Så glad min sambo kommer bli

Jag har älskat min mammaledighet. Visst att det varit lite smått drygt ibland och jobbigt att få så mycket mindre pengar på kontot varje månad men annars har jag trivts. Jag har kunnat hoppa in och jobba ibland och haft mitt MeAndI men varit ledig på dagarna och kunnat fika och umgås med vår härliga mammagrupp.  Men nu är det slut på det roliga :/  och det ensamma tar vid. Nu börjar typ alla jobba och det är inte skoj att vara den som går hemma och gör ingenting. Och det märks tydligt på Isak också, han är inte nöjd med det. Det är svårt att aktivera honom på ett tillfredställande vis nu och därför lever han jävel. Jag har nog aldrig varit så trött på honom som jag varit de senaste 2 dagarna. Jag har ärligt övervägt att sätta ut honom på blocket, gud vilken hemsk mamma jag är eller hur! Men så har jag kännt iaf. Igår hände verkligen ingenting och sen är öppet hus kl 13 vilket är den absolut dummaste tiden av dom alla för då har jag två val, antingen gå dit och helt missa Isaks sovtid vilket innebär en superdupertröttis som bara gnäller. Eller skippa det så han får sova men det ger oss ingen aktivering.  Vi har varit ute och gått någon dag men Isak sitter ju i vagnen då så det hjälper inte överdrivet mycket det heller. Visst att såhär små barn kanske inte leker men dom har utbyte av varandra ändå och blir klart trötare av att vistas med andra barn än leka ensamma.  Så mitt i min panik över att dagis börjar närma sig så känns det också nödvändigt. Så det dämpar min ångest lite.
Idag tog vi en tur in till ystad bara för att komma iväg på något. Blev Åhlens, enklast att parkera. Självklart något klädesplagg till Isak. Sen har jag en kompis som ska få en dotter vilken dag som helst nu så jag hittade något fint jag inte kunde motstå till henne och sen blev det lite smink till mig så jag kan se ut som en människa. Sen jag gick in och kollade på mitt konot efter det, en sak jag gärna unviker att göra för det är oftast inte världens roligaste syn. Och nu har jag gett mig själv köpstopp, vilket nog glädjer gubben min. Vi har förvisso inte gemensam ekonomi men jag vet han blir ganska så knäpp på min shopping och jag vet också själv att det då och då har gått överstyr. Men det var ändå skönt att inse det för då kan man ta tag i det, inser man det inte själv så fortsätter man ju och då kan de gå illa.  Nu får jag dessutom ännu mindre från fk än innan för jag börjar plocka lite på mina lägstanivå dagar för att få det hela räcka. Och jag har ju räknat fel, jag får mammapenning tills mitten av april, men börjar inte jobba förän 2 maj. Så där är ca 2 veckor som jag inte får en endaste liten krona betalt. Så jag hoppas verkligen att där blir lite extra på Rusta eller inom kommunen så jag ska överleva det med. Nånting tillbaka på skatten får jag ju inte iaf.  Men jag fick ett glatt besked när jag diskutera min lön inom lss iaf, blev mycket nöjd kan jag säga :) .


Twister fruit

40100_twister_fruit

En stormande god mix av fruktiga smaker. Ananasglass i snurrad kombination med citron- och limeisglass runt en delikat kärna av jordgubbsisglass.

Mitt omdömme:
Glassen har definitivt en god smak, men den är väldigt jobbig att äta upplevde jag det som. Själva skruven är isglass som vanligt medans det mellan är vanlig glass. Detta drar bort omdömmet ordentligt och är ingen glass jag kommer köpa igen.

Betyg: 2,5 av 5 poäng


Betyg på glass

Sol och värme betyder glass tajm. Ska testa GB:s alla glassar tänkte jag och betyg sätta dom efter min smak och tycke. Först ut blir deras nya daim strut med päronsmak:

95075_daimstrut_paron

Svenskarnas favoritglass i ny skrud. Ljuvlig päronglass mixad till perfektion med bitar av Daim. Våfflan är karakteristiskt krispig med ett överdrag av mildaste mjölkchoklad.

Mitt omdöme: Päronsmaken i glassen är verkligen jättegod och gör sig fint ihop med mjölkchokladen. Dock är vaniljglassen godare ihop med daimkulorna. Lite för stor glass för min personliga smak som jag hann tröttna på innan jag ätit upp hela och struten smaka inte så himla gott. Största minuset är priset, 20:- .
Slutbetyg: 3.5 av 5


Sista söndagen i mars

Och jag är trött trött trött. Blev en mycket sen natt och dessutom skulle man skruva fram klockan en timme. Inte alls uppskattat kan jag lova. Låt klockan vara liksom, varför hålla på att skruva fram den nu för att sen skruva tillbaka den igen i höst. Störtlöjligt!  Men men, jobbade i 4 timmar idag vilket var helt lagom. Stod i kassan och där var folk i stort sett hela tiden så timmarna gick rätt så fort. Shoppade lite sen, en vårjacka har jag letat efter nu ett tag men inte hittat nån sådär jättebra eller så har jag varit för snål för att köpa om jag hittat nån.  Så när jag stod i kassan så kom där en kund med en vit fin jacka till bra pris och jag bara "visst tusan, vi säljer ju också jackor" :) . Så nu shoppade jag en sånhär:

 JACKA UNI 

Också handlade jag ett linne med som är suveränt att ha under vita kläder som tenderar att vara lite genomskinliga:

LINNE

Och sen kunde jag inte motstå våra fina picknickfiltar för om vädret ska fortsätta vara såhär underbart så måste vi ju ge oss ut i det vackra och bara njuta. Men den har jag ingen bild på.

Imorgon har vi jobbmöte på MeAndI, ska bli skoj att träffa sina kollegor lite. Annars är veckan ganska så tom på planer. MeAndI träff på söndagen, 2 stycken så det känns skojsigt. Har 6 stycken bokningar i april men hoppas på minst 3 till. Har några som fundilerar.

Vad händer annars då? Inte mycket. Gått bredvid på jobbet där jag ska jobba lite i sommar och sen bli vikarie på. Och skulle där bli någon tjänst ledig så vet man aldrig om jag söker den.  Visserligen är jag en rätt social person och det blir en enorm ensamhet i jämförelse med jobbet jag har idag där man träffar massa folk dagligen. Men lönen är bättre och man har chans till högre tjänst. På Rusta har jag som sagt 50%. Visst, där finns extratider lite då och då men i grunden så har jag 50% och kommer inte bli höjd i tjänst. Ingen har högre tjänst, utom chefen och lagerchefen. Tycker det är sjukt dåligt men vad gör man??
Dieten går väl okej, fortsätter dricka mina noka drycker. Imorgon ska jag iväg och handla mera av det. Har inte ställt mig på vågen på någon dag nu men tror jag ligger rätt stilla än så länge. Men de ska ändras. Och mycket promenader ska det bli om vädret fortsätter vara fint.
Sen hoppas jag att där kommer lite bebisnyheter i veckan. Har en kompis som går höggravid och gör sitt bästa för att vräka ungen. En annan önskar att plutten stannat inne lite längre men det är ju för han kom på "fel! sida av året.

Isak fick sova hos mormor och morfar inatt förresten. Det hade gått superbra. Men igårkväll när vi lämnade honom och jag skulle gå så blev han lite ledsen så då börja nästan jag också gråta :( .



Fredag

Idag är det fredag och inte vilken fredag som helst heller, det är lönefredag. Då ska man vara på topp. Tyvärr är jag inte det, känner mig snarare bott... Stör mig på allt möjligt och känner mig väldigt tjurig över lag. Typ ingenting passar mig och inget går som jag vill. Hormoner?? Eller så är det för att jag hatar att gå upp så tidigt. Klockan 7 tyckte Isak det var färdigsovit. Gaaaa, sov unge. Det går kvickt verkligen, förr kunde han sova till 10.30. Sen ändrades det till 9.30 vilket var mer lagom. Sen var det 9 som också är helt acceptabelt. Sen 8.30 och sen 8 sen halv 8 och nu 7. Ska han fortsätta såhär så blir det snart ingen sömn alls ju. (Och ja, jag är fortfarande väl medveten om att andra har det värre, men ni är iaf vana vid det)
Nu ligger Isak och sover middag iaf så när jag har bloggat klart så ska jag hänga upp tvätt och starta maskinen för en ny omgång tvätt samt diska. Så har man det gjort. Har även med lite hjälp klurat ut en 14 dagars matlista, om nån är nyfiken så ser den kortfattat ut såhär:
Lax i ugn med kokt potatis
Fläskfile med potatisgratäng
Kalops
Ugnsstekt falukorv med potatismos
Kycklinggryta
Hemmagjord pizza
Köttbullar med potatis och brunsås
Hemmagjorda hamburgare
Korv stroganoff med ris
Fiskgratäng med kokt potatis
Spaghetti med köttfärssås
Tacos
Kycklingfile med ris och soya
Söndagsstek

Känns skönt med en matlista, förenklar när man ska handla. annars handlar man massa annat onödigt skit.
Skulle egentligen in till Willys i Ystad tänkte jag först men så blev Isak trött nu så han sover och sen blir det så sent tycker jag. Så jag tar Ica istället, nära och bra.
När ni ser listan så undrar ni kanske om jag slutat med mina shakes men näpp, de har jag inte. Men jag äter en gång per dygn och det blir kvällsmål just nu.


Vill någon vara så snäll och stanna tiden??

Tiden går på tok för fort och jag vill inte vill inte vill inte. Varje minut innebär en minut närmare dagis start. Ja, jag vet att jag är oerhört löjlig enligt vissa nu men så känner jag. Jag hade jättegärna gått hemma med Isak längre. Tyvärr är det en ekonomisk fråga de dära och dagarna tar slut nu för mig. Vi har redan snålat in i det längsta för att kunna gå hemma såhär länge. Jag pratade med dagis igår. Vi ska dit på information och lite sånt den 12 april och sen börjar inskolningen den 26 april. Det stämde att dom numera har 3 dagars inskolning, föräldern/föräldrarna är med hela dagen från 8.30 till kl 15 tis, ons, tors och sen på måndagen lämnar man för att gå och jobba. Men vi kommer utnyttja fredagen också till att han får vara där med oss först en timme och sen att vi kanske lämnar i 2 timmar för att se reaktionen. Hade gärna haft hela veckan men måndagen den 25 april är annandag påsk så dagiset är ju stängt då.
Måndagen den 2 maj börjar jag jobba på Rusta. Bad chefen att inte sätta morgontiden den dagen :P . Fast det var faktiskt för Isaks skull så han skulle få en mjuk dagis start och inte börja direkt med den längsta dagen 7-15.30 . Åh andra sidan så kommer inte det heller ske förrän till hösten för de dagar jag börjar morgon så kommer min mamma ha Isak på morgonen och lämna honom på dagis ca 9.30. Så längsta dagen för Isak på dagis blir 9.30 till 15,30. Sen har jag semester vecka 24,25,26 och därefter börjar jag jobba som personlig assistent inom Tomelilla kommun, sovande natt tjänst i 2 månader. Går på ett semestervik för att känna på ifall detta är något jag bör söka eller så. Jag tycker jobbet på Rusta mycket väl kan vara kul ibland, den största fördelen är att man träffar mycket folk vilket man ofta inte gör som personlig assistent. Men jag känner att jag kommer ingetvart, jag har mina 50% på Rusta och har jag tur så finns extratider att tillgå lite då och då men vi höjs inte i tjänst. Så vill inte jag ha det, det ger väldigt lite ut i börsen vill jag lova. Men så e de ju, alla jobb har sina för och nackdelar så vi får helt enkelt se. Den stora fördelen med detta är att Isak inte heller då behöver vara mycket på dagis. Han lämnas vid 7 tiden och sen kanske jag hämtar vid 12 tiden. Så har han precis ätit och vi kan gå hem och vila tillsammans :) .  Ja, det kommer nog bli toppen!

Hade egentligen planerat att vi skulle våldgästa barn med vattenkoppor så Isak kanske hinner få det innan dagisstart. Men kom på att det börjar bli lite sent för det. Det tar ca 3 veckor för det att bryta ut och sen varar det i ca 2 veckor vilket betyder att vi skulle missat inskolningen helt. Så det får va så med det. bara för det så kommer han få det den 2 maj haha! Då får Patrik ta semester =) .

Idag är vädret riktigt tråkigt så det får bli städ och tvättdag för oss minsann. Sen ikväll har jag min sista MeandI träff för veckan. Skulle haft en till helgen med men den blev inställd :( . Har haft 3 inställda träffar den här månaden så det är riktigt surt, min planering faller ju helt. Men men, vi får hoppas på att härliga april blir utan avbokningar :) . 
På lördag ska jag gå bredvid lite mer på jobbet jag ska va på i sommar, sen kommer det förhoppningsvis hit lite folk. Och på kvällen ska vi till Linda. På söndag är det bad i vanlig ordning och sen händer nog inte så mycket mera den dagen inte.

Har börjat dricka mina noka nu igen efter 1½ veckas uppehåll. Det smaka inte så illa som jag trodde det skulle göra efter att ha varit ifrån det lite. Imorgon kan jag äntligen iväg och handla mera, godast är att blanda vanilj och choklad ju :)

Jag och mina nojjor

Tror folk tycker jag e lite knäpp med alla mina nojor och min ångest. Och det är jag nog och innerst inne vet jag också att det nog kommer gå bra. Men det hjälper liksom inte. Och tyvärr har jag nojjor och ite halvt ångest över mycket. Vilket är konstigt, det trodde ja inte om mig själv faktiskt. Trodde jag skulle va en väldigt "cool" morsa. Men det var minsann innan Isak kom till världen. Nu är jag helt annorlunda. Och dagis skrämmer, speciellt när man får höra vissa saker.  

Men men, nog om det. Igår blev jag glader när jag ställde mig på vågen. Då har jag gått ner 5.2 kilo sen jag började med Noka. Och det efter att jag börjat äta en gång/dygn och därmed samlar på vätska. Gick först upp 2 kilo pga det men det försvann igen. Har inte gjort några mätningar på länge så får kanske göra det med snart.
Idag städar jag. Eller ja, just nu tar jag en paus. Har renbäddat och dammtorkat i båda sovrummet så nu ska dom bara dammsugas också. Sen får jag nog ge mig på vardagsrummet med , det värsta rummet i hela huset känns de som. Suck pust stön! Tänk så skönt om man haft någon som gjorde detta åt en....



Mera ångest

Inte nog med att man känner ångest över att lämna över Isak till totala främlingar, nu ska vi göra det ännu värre dessutom. Då jag var och kollade runt på dagisen här i Tomelilla så kollade jag även på hur inskolning gick till och på nyckelpigan hade man 1 veckas inskolning, 2 om det ansågs behövas. S¨det kändes ju tryggt. Igår på öppet hus var där en som ska skola in sin tös i början av maj på exakt samma avdelning som Isak och tydligen har dagiset ändrat inskolningen lite så att dom numera bara har 3 dagar inskolning. Altså, glöm det! Jag kommer inte lämna Isak ensam på dagis efter 3 dagar. Så är det bara, det händer inte, det finns inte.  Så jag får ringa ner och prata med dom helt enkelt för det måste ju kunna gå att få fler dagars inskolning. Och går inte det så får jag väl gå hemma helt utan betalning då tills vi fått plats på ett dagis med bättre inskolningsmetod.

Men innan jag ringde dom så vore det ju bra att veta när jag ska skola in honom och innan jag vet det till hundra procent så måste jag ha vissa besked. Suck vad jag blir trött på att allt ska ta sån jäkla tid

Dagisångest

Det börjar närma sig med stormsteg och jag vill inte. Jag vill verkligen inte. Men vad gör man när ens mammadagar är slut?? Kan ju inte säga upp mig och gå hemma för det har vi inte ekonomi till. Jag går ju inte och tycker att dagis är något hemskt ställe eller så, men usch, jag vill inte och känner mig inte redo för att släppa min lilla bebis på dagis. Jag gör verkligen inte det. JAg tycker inte om att lämna bort honom alls. Under hans 14 levnadsmånader har han blivit passad av andra väldigt få gånger. Det finns så himla få personer jag skulle låta passa honom. De enda som har passat honom är mamma, pappa, syrran och Isaks farmor och farfar. Och det är nog max 10 ggr på 14 månader och bara under korta stunder (förutom 1 natt hos mormor och morfar). Så därför känns det väldigt olustigt att man ska lämna honom i händerna på totala främlingar. Helt sinnes egentligen.
Usch, låt tiden gå sakta :(

En unge i minuten

Någon mer som såg detta programmet?  Tyckte det var väldigt intressant att titta på. Kände så enormt med Sanna. Kan tänka mig att jag var ungefär lika kvidig och såg ungefär lika plågad och rädd ut som hon gjorde när jag varit på bb en stund. Och dom säger att det inte ska göra ont när dom tar hål på hinnorna men det gjorde det på mig med, fruktansvärt ont. Synd man inte fick se mer av den där ryggmärgsbedövningen, hade gärna velat se nålen faktiskt så jag fått veta hur den såg ut. Har bara fått höra av andra att den är lång och inte smal. Fusk att hon fick andas lustgas när hon fick den satt. Tycker synd om dom att det blev så akut kejsarsnitt, när man inte vill ha ett kejsarsnitt så är det verkligen inget skoj. Är väl aldrig jätteskoj men förmodligen mindre dramatsikt för en som iaf är lite inställd på det.  När dom kom ut med bebisen till pappan sen så grät jag, det var så fint.
Åååå, vad jag vill ha en till alltså. Innan Isak kom till världen så kände jag att ett barn var nog lagom och så kände jag ganska så länge även efter att Isak kommit till världen. Men nu känner jag en enorm längtan. Ja, inte nu så men att jag verkligen vill ha en till om kanske 1½ år eller så. Samtidigt som jag är väldigt rädd för det med. Tänk om jag kommer må lika kasst och ha massa blödningar att oroa mig för och värst av allt, om det slutar i akut snitt igen. Dom FÅR inte söva mig igen alltså.  Sen förstår jag inte hur jag ska kunna älska någon lika mycket som jag älskar Isak men tydligen klarar de allra flesta mammor av det så varför skulle inte jag göra det?


Måndag på nytt

Då vart de måndag igen. Och helgen har varit sisådär. I lördags jobbade jag ju och det tålde jag tydligen inte, mådde så kass efteråt och jag va hungrig och mådde illa och hade ont i huvudet och gud vet allt. Kan säga att maten blev lite katastrofal. Igår blev det inte mycket bättre. På morgonen va jag stressad men fick i mig min noka. Skulle skriva ut en massa orderblad och erbjudande och grejer och Isak stängde först av datorn för mig 2 ggr. Sen stängde han av skrivaren mitt i mitt utskrivande så att den hängde sig fullständigt och jag fick hålla på och pilla fram o tillbaka för att få rätt med det.
Träffarna gick iaf mycket bra och det var trevligt. Problemet var bara att jag inte hann äta något alls emellan vilket jag hade räknat med så från kl 10 på morgonen till klockan halv 7 på kvällen så var magen tom sånär som på en kopp kaffe. På kvällen blev det således både en korv med bröd och en noka.

Som tur är så märks det inte överdrivet. I och med jag äter så samlar kroppen på sig vätska igen så i lördags hade jag gått upp 1.5 kilo av detta. Det är dock redan borta igen för idag väger jag exakt samma som jag vägde i onsdags.

Fint väder ute som vi snart ska ta del av. Först ska jag äta frukost, min knäckemacke frukost och sen beger vi oss. Får gå och ta ut pengar för kl 11 ska Isak bli klippt av frisören. Kerstin tog ju luggen på honom när vi var där förra helgen men nu ska han klippas ordentligt över hela sig. Och om Petra hinner så ska hon ta mina ögonbryn idag också. Skönt vi har en automat på Ica så man slipper gå ända till torget för att ta ut pengar.
Ikväll har jag en MeAndI träff igen och det ska bli superkul. Det är hemma hos mamman till en av mina modeller

Nä, frukost!


Äntligen!!

Nu får jag äta en gång om dagen. Huvudsakligen frukost men om jag vet jag ska iväg någonstans och äta så får jag ta noka på frukosten och äta där. Men fortfarande tänka på vad det är jag stoppar i mig så inte kalori intaget blir för stort. Ikväll ska jag njuta av tacos. Jäklar vad gott det ska bli.
2 små tacobröd ca 300 kcal
200 gram blandfärs ca 310 kcal
tacosås ca 20 kcal
grönsaker ca 20 kcal

Ca 650 kcal. Får skippa osten totalt.

Igår visade vågen lite roligare resultat än sist. 4 kilo ner sens jag började med noka. Det kändes bra minsann. Och nu börjar jag känna mig lite lättare till och med. Jag vill inte påstå det känns så mycket på kläderna men det känns lite.  Rätt skönt jag gick ner lite till även fast jag inte rörde mig mycket mer än vanligt. Zumba spelet ligger fortfarande orört och väntar på mig :) .
Nu är det som sagt 1 måltid om dagen utöver noka. För hurlänge vet jag inte, det beror helt på vilka resultat jag får. Det är skönt jag slipper gå hungrig när jag dricker Noka iaf. Jag kan känna suget efter mat men jag blir inte hungrig eftersom det bara är low caloridiet och inte very low. Det ger mig liksom en mättnadskänsla och kroppen får det kcal behov det behöver.

Nu är det snart helg, några timmar till. Skulle egentligen iväg och vara sociala idag men Isak han har feber. Och är väldigt förkyld så vi får snällt stanna hemma. Eventuellt gå ut en runda och gå för frisk luft dödar ingen. Imorgon ska jag jobba på Rusta, vet inte vilken tid än bara. Sen på söndag har jag 2 MeAndI träffar =)

Invägningsdagen

*trumvirvel*  Minus 1 kilo. Lite smått besviken... Men men, 1 kilo är bättre än noll. Nu har jag gått ner 3.5 kilo på 2 veckor. Fast ca 2 kommer jag gå upp igen när jag börjar äta. De funkar så eftersom att man då samlar på sig vätska igen. Så egentligen har jag bara gått ner 1.5 kilo isf. Men den siffran gillar jag inte så vi säger 3.5 kilo.
Det har gått bra och det var väldigt mycket enklare än vad jag trodde efter 4: de dagen. Men igår av alla dagar var det pest och pina.  Först på öppet hus då jag satt och matade Isak med en god macka, men allra värst på babymusiken. Det var ju sista gången så Kerstin hon bjöd på tårta (fast tårta kan jag leva utan) och Jenny hade handlat kakor. De där kanelsnäckorna kan jag också klara mig utan, jag är inget kakmonster. Men så var där DELICATBOLLAR. Min gud, jag trodde ärligt talat att jag skulle brista i gråt eller något där jag satt med min jävla shake. Igår var nog utan tvekan den jobbigaste dagen för mig, jag kände verkligen för att ge upp, kände att nu får det räcka, jag vill inte mer.  Samtidigt så vill jag ju faktiskt inte se ut på detta viset och det är till stor del våra fikor som satt mig i sitsen. Visst, jag hade inte gått upp 1 kilo bara för att jag tog en delicatboll, men jag tror min diet efteråt hade kännts ännu jobbigare.  Jag gnällde lite inför Elin igår och då sa hon mest bara "Ja, men ät då" , då stannar man till lite och underar vad man gnäller för. För det är ju inte så att jag har någon deal med någon annan än mig själv. För andra får jag äta, att jag inte ska äta är helt och hållet min egna grej. Och jag ska fortsätta. Snart får jag lägga till frukost ju och då blir det noka bara 2 ggr per dygn.  Det är bara att samla sig och minnas varför jag gör detta. Det är inte för någon annans skull än mig själv.

I söndags var det bad, det var skitroligt. Och mamma var med vilket är så mycket smidigare för då får jag hjälp även vid duscharna. Det går utan men är mycket smidigare såhär. Och ännu enklare vore det om min lilla buse lärt sig gå också men man kan ju inte få allt.
Sen var det MeAndI träff resten av dagen. På kvällen kolla vi tv och sen en film. Yesman . En ganska så tradig flm men visst, lite drog man på mungiporna.

Idag ska jag köra in pappa till sjukhuset för att han ska få en sak kollad. Sen hoppas på att DHL gubbarna dyker upp tidigt och hämtar upp varorna från det barnleks/inrednings partyt jag hade. Är bortbjuden kl 14.30 men måste vänta tills dom varit här så jag hoppas att det sker innan.
Annars inga större planer för veckan som det ser ut idag. Har en ny MeAndI träff på söndag, får köra direkt från badet :) .


RSS 2.0