Hustrugöra

tänk vilken surprise, det regnar! Dom snackar om värsta torkan nere i Afrika, synd man inte bara kan sända dit detta vädret och ge oss solen som dom tydligen lagt beslag på (ofrivilligt troligtvis). Jag trodde verkligen detta skulle bli en riktigt fin och varm sommar men den var sannerligen kort. Om vi haft 3 regnfria dagar i hela juli så e väl det allt. Vågar man hoppas på något fint väder i augusti eller är det nu redan höst? Förvisso jobbar jag i stort sett alla dagar i hela augusti så mig kan det ju egentligen kvitta. Lite trist att gå ut med en hund när det öser ner men inte så farligt faktiskt. Lite regnkläder så löser det sig. Hellre regn än blåst!
Vad gör man då en sån här regnig dag? Jo, jag ska göra min vanliga hustrugöra, det vill säga städa, diska och ha mig. Min senaste bön om att vi skulle diska varannan gång som jag fick ett ja på har visst inte riktigt gått hem trots allt då det fortfarande står disk och jag står inte ut med det så jag får ta det. Behöver sticka och handla också samt byta ut sanden till både kanin och katt. Sen har väl hela dagen gått och det är dags att jobba igen. Tiderna suger faktiskt lite, börja halv 6 då känns det som hela dagen förstörs för man bara tänker på att man snart ska jobba. Jobbet i sig är inga problem , men tiderna tycker jag är hemska. Men den ordinarie personalen trivs bra med tiderna och det är ju huvudsaken, jag är bara vikarie så jag jobbar det dom säger :) .
Patrik ska iaf iväg till Simrishamn en runda idag och tar Isak med sig. Det är lite skönt ändå för det är onekligen svårare att städa när han är hemma. Har jag tur hinner jag sova lite också, att gå upp klockan 6 på morgonen ingår verkligen inte bland mina favoriter, I hate it!!!

Sen har jag tagit mig vatten över huvudet med i augusti, jag jobbar på tok förmycket. Som assistent, på Rusta samt MeandI. Det blir stressigt värre, och speciellt nästa helg när så mycket ska hinnas med. Dock avboka jag en meandi träff för att slippa stressa förmycket så nu känns det lugnare. Jag får genomlida och sen njuta ordentligt i september när lönen kommer. Spara undan mycket till min resa nästa år. Vart det bär av har jag ingen aning men iväg ska vi i september iaf.

Vad gör man åt shoppingberoende förresten? Funderar på att ge bort kontokortet till Patrik men det hjälper föga för jag kan ju fortfarande shoppa på nätet :/ .....

Bilbarnstol

Tänk vad mycket man lär sig med tiden och man ska verkligen kolla upp saker innan man bara köper bara för det låter så bra. Det är mycket nu med Isak där jag köpt för de verkat vara ett klipp. Dels vagnen som jag tyckte var så himla perfekt, gav 500:- för den och tyckte den var toppen. Men i ärlighetens namn så var den trög, otymplig och dryg. Gick knappt att fälla och ja, var rätt hopplös. Efter ett halvår gick den ju sen sönder. Visserligen hade vi ses turen att få tag i en riktigt bra vagn , den gröna vi har nu. Där är inget alls fel på den. Men med facit i hand så skulle jag ha köpt en ny vagn från babyaffären direkt, där har man iaf lite garantier och det finns faktiskt billiga splitternya vagnar också. Man måste ju inte ha värsta märkesvagnen där 2000:- bara är för märket.
Samma gällde då denna bilbarnstol. När det gällde bilbarnstol så ville jag verkligen köpa NY. Det är en av de få saker jag verkligen är riktigt petig med. Och då fann vi då denna Akta Graco DuoLogic 2
DuoLogic 2 är bilbarnstolen som växer med barnet och låter det åka bakåtvänt från födsel till 4-årsåldern.

När Isak var liten bebis så var denna stolen mycket bra. Basenheten satt redan i bilen och du behövde bara klicka i stolen. Där finns dessutom hjul på stolen och ett handtag att dra upp så jag kunde köra Isak efter mig om jag skulle in och snabbhandla tillexempel så slapp jag bära. Tyckte det var fantastiskt. Men nu när Isak är större så är den inte så fantastisk mera. Nu sitter bilbarnstolen i sin basenhet hela tiden för jag lyfter ju inte av Isak med stol. Det är böckligt att få in honom i bilen (vilket förstås delvis beror på att jag inte har kombi). Det känns trångt och banden att spänna fast honom i börjar redan nu vid 1½ ålder kännas korta. Hur in i helskottans ska jag då lyckas spänna fast honom i vinter när han har fullt med kläder på sig, overall och så? Han blir 2 år till vintern och han är inte överdrivet stor, han ligger på normalväxt i både längd och vikt och dom påstår att ett barn ska kunna ha stolen upp till 4 år. Fastän den bara tål 18 kilo (Isak väger idag 12).  Jag känner mig verkligen besviken på stolen och ångrar mitt köp. Men den får väl duga nu iaf och sen när det ev blir syskon så får jag köpa ny stol till Isak också får då den lilla/lille ta över denna för den e som sagt bra ungefär upp till halvåret.

I Patriks bil har vi en Britax two way stol. Den gillar jag verkligen. Fick den av syrran så vet den inte är krockad eller så. Dock kan vi nog bara ha den till Isak för dessa stolar har ju sitt bäst före datum.
Ja, riktigt så fin är inte den vi har men modellen är den samma typ. Tror det får bli inköp av en till sådan eventuellt sen. Känns tryggt att dom kan ha den så länge. Jag har planer på att låta Isak åka baklänges väldigt länge. Jag är inte den som inbillar mig att något aldrig kan hända.


Jag och min kassa självdisciplin

Jag e verkligen värdelös på att sätta pli på mig själv. Kvittar hur många bestämmelser jag försöker sätta för mi själv så går det åt helskottans känns det som. Jag skyller på förlite tid och ingen motivation. Det ena är sant, motivationen har jag inte men tiden har jag egentligen. Och istället för att sitta här och skriva kunde jag varit ute och gått en lång och härlig runda med Isak i vagnen.  Min tanke att gå och simma efter min jobbnatt var nog god men på grund av vissa omständigheter så har nätterna inte varit så sovande så jag har fått gå hem och försöka få någon timmes sömn innan jag ska hämta Isak. Har satt hämtning redan till kl 12 vilket inte gett mig mycket möjlighet till sömn. Jag har möjligheten att hämta senare egentligen men jag saknar honom verkligen. det känns hemskt och tomt att vara här hemma utan honom. Sin sak att ha honom på dagis när jag är på jobb, men att vara hemma och inte ha honom känns super skumt och jag vill bara ha hem honom.  Så ja, ingen träning för tillfället här inte. Funderar på om jag ska börja med något i höst men ja, jag kommer ju inte till skott och ni anar inte hur mycket ursäkter jag har :) . Jag vill ju egentligen träna något, ärligt så vill jag det. Men jag gör det så omständigt. Där är ju då en kostnad, sen jobbar jag ju och jag har ingen speciell dag i veckan jag alltid är ledig på, sen har jag mitt meandi samt att jag vill ha tid med familjen. Och jag kan inte prioritera träning framför varken familj eller jobb. Sen e frågan VAD ska jag träna? Ridning älskar jag men det e svindyrt plus att det ärligt inte ger jättemycket träning speciellt inte när man rider ridskola och det är en ynka gång i veckan. Kanske step up, det skulle kunna funka. Simning går ju inte eftersom simhallen här i tomelilla fortfarande inte är fixad och spinning har jag testat på men tyckte att det var så enormt dötradigt så jag är hellre fet resten av mitt liv än fortsätter.
Dans hade varit skitkul så får kanske kolla upp de där zumba. Hade gärna dansat salsa ihop med Patrik men han e ju så tradig och vill inte så de skiter sig totalt.  Min utmaning för denna veckan består av att jag bara får dricka mjölk eller vatten. Det börja igår för i måndags drack jag cola till tacosen på marknaden :P

Hitta världens mest passande marknadsfynd till Isak

Får väl inse att man inte e nån ungdom längre

Ett tag sen jag blogga så ska summera lite.
Tågresan till Stockholm gick bra, Isak var snäll och lugn. Sista timmen höll jag på att få panik dock för jag var så sjukt trött efter nätterna som gått med minimal sömn. Mådde så sjukt illa att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Well, kunde inte gå så långt. Kvällen blev fin med spaghetti med köttfärssås och massa prat. Natten va helt sinnes dock, trots att både jag och Malin var sjukt trötta så kunde vi verkligen inte somna. Klockan var över 3 på natten innan vi äntligen lyckades och sen vakna Elton klockan 8 och Isak också då. Man var lite som en zoombie. Blev en tur till stranden att bada sen hem om och ta det lite lugnt innan vi begav oss till shoppingcenter. Malin shoppa mest :) . För min del blev det typ matchande strumpor för mig och Isak i POP butiken, nya skor och ny börs till mig. Inte riktigt planerat i budgeten men jag behövde faktiskt nytt. Kvällen blev hamburgare med bröd. På lördagen drog vi iväg. Först var tanken att vi skulle gå på Skansen men så fick vi höra att klappa djuren avdelningen hade stängt pga flytt och det är enda stället man kan komma nära djuren på. Så då hoppa vi över för det ger inte såmycket för de små att se ett djur 50 meter bort direkt. Vi valde ett ställe där de hade massvis med olika fiskar istället som man fick se på nära håll. Elton tyckte det var intressant medans Isak retade gallfeber på sin mamma. Man fick inte ha med sig vagnen därinne pga platsbrist och han var för tung för att få låna bärsele. Och han skulle inte bäras och ville inte hålla handen så det var bara sjukt hopplöst.  Kvällen spenderades på restaurang Bocken med litemat och snack med lite goingar. Och söndagen var det dags för hemfärd. En timmes längre tid än dit men det gick lättare på hemvägen för Isak sov en himla massa. Trots att vi haft det toppen och gärna stannat längre så är det som alltid skönt att komma hem igen. Framförallt skönt att komma hem till Patrik.

Sen har jag jobbat. Och det märks att jag inte är någon ungdom mera. Tyckte det där med sovande natt var ju rent toppen men jag verkar inte klara det så bra. Jag blir knäpp av förlite sömn och den har verkligen varit obefintlig. Och jag kan knappt sova när jag kommer hem heller för jag saknar Isak så mycket så jag vill bara hämta hem honom från dagis. Och jag kan inget äta. Jag försöker men det går bara inte, jag är varken hungrig, sugen eller någonting. Så bra bantingskur om inte annat ju. Något jag inte räknade med skulle vara jobbigt är hur lite jag hinner träffa Patrik de dagar jag jobbar.
Sen e jag så dum och kan inte säga nej heller så när chefen från Rusta fråga om jag kunde ställa upp och jobba lite i augusti även där så sa jag ja. Så utöver de nätter jag ska jobba så har jag nu även 9 pass på Rusta. Ja, det blir bra pengar men att blanda natt och dagjobb e inget för mig egentligen. Nåväl, nu kan jag spara undan pengar iaf.

Har inte blivit något av med mina planer om simningen. I och med att sömnen inte varit som jag trodde så är det nog det sista jag orkar med att gå och simma efter en jobbnatt. Funderar på om jag skulle ta och köra en ny kur med noka. Jag klarar ju ändå inte av att äta så jag kan ju lika gärna dricka i mig näringen isf. Hellre få i sig ordentlig näring via vätska 3 ggr om dagen än att äta 1 gång på ett helt dygn.

Nu är det iaf helg och jag ska njuta av den jättemycket tillsammans med mina pågar. Patrik ska tyvärr iväg lite imorgon men jag ska gosa gärnet med Isak och hoppas på ett okej väder så vi kan ge oss ut på upptäcksfärd. Kanske mata lite ankor eller något. Låta honom få springa lite själv istället för att köra honom i vagnen.  Tror han kommer älska det :) . Och jag med.

Varit på marknad idag och jag handla de gamla vanliga. Det vill säga bigaråer, strumpor (fick 14 par motivstrumpor för 100:- ) , fräck t-tröja till Isak, munkar, mat i Tacoståndet. Sen köpte jag lite marknadsgodis samt Fridolf tidningar till Patrik. Och en väldigt passande skylt att ha på dörren "Varning för katten" :)

Kommentera gärna om ni är några som ens läser här? Annars kan jag lia gärna lägga ner bloggen :)

Sovmorgon och gnäll

Fick mig en rejäl sovmorgon idag minsann, jag vakna halv 11. Isak han sov vidare. Jag brukr låta honom sova tills han vaknar av sig själv men när klockan blev 11.15 så tyckte jag att nu får han upp och få i sig mat minsann. Han somnade vid 20.30 igår liksom och åt senast vid 18 tiden. Tyckte han kändes lite varm men där var ingen feber. Dock tror jag det kan vara något på G för han har gnällt konstant sen han kom upp. Bara knät duger, gud nåde oss om vi sätter ner honom. Även när han själv kravlar sig ner så blir det stora tårar när han är på golvet. Och nappen i munnen. Vet inte varför men senaste månaden har han blivit mer nappig. Mitt på dagen försöker vi (läs jag) inte låta honom ha den men det har blivit svårare för om han hittar en napp och vi tar den så går världen under. Och innan har han själv spottat ut nappen i sömnen så har vi kunnat ta den men nu suger han hårt på den även när han sover och tar man den ändå så vaknar han och gråter hysteriskt. Lilla killen... Så vi låter bli nappen om nätterna nu.  Däremot har vi slutat med kvällsvällingen nu. Där finns ingen anledning att ge honom  välling klockan 20 när vi ätit vid kl 18. Har inga planer på att helt sluta ge välling dock för där är ju jättemycket bra i vällingen. Oftast får han välling till frukost.
Får se om mina pojkar ger sig iväg på en egen tripp idag. Både jag och Patrik har ju semester nu och jag har varit iväg lite ensam med Isak då och då så nu tycker jag det är min tur att få vara själv. Inte för att jag har direkta planer, det blir väl typisk kvinnogöra. Står väl skrivit i vår panna eller något att vi ska städa och fixa i hemmet om vi är lediga medans männen ska ta det lugnt och gärna spela tv-spel när dom är lediga. Eller så bryr dom sig mindre hur det ser ut hemma. Själv mår jag nästan dåligt när det är stökigt, har väl ärvt lite från pappa.
Efter imorgon är min semester slut :( , innan den ens hunnit börja känns det verligen som. Men men, jag har ju en Stockholmstur att se fram emot iaf. Två nätters jobb först och sen är det dags. Har lyckats få tag i en solskyddsdräkt till Isak nu med så han inte ska bränna sig i solen. Ja, om det nu kommer infinna sig någon sådan, det vet man ju inte men får verkligen hoppas det. Önskar jag haft bättre kamera på min mobil nu så jag kunnat ta bättre bilder, orkar inte släpa med den vanliga kameran. Nåväl, den får duga, blir någorlunda bra foton med den också. Får se till att få tag i en bättre när jag förnyar mitt abbonemang. Måste verkligen ha en ny telefon då för min är cp. Ibland får den för sig att den inte ska funka alls. Och ibland när man pratar i telefon så bara sådär utan nån anledning så börjar den göra konstiga ljud. Något pinsamt ibland beroende på vem man pratar med.


 'badar i en sjö på Ivön

 Ingenbadkruka här inte

RSS 2.0