Vid 14 tiden kom vi iväg till badet, jag och ann-Sophie. Vi skulle egentligen möta upp johanna vid 14 men kom inte iväg i tid. Tyvärr typiskt mig på senaste att alltid vara så sent ute. På vägen in så kommer jag på att ojsan, jag har inte ätit mer shake och jag har inget med mig. Så från klockan 9 imorse till klockan 16.15 så åt jag ingenting alls. Ni ska tro jag vara nära att köra bort om till Mc Donalds och få vräka i mig en cheeseburgare men nä ta mej fan om jag ska misslyckas innan jag knappt hunnit börja. Blev en tur in till hälsobutiken i Tomelilla och handla en ny blandning shakes (vanilj) plus ett paket nudlar samt en minibar från allevo. Var tvungen att få i mig något fort så det fick bli en sådan. Synd inte Noka har någon motsvarighet.
Jag anade inte att det redan första dagen skulle kännas såhär svårt. Tur man har tuggummi för man saknar att tugga. Men nu ska jag snart blanda ny shake och denna gång ska jag blanda vanilj med choklad och se vad jag kan tänkas tycka om det, hoppas på bra resultat. Sen ev en banan innan säng gående om jag känner något behov av det.
Patrik är nog lite glad över min pulverdiet. Inte så att han bryr sig utan för han nu får äta mat som han inte ätit på en hel evighet då jag inte äter det. Som ikväll då han fick blomkålsstuvning med bacon. Isak verka med gilla det, fast han fick falukorv istället för bacon. Imorgon blir det fiskpinnar med potatismos och någon grönsak, vet inte vad än, torsdag kåldolmar med sås och potatis och sen på fredag fläskfilé inlindad i bacon. Men det vet han inte om än :) . Det är ändå lite kul att laga dessa rätter eftersom man vet man glädjer honom.


Dag 1

Ibland får man öppna ögonen och inse sanningen. Det har jag gjort nu. Och sanningen är att jag är ohälsosamt tjock. Detta funkar inte, jag måste göra något åt det och det fort. Jag har sen en tid tillbaka kontakt med en av mina kollegor från MeAndI, Elin heter hon. Och Elin har tagit sen ner i vikt med hjälp av något som heter Noka produkter. Det är pulverdiet, man kan även få det som nudlar eller soppa.
 Smakerna på shaksen finns i jordgubb, blåbär, vanilj och choklad. Min startdag är idag. Från idag och 14 dagar framåt ska jag inte äta något annat än dessa shakes eller ev något paket nudlar från Noka. Undantaget är max 1 frukt per dag och jag får dricka vatten och kaffe typ. Om någon vill veta mer om hur detta funkar så gå in på hemsidan http://www.bantning.se/produkter/ .

Så här ser alltså min planering ut:
14 dagar med enbart Noka produkter (vatten, kaffe och frukt även)
Därefter 21 dagar med Noka produkt frukost och lunch. Kvällsmålet äts med familjen
Sen börjar jag att äta frukost och kvällsmål och tar Noka på lunchen och här har jag inget mål om när jag ska sluta, för lunch är jag så himla dålig på att äta ändån. Men vid detta laget ska ska jag lägga in träning också. På det viset så klarar jag att äta lite fler kalorier som oftast frukost och kvällsmål ger.

Där är många som säger att pulverdiet funkar inte, man går upp minst ika mycket igen när man slutat. Och ja, om jag fortsätter äta som jag gör idag så kommer jag självklart gå upp igen när jag slutat med Noka, det förstår jag också. Jag måste ju lägga om kosten, självklart. Jag ger mig på Noka eftersom jag känner att jag behöver en kickstart och rasa ner i vikt först så jag får min motivation. Och undertiden så får jag spana ut recept som ger mig den kalorinivå jag ska ha och inte massa överflöd. Att jag någon gång kommer sväva ut och äta en pizza eller dylikt förstår jag.
Jag ber mina vänner redan nu att snälla, ha förståelse. Stötta mig istället för att klanka på mitt val av bantning. För detta kommer bli tufft och det blir fan så mycket tuffare om ni bara klankar.

Idag var min första dag så jag blandade en milkshake av blåbär. Fy fan säger jag bara. Om jag lyckades få i min 50 ml så är det allt, den smakade pulver så det stank om det och var så äcklig att det vände sig i magen på mig. den var jag tvungen att hälla ut, skulle kräkt upp allt igen annars. Blandade en choklad istället. Jag vill inte påstå att den var god men den var inte heller äcklig. Fast några 250 ml kunde jag inte dricka. Jag hr problem med frukost i vanliga fall med så jag e inte så jätteförvånad att jag inte fick ner allt. Får lyckas på lunchen istället. Typ vid 14 tiden är det dags för nästa. Ikväll kommer järnprovet, då de andra ska äta kvaällsmat. Men med tanke på att jag ska laga blomkålsstuvning med bacon så lär jg ju inte bli sådär jättesugen :) .


Mammas älskling

 Finaste lilla killen <3

 En riktig klätterapa har han blivit. Ska klättra upp på precis allt. Jag ska skaffa ögon i nacken.

 Isak behöver ingen bilstol. Han sitter ju jättebra i sätet utan något alls :) .

 Imorgon ska vi till badhuset igen och denna gången slipper Isak skämmas för att hans snåla mamma inte köper ordentliga badkläder till honom. Typsikt snobb ystad :) .

 På öppet hus duger de andra mammorna också fin fint. Speciellt som klätterstöd :) .

Snart denna veckan också slut. Har varit en helt okej vecka. Önskar man haft mer att göra ibland bara.
HLR kursen är slut nu iaf vilket är skönt, jag tyckte den var dryg. Men det är ju bra att kunna. Idag var Isak och jag ute och gick med mamma. Vi skulle leta upp en bra lekplats med bra gunga, där skulle finnas någon vid Lindesborg men vi hittade nog inte rätt. Och Isak han somnade så vi gav upp letandet och gick hem till mamma o pappa och fikade istället.
Imorgon blir det badet, ska bli skoj. jag tycker det är jätteroligt. Och om Patrik kan komma ihåg sina badkläder så kan ju även han bada lite :) . Imorgon ska vi visst dyka, får se om Isak vill det. Nu har vi som sagt badbyxor till honom istället för badblöjorna. Alla andra där går har ju värsta badkläderna. Typiskt Ystaborna att va så snobbiga. Inte alla såklart men många. Tur man inte bor där, jag hade blviit totalt utstött med min begagnade vagn och sånt. Där ska man köpa allt nytt och helst ny vagn vart halvår :) .


homeparty försäljare

Jag har sålt kläder för MeAndI i drygt 1 år nu. För ca 1 år sen satt jag här hemma och kände att jag ville göra något utöver att bara gå hemma och vara mammaledig. något som jag samtidigt kunde tjäna lite pengar på för mammalönen är ju inte direkt saftig. Att det skulle va någon form av homeparty kom jag fram till fort och att det sen blev barnkläder var för att där fastna mitt intresse nu efter att själv fått en liten. Så jag googlade helt enkelt på barnkläder via homeparty och fick upp en hel rad med olika. De va Lingon&Blåbär, MyKiddo, Blingo och Rabdido bland annat. Också då MeAndI. Jag fastnade direkt. Dessa kläderna var mycket roligare och finare än det jag hittade på de andra sidorna. Så jag skicka in förfrågan, blev uppringd och sen skrev jag under papper. Jag är nog en av de absolut få som blir säljare utan att ens nånsin ha varit på en träff. Och jag ångrar mig inte för det är skitskoj.
Jag har ofta sen jag börja sälja blivit tillfrågad om jag vill sälja annat. Det har varit Tupperware, MaryKay och PompDeLux bland annat. Men för att bli en bra säljare måste man ju verkligen gilla det man säljer, och ha intresse. Jag hade inte blivit någon bra säljare för varken Tupperware eller MaryKay. Nog för att jag tycker deras produkter är bra men jag har inget intresse för det. Och PompDeLux har jag förvisso aldrig varit på party hos men har sett deras hemsida. Dom har väl fina kläder, men jag får ingen wow känsla.
Nä, jag håller mig till MeAndI, våren ser ljus ut och jag har fått en superbra coach som peppar och håller en på glatt humör. Också den absolut största anledningen: Love the clothes.....



Älskar du våra kläder?? Boka träff eller beställ direkt av en säljare. Alla uppgifter om hur du går tillväga finner du på våran hemsida http://www.meandi.se

En tisdag i februari

Inatt har de blåst så det stod härliga till. Men denna gången va jag smart. Redan igårkväll när jag hörde det börja så gick jag ut med presentsnöre och snörade fast den jäkla grinden vi har utanför dörren så att den inte skulle stå och slå som den gjort förra gången det stormade så jag inte kunde sova. Och med det gjort så fick jag ändå en relativt god natts sömn. Tills Isak väckte mig kl 7.30.  Jag vet att många tycker det är värsta lyxen att få sova tills kl 7.30, speciellt när ens barn dessutom sover hela natten. Men för mig som är van vid att han sover hela natten och inte vaknar förrän vid 9 så är det drygt att gå upp kl 7.30. Det är ju alltid vad man är van vid. Den som är van vid att bli väckt 5 ggr på en natt skulle ju tycka det var en bra natt om hon bara blev väckt 2 ggr. Jag skulle vara halvt död om jag blev väckt 2 ggr på en natt.

Pappa kom hit och hälsade på idag, stackaren hade blivit utelåst. Det är tur jag har nycklar till dom :) . Annars hade han fått ta sig till Simrishamn till mamma för att få nycklar. Och då hade han fått ta tåget för inga bilnycklar hade han heller. Han hade bytt jacka men glömt flytta över nycklar till den nya. 

Har suttit på nätet och kollat efter badkläder till Isak, ser lite tråkigt ut med bara badblöja nu när vi går på de där lek och plask eller vad det heter i Ystad. Alla andra har fina badkläder på sina barn också kommer jag där med bara en badblöja. Vad ska mammorna tro om mig :) . så hittade jag skitfina badbyxor som också är badblöjor på simbutiken.se
  BAMSE BADBLÖJA BLÅSå ser dom ut. 149:- kostade dom. Ett helt toppen pris. Så jag lade beställning på de men när jag ska ta mig till betalning så går det inte. Minsta orderläggning dom godtar är 150:- . Så jäkla surt, blev rätt sur faktiskt. Visst, jag förstår att dom får ha vissa restruktioner när dom ändå bjuder på frakten men då kunde väl badbyxorna kostat 150:- . Men nänä, det är förståss ett sätt att tvinga till mer köp. Jag mailade dom lite surt om det och fick till svar att om jag tog det på faktura så gick det. Jo, men jag har ingen större lust att betala 40 spänn mer bara för jag fattas 1 ynka liten krona. Dom hade egentligen inget mer jag ville ha men jag fick lägga beställning på en badboll för 20:- så kom jag över deras 150:- gräns. Så nu ska dessa vara på väg hem till mig och jag slipper skämmas på söndag!
Mamma var med i söndags för Patrik fick stanna hemma och fixa med sin bil. Mamma hade med sig kameran och fotograferade en del så det ska bli jättekul att se fotona sen. när dom nu framkallas, mamma har ju sån där gammal vanlig kamera och inte någon digitalkamera. Isak tyckte det var kul att bada men inte när jag skulle få honom att ligga på rygg, då blev han ledsen. Också tog han ett stadigt tag i mitt hår och höll sig fast, aj vad det gjorde ont!

På tal om röran här hemma som jag nämnde i senaste bloggen så har där skett förbättring. Vi pratade om det och kom fram till att varannan dag ska den ena diska och varannan den andra. Patrik har faktiskt skött sig bättre än jag, jag diska inte på fredagen så sen fick jag ta dubbelt på lördagen. Patrik har 2 ggr i rad diskat direkt. Så jag hoppas verkligen vi kan hålla detta nu. 

fick lite vårkänslor idag för trots blåsten så tittar solen fram lite då och då. Så jag ska bege mig bort till PAtriks jobb där jag ska städa bilen. Vill inte stå ute att göra det plus att dom har bra dammsugare och sånt på jobbet så det är perfekt. Sen får man väl hem och laga mat efter det, tror de blir spaghetti med köttfärssås.


YES!!!!!!!

Den dära tantan på kommunen är bra förvirrad. Jag ringde henne i onsdags för att kolla hur det såg ut med dagisplats för Isak. gäller att veta i tid eftersom jag bara vill ha honom på ett av de två valen jag valt och inte vill sätta honom på omplacering för det känns inte schysst mot honom. Så hade jag nu inte fått dessa så hade jag fått ta semester eller något för att gå hemma längre och det måste ju chefen veta i tid. Men av tantan möttes jag bara av lite sån där överlägsenhet och hon svara mig att där var ju 3 månader kvar tills han skulle börja så det fick jag vänta minst 1 månad med att få veta det. Hon kunde inte pusha på förskolorna mera så jag fick snällt vänta och med dom orden lade vi sen på. Kände mig måttligt förbannad. Inte för att hon inte kunde ge mig besked kanske, men för hennes jäkla attityd. Är så satans trött på folk som ska spela överlägsna och tror att dom kan och vet bäst, har tillräckligt med sånna runt omkring mig redan.
Men, iaf. Så igår när jag var iväg hos Linda för fotografering (skriver om de snart) så får jag ett sms av Patrik att Isak har fått dagisplats på Nyckelpigan avdelning fisken. Blev helt paff och fick ringa upp honom. Men jo, då hade Nyckelpigans föreståndarinna ringt upp Patrik och sagt att vi har fått dagisplats där. Gissa om jag blev glad. Jag vågade faktiskt inte riktigt tro på att vi faktiskt skulle få plats där, Nyckelpigans dagis är väldigt poppis så vill man ha en chans så är det typ augusti man får söka in där. Men faktiskt så fick vi just där, på vårt första handsval. Känns toppen!

Ja, igår var jag ute hos Linda med Isak, det var dags att fotografera MeAndI: s vårkollektion. Har kommit fram till att det inte säger jättemycket när man bara visar kläderna på en galge så nu har Linda fått ihopa barn i alla dess storlekar från min provkolletion så ska jag framkalla dessa sen och ha med ett album ut på träff. Igår tog vi dom små barnen från 62/68 upp till 98/104. Förutom Isak så var det Svante, Gry och Malwina. Även jag och Åsa fick agera modeller till våra vuxenkläder.  Sen imorgon så blir det fotografering av de lite större barnen, där har Linda fixat alla barnen så det är skönt :) . Slapp jag jaga folk. Tror dock inte hon behövde jaga för som jag fatta det så hörde folk av sig och verkligen ville ha sina barn som modeller. Så det är ju jätteroligt :) .

Idag ska vi iväg på mammaträff hos Cissi. Skulle egentligen haft MeAndI träff hos Johanna men stackars Albin är lite magsjuker så det får bli nästa vecka istället.



En helt vanlig onsdag

Halva veckan passerad nu. Går undan minsann. Och idag är dagen som jag förhoppningsvis ska få veta var min lilla pojke ska gå på dagis. Känns som det lutar åt Igelkotten. Pratade med föreståndarinnan i måndes och då hade hon inte hunnit kolla upp men jag skulle återkomma idag så vi får se. Hoppas på ett positivt besked där. Visserligen är det inte första valet, vårt första val var Nyckelpigan. Båda två är privata dagis som jag inbillar mig ska vara bättre, flexiblare. Jag kan ha helt fel, är som sagt min inbillning.  För min del hoppas jag nog lite mer på Igelkotten även om Igelkotten kanske har 2 minus i jämförelse med Nyckelpigan. På Nyckelpidan lagar dom maten själva på dagiset medans dom på Igelkotten får maten levererad. Och Igelkottens dagis är nere i källaren på församlingshemmet medans Nyckelpigans är uppe vid ytan eller vad man ska säga :) .   Men då jag har gått mycket på öppet hus och sånt så har man träffat på förskolelärarna lite, har lärt känna föreståndaren innan, samt att allas vår Kerstin ibland är nere på förskolan. Och detta är ju totalt underbara personer, det hade kännts tryggt att lämna Isak i händerna på dom.
Men men, den som lever den får se. Om dom nu gillar mig så går det nog. Alla förskolor SKA ju följa dagiskön, men jag VET att det inte är så alltid. Jag vet att personer kan få förtur även om det inte ska vara så egentligen. Sålänge det inte drabbar mig så tycker jag det är okej haha!

Igår hade jag en jättetrevlig MeAndI träff. Härliga personer och jättegod fika. Det enda mindre roliga var att jag fick ha Isak med mig och han va ömsom lite gnällig, sen skulle han ju helst pilla på allt och vid ett obevakat ögonblick så hade han rotat i någons väska och fått fram en barnburk som han lyckades ta itu glaset på. Så jag var ju rent förskräckt och rädd att han skulle fått glasskärvor i munnen men det verka som tur var lugnt med det. Dom undra nog vad jag var för en mamma som inte har bättre koll på min son.  Sen vid ett tillfälle då jag står med Isak på armen och hjälper en kund så pillar han som vanligt med händerna i munnen, men denna gång lite väl långt in så han kräker. Och inte bara på sig själv utan på mig med såklart. Så där står jag på mitt jobb och försöker hjälpa folk och med lite spya på mig. Har kännt mig proffsigare kan jag lova. 

Idag är det öppet hus som gäller. Men innan dess ska jag städa. Och gud vad det är tråkigt! Jag önskar att Patrik och jag vore mer ordningsamma människor och tog tag i att lägga allt på sin plats direkt istället för att man ska behöva gå nu och ägna en timme eller två till att städa. Så mycket skönare det hade varit. För egentligen hatar jag när det är stökigt, trivs inte alls. Men är ju för lat för att göra något åt det.

någon som har några ideér eller bra system för detta??

RSS 2.0