Då var dagen kommen

Efter 3 dagars inskolning var det nu dags (Och jag tror inte fler dagar hade hjälpt mig) att lämna Isak att vara utan mig på dagis. Dessa 3 dagar har gått bra, jag har mest tagit hand om honom själv men fröknarna har ju absolut funnits där och tagit kontakt med Isak. Det är 3 härliga fröknar eller vad man kallar dom. Och vi har ju haft tur, vi fick det dagiset vi ville. Långt ifrån alla får ju det. Men ångesten infinner sig ändå men det hade kvittat vilket dagis, jag hade ändå kännt så. Och jag vet att jag är löjlig, det har jag blivit matad med så många ggr just nu att jag skakar av mig det och bara erkänner. JA, JAG ÄR STÖRTLÖJLIG!! Så, nu vet ni det.
Jag är fullt medveten om att Isak behöver det, att Isak mår bra av det, att personalen kan ta hand om honom med mera med mera. Men det spelar ingen roll, för mig känns det jättejobbigt att lämna. Redan igårkväll när jag skulle lägga mig tog ångesten över och jag bara grät och grät. Imorse innan Isak vakna grät jag en skvätt. Och när jag sen lämnat Isak (vilket gick jättebra, en ur personalen tog honom och sen satte dom sig att leka, jag pussade och sa hejdå) så satte jag mig i bilen och fällde flertalet tårar på vägen till Ystad. Men nu ska jag snart hämta, om ca en timme ska jag få tillbaka min pojke.
Passade på att storhandla idag, skönt för Isak att slippa följa med. Blev Willys så nu har vi mat hemma minsann. Blev inte så himlans dyrt som jag trodde. Har gjort en matlista över hela maj månad som vi SKA följa denna gången. Känns extra viktigt nu med en lista och att vi faktiskt har saker hemma. Så kan man ta fram frysta saker kvällen innan och sånt. Senast 17.30 ska maten vara serverad och sen intar Isak sin välling strax efter klockan 19. Har ju fått börja lägga tidigare nu när vi måste dra upp honom ur sängen tidigare.
Kom förresten på när jag stod på Willys att jag igår när jag pantade burkar på Ica glömde trycka ut pantkvittot. Hur förvirrad får man lov att vara? Men grattis iaf till personen som kom efter mig, hoppas de 40:- extra satt fint!

Nä, städa lite kanske? Vad ska man annars göra för att fördriva tiden???

Påsk

Snart är påsken över igen. Hoppas det fina vädret fortsätter dock. Har varit ute nästan dagligen (alla dagar utom en denna vecka) och lapar i oss frisk luft och sol. Ja, också en och annan glass ;) . Så om någon undrar hur det går med min Noka diet så kan jag avslöja att det inte går jättebra för tillfället, tappade motivationen men ska försöka leta upp den igen.  Iågrkväll var vi hemma hos Christian i Spjudstorp på fest. Jag drack lite vin och någon cider, Patrik vart helnykter denna gången. Egentligen var jag sugen på att ut och dansa men så visste jag att vi skulle upp tidigt idag så jag kände att jag inte orkade.  Var uppe 7.30 imorse för vi skulle iväg på någon veteranmarknad i Degeberga. Patrik behövde något till Mustangen och jag tyckte det kunde vara skoj att åka dit ihop alla 3 då. Solen lyser ju så fint och värmer även idag så det var lyckat. Ingen marknad för mig direkt men jag överlevde, hann inte ens bli uttråkad innan vi åkte hem. Men trött och ont i huvudet tyvärr så det lev en huvudvärkstablett och marsh i säng så fort vi kom hem.  Känner att huvudet fortfarande gör ont och att jag troligtvis har en förkylning på G . Underbart ju.....
Ikväll ska vi iväg på påskmiddag hemma hos Patriks föräldrar. Ska inte skriva att det kommer bli gott för jag gillar inte påskmat men det kommer bli trevligt iaf. Ska köra mams och paps till Tingvalla ikväll också, dom ska dansa till Elisas. Hade med velat göra det men Patrik är inte sugen och det känns inte så roligt att gå dit utan honom med tanke på att det ju är par dans.

Imorgon händer nog inget speciellt vad jag vet. Patrik skulle hjälpa Christian med staketet har jag för mig så jag och Isak får roa oss på egen hand. Och sen börjar inskolningen. Fortfarande svårt att förstå att det redan är dags.

Lite lustigt, ju mindre jag sitter vid datorn desstu mer undrar ja varför jag brukar spendera så mycket tid vid den. Egentligen hände inte speciellt mycket. Visst, där kan dyka upp någon blogg men den brukar inte försvinna direkt tills kvällen eller dagen därpå. Och facebook är EGENTLIGEN en skitsida. Folk lägger upp lite bilder, man skryter lite om något, man uppdaterar om vad man gör eller gjort. Vem bryr sig egentligen? Ändå uppdaterar jag ofta och ändå måste jag logga in och läsa. Risken finns väl att jag snart gör som Patrik, dvs avslutar sidan. Avgiftning ;) .

Nä minsann, nu ska jag ta en alvedon till så jag överlever denna dagen med.

Påsklov

Jag gillar inte påsklov. För jag går ju inte ens i skolan så det är inget skoj. Påsklov betyder att allt roligt håller stängt, inget öppet hus :( . Det är tråkigt, även om det bara handlar om 2 ggr och 2 timmar åt gången så är det iaf 2 timmar med lite mer stimulans och framförallt socialt umgänge. De flesta har ju börjat jobba nu så det är inte lika lätt längre med det dära. Om exakt 2 veckor är Isak på dagis just nu. Det är rätt skönt för min första jobbdag består av ett kort litet pass här i Tomelilla medans resten av gänget är på möte. Jag börjar 7.30 och slutar 10.30. Så Isaks första dagisdag blir ca 4 timmar lång om ens det. Sen blir det ju desstu längre dagar när jag börjar på Rusta.  Jag har som vanligt bra framförhållning :) . Extrakläder är nedpackade i väskan som ska stå på dagis, har valt ut regnkläder samt regnsövlar. Också snuttefilt och napp till vilan.  Förra veckan fixade jag det sista: Överdragsbyxor. Äntligen liksom. 1 par överdragsbyxor och en vindjacka från pop för 200:- inkl frakt, helt okej. Begagnat förstås men i fint skick.  Så materialmässigt är vi klara för dagis iaf. Nu får vi se hur inskolningen går nästa vecka. Tanken var ju att både jag och Patrik skulle gå en av dagarna, sen bara jag resten. Men nu ser det nästan ut som att jag får ta alla dagarna ensam för dom är en man kort på hans jobb så han kommer aldrig få ledigt.

Idag är en sån dag som jag verkligen behöver städa och jag vill verkligen inte. Men jag ska ha folk hit ikväll och man vill inte visa upp en svinstia direkt. Sovrummen och badrummet är klara. Köket är nästan klart, har lite mer att diska bara. Också måste jag iväg med papp och tidningar, handla lite. Dammsuga och det tradigaste av allt: vika tvätt. Också ser vardagsrummet hemskt ut som alltid men det är inte lönt att städa än.  Jag visste inte att jag tog jobb som städerska samtidigt som jag blev sambo.......

Aja, solen skiner iaf

Ullared släng er i väggen, Lindex rea is da shitt

Alltså ibland ska man ju bara ha tur och idag var det jag :) . Jag letar ju efter överdragsbyxor men har ingen större tur med att hitta sånna. Boans var inget som föll i smaken och h&m shop online har inga alls. Så jag tänkte att jag har ju presentkort på Lindex så jag kan ju åka i till Ystad och shoppa ett par sånna där då, såg på hemsidan att dom hade ett par för 179:- . Sen prata jag med mamma imorse och berätta det och då sa hon att du kan lika gärna ha följde med mig på bussen till Simrishamn då och gå på Lindex där, hade ju helt glömt att lilla Simrishamn har en Lindexbutik. Men ja, jag tackar inte nej till sällskap så så blev det. Och tack och lov för det alltså!!!  In kommer vi i butiken och där är en rund stång med vinterkläder som sälj på rea. Tittade på priserna och tyckte att det var väl inte så jättestor rea direkt. Men sen titta jag på REA skylten som hängde ovanför kläderna igen och där står det 1/2 rea priset. Alltså hälften av priset som stod på de röda lapparna och då var det en annan sak :) . Jag hade kunnat komma hem med allt på stången men man får ju bärga sig lite. vad jag köpte var följande:

 Lite dåligt foto tackvare reflexerna men detta är alltså Lindex svarta FIX overall. Ordinariepris 699:- och nu kunde jag köpa den för 249,50 . Köpte denna i storlek 92

 Deras söta bamseoverall ordinariepris 499:- , nu 174,50 . Storlek 104 så den får ligga på vänt.

 Termobyxor ordinarie pris 299:- och nu 74,50 . Storlek 104 dom med, så synd jag inte hitta matchande jacka också :)

 Också denna badrocken som blir perfekt att ha på söndagarna i höst när vi ska fortsätta med plask och lek eller vad det nu kallas. Kostat 299:- , nu 89,50 .

Jag blev jätteglad. Om jag köpt allt detta till ordinarie pris så hade det gått på 1796:- , nu gick det på 588:- . Också hade jag ju presentkort på 100:- .
Dock står jag fortfarande utan överdragsbyxor för dom var såklart slut i storlek 86 :) . Men jag känner mig rätt nöjd ändå vill jag lova!! Nu ger det sig bara att Isak inte tar ett ordentligt skutt och växer ifrån storlek 92 innan vintern kommer. För jag har nu en overall samt en skaljacka från pop med windfleecejacka att ha under. Fattas skalbyxor bara. Ja osse vantar, mössa och skor men det får faktiskt vänta :)


På senaste

Även denna helgen har susat förbi innan man hann märka att det ens var helg. Fint väder fick vi njuta utav. I lördags var vi hos mina kusiner där den ena nyss fyllt 20. Så blev inte någon utevistelse den dagen direkt. På kvällen lekte jag mest taxi.
I söndags fick jag åka med snälla Cemilla och Rickard in till Malmö för att alla vi mammor i mammagruppen skulle umgås och ha trevligt på andys lekland. Isak var dock inte riktigt på humör och gnällde mest och blev ledsen om jag satte ner honom. Men lite glatt humör och lite roligt tror jag ändå att han tyckte det var, ser så ut på fotona iaf. Blev inte många och inte jättebra, nästa gång jag byter mobil ska jag se till att få en med bra kamera.

 Bollarna är ju ett säkert kort
 Och detta här var ju faktiskt också¨skoj!

Han kom igång ordentligt när det var tid att köra hem. Skitungen :) .  Hemma var vi dock inte länge, vi var ute och njöt av det fina vädret. Tog en tur ner till Bertils kiosk för första mjukglassen bland annat, gissa om Isak tyckte det var gott liksom :) . Och sen för att få lite extra motion så blev det en tur upp till mina föräldrar också. Fast Isak var inte så rolig för han hade fått sig förlite sömn minsann så det var gnälligt. Men han hade det mysigt i sin vagn iaf


Måndagen fortsatte i ett lika härligt väder minsann. Och måndag innebär öppet hus:



Isak har fått för sig att han är farlig, säger BUUU till allt och alla så tänkte att med en t-rex på sin tröja kanske han blev farligare men där var ingen som blev rädd ändå :) . Dagen fortsatte sen med mera utevistelse. Bland annat en ordentlig kvällstur. Frisk luft innan läggdags kan ju inte vara fel :) .

Idag har vi varit och hälsat på dagiset som Isak ska gå på. Det kändes bra. Hon visade och berättade och allt lät bra och trevligt. Isak han hoppade ner på golvet och kröp ifrån oss :) . Han blev rent frälst i en rutchkana de hade därinne och skulle åka hela tiden så Patrik fick hjälpa honom med det medans jag fyllde i dagistiderna och våra kontaktuppgifter och sådant. Nu återstår bara att fylla i den dära om vår inkomst, det måste jag kolla upp bättre för att det ska stämma :) . 
Fick ju mitt schema från Rusta för maj månad igår och ja, det var lite annorlunda än vad jag är van vid. I vanliga fall är våra tider 6-15, 9.30-15.30 samt 15-19.30 . Så jag hade ju planerat med mamma att de ggr jag jobbar 6-15 skulle hon komma hit och ha Isak och lämna Isak kl 9,30 så Isak slapp långa dagar på dagis. Jag har ju bara 50% tjänst precis som alla andra så det är 1 gång i veckan jag jobbar 6-15. Men på detta schemat nu så var det helt andra tider. Det var 6-15, 7-16 eller 8-17. Alltså helt underbara tider egentligen för det innebär att jag bara behöver jobba 3 dagar i veckan för att uppnå mina 50% . (Eller lite mer än 20 timmar blir det faktiskt, i maj jobbar jag i snitt 23 timmar i veckan) . Men däremot innebär det lååånga dagar på dagis för Isak. Och det känns lite småtrist. Men det är nu i 6 veckor sen har jag semester, Patrik lär väl ha semester och sen jobbar jag i tomelilla och han kommer vara på dagis mellan 6,45 - 12 bara. Och som Sara skrev till mig nyss, han kommer ju sova bort en del av den tiden. Plus att dom äter en himla massa :) . Så jo, det ska nog bli bra, min ångest dämpades. Nu är det bara det jobbigaste av allt, om han blir ledsen. Och ja, jag vet att de flesta barn blir ledsna och att det inte går någon större nöd på dom egentligen men bara tanken att jag ska vända min son ryggen och gå därifrån när han är ledsen och vill jag ska stanna känns jättehemskt. Sen spelar det ingen roll att han 5 min senare skrattar och leker för jag kommer ändå känna dåligt samvete som bara vänder honom ryggen och går när han är ledsen.
Det är som förskoleläraren sa: Jag tycker inte synd om barnen när dom blir ledsna för föräldern går för jag vet att barnet har det bra och att den 5 minuter leker och har kul. Men jag tycker synd om föräldern som går iväg kanske med en jobbig känsla mot bröstet och vet om att senast hon/han såg sitt barn så var det ledset.


Äldst Yngst eller mittemellan

Var på en väldigt intressant föreläsning igår. Önskar verkligen att jag haft med mig penna och papper och antecknat då mitt minne inte är speciellt bra. Föreläsningen handla iaf om "din plats i syskonskaran" som har en väldigt stor betydelse. Mer än vad man kan tro. Fick veta mycket om beteende och annat. Som ensambarnen som tar mycket ansvar, inte lär sig komprimissa eller leka som andra. Som inte kan förstå att syskon ena sekunden retar varandra och i nästa försvarar varandra, detta beteende är helt obegripligt för ensambarnet. Det är också ensambarnet som ofta drar sig undan om det blir förmycket stim då den inte heller är van vid detta samt att ett ensambarn tar på sig väldigt väldigt mycket för den har ingen att dela ansvaret med.
Ideal familjen (ur just syskonsynpunkt) består av 4 barn varav det först kommer en pojke, sen en flicka, sen en pojke och sist en flicka igen. Skratt, jag kommer aldrig ha en ideal familj :) .
Den mest optimala tiden för syskon är efter 3 år men innan 6 år för har barnet hunnit bli 6 år så räknas lillasyskonet som ensambarn för där är så lång tid emellan. Att få syskon tidigare än 3 år är det sämsta som kan hända barnet typ ur denna synvinkeln.
Föreläsaren sa något med att det är mellan 0-3 år som man bygger tryggheten och annat med barnet. Efter dessa 3 år är det typ lite sent utan detta är de absolut viktigaste åren. Så att då få ett lillasyskon innan dess är traumatiskt för då har man inte fått ha mamma och pappa utan där kommer en annan inkräktare som tar över all plats. Och det lilla barnet som kanske knappt hunnit bli 2 år tvingas att bli stor. "Men du som är så stor kan väl göra dittan, men du som är så stor kan väl göra dattan". det lilla barnet matas med hur stor han/hon är och att hon/han ska klara av det och det. Och till följd av beröm för att dom är så stora och duktiga så lär sig barnet tidigt att jag får uppmärksamhet om jag är såhär stor och duktig.  sen spela det också roll vilket syskon man fick. Var man en flicka och fick en lillebror så var det inte så illa om dom var tätt i följd för att flickor har ett försprång med 1-2 år. Att däremot vara en pojke och få en lillasyster tätt kan vara förödande för barnet då flickan mognar tidigare och kanske går om. Många lillasystrar till brödrar tätt i följd kommer ikapp sin storebror och får sånt beröm för att hon är så duktig fastän hon är så liten att pojken ibland får höra "titta så duktig din lillasyster är" vilket gör det ännu värre för den stackars pojken.
Därför är det också för jävla knäppt att vår regering har bestämt att man ska få samma mammapenning om man får barn tätt. Satans puckon rent ut sagt!

Ja, det var lite av vad det hela handlade om och det var väldigt intressant. Har även köpt hennes bok som jag ska läsa sen ikväll.  Fast jag som lillasyster känner mig inte som en typisk lillasyster. Lilla systern är rebellen som gör vad den vill och blir älskad utan att anstränga sig. det håller jag inte med om. Jag har växt upp med att min syster är så duktig alltid och konstant få hävda mig. Det sades också att storasyster alltid fick skulden för hon är äldst, håller inte med, det berodde helt på om det var mamma eller pappa som skällde. På vissa vis är jag en typisk storasyster, jag är mycket för att ta hand om och hjälpa, jag planerar ofta i riktigt god tid och vill ha det strukturerat och ordentligt, skriver ner och har mig.

Får ni någon gång chansen så gå och lyssna för det var helt klart värt det!

Dumma vår

Alltid samma visa. Från att februari tar vid börjar det så smått men blir värre precis vid klockvridningen. Denna jäkla vår depprission. Trodde där fanns genvägar förbi den, speciellt när man vet när den brukar bryta ut dessutom. Men det funkar inte. Känner att jag inte orkat ta tag i så himla mycket och att min ork tryter rejält. Hela mars månad gick utan att jag brukade allvar med vikten bland annat. Men nu är det nya tag minsann, jag ska vinna över fettet så är det bara. Så nu kör jag på nytt, denna gång dock 2 ggr per dygn med noka och ett mål mat. Tur i oturen så har jag faktiskt inte gått upp det jag gick ner iaf utan jag står helt still på vikten. Så det är ju en liten tröst iaf.

Idag hoppas jag på ett vackert väder. Igår hade vi ett vackert väder men det blev inte av att jag njöt något utav det. Så det ska vi göra tillsammans idag istället. Har tagit fram lite rostebröd att tina så ska vi gå ner och mata lite ankor iaf. Sen får vi se vart de bär av, en riktigt lång och skön promenad vore ju kanske inte helt fy skam. 
Sen ikväll ska jag på PompDeLux party. Aldrig sett deras kläder live innan. När jag kollade på nätet så hitta jag inget så speciellt som tilltalade mig men det är ju alltid annorlunda att se kläderna live. Och även om jag eg satt shoppingförbud på mig själv så kommer jag handla något för jag e själv säljare och vet det e trist när någon inte handlar.

Nu intager Isak sin välling och sen ska jag ta min noka dryck. Efter det lite tandborstning och sen börja dagen!
Hoppas ni alla får en fin dag.

Glass omdömme

90926_magnum_temptation_fruit Magnum Temptation fruit

Vaniljglass från Bourbon täckt med ett ljuvligt chokladlager.
Bitar av tranbär och lyxig choklad tillsammans med skogs-
bärsås inuti glassen.

Mitt omdömme: Glassen kommer i en lyxig liten förpackning. Chokladen utanpå är mörkchoklad men trots att det inte är min favorit så smakar det gott. Det är när jag ska sätta tänderna i den underbara vaniljen som besvikelsen kommer. Hela glassen är så full utav fruktbitar, chokladbitar och såkallad bärsås, snarare sylt i min mening att man inte alls känner av vaniljsmaken. Jag blev besviken, det var ingen god glass. Speciellt alla tusen chokladbitar i den var inte alls gott. Riktigt botten! Det enda som höjer upp denna är den lyxiga förpackningen samt choklashöljet utanpå.
Betyg: 1 av 5


RSS 2.0