Barnsele

På Babyproffsen finns en barnsele man kan köpa. Jag är jättesugen på att köpa en sådan. Tyvärr ingår jag i skaran som bryr sig väldigt mycket om vad andra folk tycker och tänker så jag vågar inte riktigt för vad alla andra ska tänka, tycka och tro.  Men det vore verkligen praktiskt. Inte för att begränsa Isak utan precis tvärtom, för att han ska få mera frihet. Typ när vi går till affären så brukar han ibland snällt gå och hålla min hand en bit och sen när han blir trött så blir det vagnen. Men ibland får han för sig att han absolut inte ska hålla handen och då har jag inget annat val än att sätta honom i vagnen för jag kan ju inte riskera att han springer ut på gatan. Hade jag nu haft en sele så hade han allt som oftast kunnat få gå själv istället för att åka i vagnen samtidigt som jag haft koll så inget hände honom.
Bara en sån där tanke som jag ibland går och tänker på när jag har fötlite att göra :)

Elin tyckte att jag varit väldigt tyst på senaste och undra typ om jag levde (vi brukar prata rätt ofta på msn och sen brukade jag göra en del inlägg på fejjan). Jodå, lever gör jag även om jag konstant är väldigt trött. Om jag inte hat en spiral så hade jag varit säker på att jag vore gravid. Jobbar en del och sover dåligt så egentligen är det inte så konstigt. Sen blir jag utmattad av att ens tänka på jobbet. Önskar verkligen att jag inte behövt gå tillbaka. Inte blev det bättre av vissa ändringar heller men inte värt att skriva om det här, är inte till för allas ögon.
Isak är inte ledsen över att vara på dagis mycket iaf :) , nu är sommaren över och den vanliga personalen tillbaka så han är så nöjd så. Vilket är superskönt, inte kul när dom är ledsna. Han hade en sån period med när han var ledsen vid lämning. Tack och lov var det Patrik som lämnade.  Annars är han vår lilla underbara gosse som håller oss i trim. Ena dagen är han gos och mysig och nästa jävulens avkomma :) . Och det är så det ska va.

Bortsett från jobbet så flyter livet på rätt bra. Känner mig tillfredtälld med tillvaron. Känner mig lugn och lycklig för första gången på väldigt länge

Äntligen njuter jag

Det e inte lätt att bli mamma alla gånger. Hela världen som vänder sig upp och ner och det sämsta av allt, prestationsångesten! Man vill ju vara den bästa mamman. Men ärligt, jag är ju det. Till Isak alltså. Jag är inte den bästa mamman i världen för alla barn men jag e fanemej den bästa för Isak. För jag älskar honom och vill honom allt det bästa. Men det har varit aj så jobbigt ibland. Just nu tänker jag på alla dumma tankar jag haft kring hans utveckling. Det VAR jobbigt att han satt sent, det VAR jobbigt att han kröp sent, det VAR jobbigt att han gick sent. Idag kan jag äntligen sluta upp. Idag har jag äntligen insett att min älskade unge är perfekt på alla sätt och vis som han är och han kommer lära sig allt han behöver i sin alldeles egna takt. Jag kan nu till 100% slappna av och bara njuta. Han är världens bästa unge och han får gärna vara min lilla bebis i flera år framöver. Vuxen blir man fort nog ändå och ska vara väldigt länge.  <3

fjärde augusti tjugohundraelva

Så himla mycket roligare man har när det är vackert väder. Man bara vill ut och njuta och det har vi gjort. För en gångs skull har jag tagit vara på det fina vädret. I måndags var vi ute och promenerade, tog oss ut mot Tryde. Gick på någon gångstig förbi Nostalgicafeét men jag reagerade inte. Inte förr'n typ 500 meter senare då många amerikanska bilar kört förbi oss, då kom jag på att här ska ju vara ett café. Och Anders bara "Men Jessica, vi gick ju rakt förbi det". Jaha, gjorde vi det :) . Så bara att traska tillbaka, jag har aldrig varit där. Det blev inget besök in dock, att besöka museét kosta 65:- och dom tog inte kort. Men det blev en kladdkaka med grädde och en pepsi. Det får man tillåta sig när man e ute och aktiv ;) . Där var supermysigt verkligen och det verka intressant så nästa år drar jagmed mig Patrik så ska vi även in och titta.
Sen i tisdags visste jag inte vad jag riktigt skulle hitta på men ville ut och röra på mig så skrev en fråga på fejjan om någon ville med ut och gå längs stranden och till min stora förvåning så nappade någon :) . Jenny och hennes söta vovsing Felix följe med oss. Så vi promenerade en bra bit fram och tillbaka längs stranden. Stannade till vid lekplatsen och gungade lite grann. Fast mest tyckte Isak att sanden var intressant. Vi åt sen lunch på fritidsbaren, jag valde en helstektkotlett med brynt potatis. Och den potatisen skojar man inte bort, så grymt goda. Däremot blev jag verkligen besviken över att få in konserverade champinjoner till maten. Det såg riktigt schaskigt ut. Lägg på färska eller skit i att servera champinjoner till det typ.
Och sen igår bestämde vi oss för att bada, det fick bli Tobiksvikbadet. Var väldigt längesen jag badade där. Träffade Christina och hennes Emmie där. Och Isak han ÄLSKADE det. Han plaskade och skrek och hade sig :) . Helt underbart att se.
Så det har varit 3 underbara och lite händelserika dagar. Kanske lite väl händelserika för min lilla gosse har bestämt sig för att det är farligt att sova själv. Han vaknar strax efter vi lagt honom och är väldigt ledsen sen tar det lång tid att få honom somna igen och sen väcker han en på natten igen och är ledsen. Natten till igår satt jag med honom i över en timme för att få honom somna om. Visst, jag kunde gått och lagt honom hos oss men det blir trångt, varmt och klibbigt och ingen sover bra då. Får hoppas det snart går över. Inatt sov jag på jobb vilket var rätt skönt. Isak hade vaknat så Patrik hade fått lägga honom i vår säng, där var ju bättre plats i och med jag ej sov hemma. Sen hade han fått gå upp strax efter kl 6 imorse för då var Isak ledsen igen. Sen hade han varit ledsen hela dagen på dagis med, inte alls nöjd med tillvaron. Och det känns väldigt jobbigt. Isak har innan älskat att få gå till dagis, bara vinkat av oss utan några problem. Men nu är han ledsen när man går och ibland även ledsen under dagen på dagis. Också jag som har tagit på mig att jobba mycket mer än jag egentligen tänkt i augusti. Det tog jag på mig då när Isak fortfarande tyckte dagis var toppen. Det blir väldigt många fler timmar för honom på dagis :(  .  Jag hoppas att alla på hans dagis snart har haft sin semester så det går tillbaka till vanliga rutiner för jag tror det är det som är felet. Inte personal han är van vid, inte avdelningen han är van vid och andra barn än han är van vid. Min gosse vill att det ska vara som det brukar vara. Att hans mamma dessutom går till jobbet och inte finns där för att natta honom på kvällen tror jag också är en bidragande faktor. Men men, snart återgår allt till det normala och jag återvänder till Rusta (SUCK!!!).

 Foto från i söndags då vi var bjudna på lunch hos mamsen.

 Plockar gräs utanför Nostalgi cafét i Tryde

 Gungan vid saltsjöbaden i Ystad

 Min stora bebis på Tobiksvik badet

 Svårt att förstå att detta foto och fotot ovan är tagit samma dag :) . Han ser något äldre ut på detta :)


Första augusti tjugohundraelva

Så har vi kommit in i den såkallade sista sommarmånaden och den verkar bjuda på ett härligt väder och det tackar jag för. Inatt har jag jobbat så ska försöka få mig lite vila innan jag hämtar upp Isak på dagis vid 12 tiden. Sen ska jag och min kompis ta oss en lång promenad så får Isak sova gott i vagnen ute i den friska luften. Gäller att passa på medans det är fint väder.  Trots att det är lite jobbigt med jobbnätterna i och med tidiga morgnar så är det väldigt bra för mig. Det blir promenad på kvällen oh promenad på morgonen plus att jag alltid äter frukost när jag jobbat natt, något jag är väldigt slarvig med annars. Men nu kommer man liksom upp och ut och hinner få sig en aptit och mitt ständiga morgonillamående försvinner. Jag mår alltid illa när jag måste upp så tidigt, där är problemet med att jobba morgon på Rusta för då blir det inte heller frukost. När jag börjar klockan 6 så får jag ju upp vid 5 tiden och inte en chans att jag kan äta frukost då. Sen har vi ju ingen frukostpaus på jobbet så det blir lunch sen klockan 11 och då e man så hungrig så man slänger i sig maten. Tycker det är urkorkat att vi inte har frukost på schemat, tänk så mycket bättre vi hade jobbat med mat i magen.  Mitt morgonillamående beror inte på någon graviditet, jag är alltid morgonillamående.
så jag borde fortsätta med detta även dagar som jag är ledig, att ut. Jag emnar det är bara att ge Isak sin frukostvälling och sen ut och gå i iaf ½ timme och sen in och äta. Och vad står i vägen för mig om inte min satans lathet? :) . Varför sätter man alltid käppar i hjulet på sig själv? Är det inte det ena så är det det andra. Hopplöst fall. Men en vacker dag kanske jag lär mig att ta bättre hand om mig själv också. För om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då :P) så blir ju allt annat också mycket bättre om jag själv mår bra.

Nu ska jag sända iväg ett mail till våra kära hyresvärdar och påminna dom om att vi fortfarande vill ha om målat i köket. Sen ska där upp nya fina gardiner. ska inhandla dom också bara, hitta vita fina i Jotex rea katalog men dom var ju såklart slut nu när jag skulle beställa dom. Men jag får leta vidare. Inredning e skoj. Senaste inköper blev ny tvättkorg, och jisses vad en sån liten sak kan göra stor skillnad. Ser mycket bättre och prydligare ut i hallen nu.

Nä, sängen var det :)

RSS 2.0